Честит им празник днеска на братята :р
Тц, ма каква уадост да те цитират навсякъде

С две думи, де, абсолютно съгласен, че Джордановият свят е значително по-пълновкръвен... ако не го беше алас доста по-размил. Освен това и той малко се поувлича с описанията гдето не трябва. И идеята му не е да е приказен, освен това, ако за нещо подобно иде реч..
А, да, по повод долните инсинуации - това че си уча съвестно, не ме дискредитира :Р. Освен това на някои - gasp - им е интересно това, което учат, за други не знам :Р
Ериксонът определено има доста хляб в него. Единствено - което видях сега че и Мат е писал в статията си - проблемът е, че веднага те хвърля в действието без никакви разяснения и от на село по пътя нали, както си му е редът. Обаче като навлезеш, кърти

Нещо като Мартин на стероиди според мене - т.е. стилът е Мартинов, иначе сетъпът е значително по-фентъзи, няма зася дворцови интриги и прочие работи. Радва ме мащабността, дето отсега си личи. Ей ТОВА верно е добре разработен свят, не да си влачиш една групичка герои. Не знам доколко съм се ориентирал правилно, но давам пример - въпросната оформена до момента групичка герои отива на мисия в няква арабоидна страна и ти следва после цяла Трета Част от книгата, която описва пък събитията в тази страна до момента, в който идва и групичаката. Може и да не е точно така, шото съм в началото, ама тва е сериозно писане

Освен това боговете са пичове, но не мога да разбера шо не са симетрични. Има примерно Knight of House Dark, ма няма King of House Dark, или поне не се споменава, докато House Death си има и King, и Knight..
This is it. Ground zero.