Дюн

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jun 05, 2008 7:48 pm

Muad_Dib wrote:Еми да, ама там си беше баш на място с онази кукла на конци принца.....

Баси накрая като тичаше нашия през пустинята и постепенно се превръщаше в знаете какво...Имах чувството, че искам да избухна. Веднага.
+100 Същото изпитах и аз.

F242
Sorcerer

Post by F242 » Thu Jun 05, 2008 8:17 pm

Филмът Децата на Дюн на Холмарк е на практика по втората и третата част The Dune Messiah и Children of Dune.
За мен това е екранизацията, която по-добре пресъздава света на Дюн от филма на Дейвид Линч.
Като приказваме за филмов материал не трябва да забравяме и филмчетата между отделните мисии в Dune 2000 ( римейк на Dune2 от 1998г, който използва енджина на Red Alert ) и в Emperor:Battle for Dune ( една от първите 3D RTS ) и двете на Westwood преди да ги глътне EA.
Те също са на високо ниво, каквото е характерно за всичките филмчета от Command and Conquer серията.
Съжалявам, ако съм много off-topic :(

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Jun 05, 2008 9:08 pm

Хич не си, специално от филмчетата от Emperor имам страхотни спомени, Дюн 2000 признавам с ръка на сърцето, че просто не го играх навремето.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jun 05, 2008 11:10 pm

В Emperor барон Харконен беше култов - по- интересното е че имам един колега който много приличаше на него- дебел, с къдрава рижа коса и катинарче- и му излезе прякора "барона" след като разпространих скрийншот от играта :).
ПЪк от играта ми е спомена за най- зациклила и трудба мисия от стратегия - буквално напредвах с метри за всеки половин час. Супер култ. Говоря за мисията на харконите която се развива на Каладън- няма подправка , само каквото ти отпуснат отгоре докато защитата се е окопала здраво.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 15, 2008 12:40 pm

Стигнах до две трети от първата част на Дюн 7 - Ловците на Дюн и се отказах.

Толкова безумно развлачена и елементарно написана фантастика отдавна не бях чел.

При поредния си пристъп на раздразнение от мъченето ми с Ловците отворих Making Money на Пратчет и за нула време излапах първите няколко десетки страници. Това се оказа решаващо. Зарязах двете части на Дюн 7, които впрочем, както вече каза Живика на предишната страница, спокойно можеха да се поберат в една книга (съдейки по мощния пълнеж в първата) и прочетох обобщенията им в Уикипедията.

Ей ги тук -
http://en.wikipedia.org/wiki/Hunters_of_Dune (първата част)
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandworms_of_Dune (втората част)

Предостатъчни са.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jul 15, 2008 6:09 pm

и прочетох обобщенията им в Уикипедията
ще се се сетиш че така се прави :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jul 16, 2008 2:11 pm

Ами сагата доста ми допадаше като бях по-малък и се надявах да е така и с другите книги по нея, ама Дюн 7 решително ме отказа. :(

Даже успях да разменя трите тома от прикуъла с Домовете за три Пратчета. :D
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 16, 2008 3:06 pm

В момента целият Дюн е достъпен на английски в Бууктрейдингите бтв, като първите три са в един том за 24 лева, а другите три - в отделни книжки за по 14-15.
And you can't dance with a devil on your back...

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Sat Jul 19, 2008 10:14 am

Тоест не се прецаквайте да си ги зимате на БГ :lol: Щото и аз ги видях в книжарницата на Графа