Пореден спор става ли за четене Колелото а.к.а. Fun Fun Fun

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 21, 2011 1:28 am

Емо може наистина да посмекчи тона, щото поведението му в тая тема е недопустимо. Разбирам праведния гняв, породен от квинтесенциите на авторската посредственост, които бродят (или в случая на Джордан - са бродили) по света, засирайки книжния ефир, ама не е нужно да се превръщаме в някви Силвъри по тоя повод.

Някой тук рече, че женските на Джордан му приличали на женски, които той познава. Изказвам искрени съболезнования за което. Аз, слава богу, съм благословена с личност и приятелки, които нямат и една йота в себе си от онова джордановото женско... Да не живеем в някви паралелни вселени, нещо?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 21, 2011 10:13 am

Амелио, стиа лъга! Всички знаем, че държиш бедното Сашо под злия си чехъл и освен това постоянно си оправяш гънките на полата! :evil: ДЕНОНОЩНО! Черна аджа такава! :x
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Nov 21, 2011 10:15 am

Марфе, ма, като ти прочетох словосъчетанието "злия си чехъл" избълвах половин литър вода на клавиатурата!!! Ше ми я плащаш! :lol: :lol: :lol:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Nov 21, 2011 11:30 am

А, предполагам, че няма да има никакъв проблем да ти плати половиния литър вода - дори ще трябва да й връщаш ресто от стотинката, дето ще ти я даде! :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 21, 2011 11:32 am

Искаш да кажеш, че като си купувам половинка вода за левче, тия 99 ст. са заради бутилката ли? :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 21, 2011 11:35 am

Като начало поне 40 стотинки са щото купуваш от мръсни капиталистически спекуланти и в малки опаковки:) А и Емовата може да е била чешмяна, все пак...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Nov 21, 2011 12:58 pm

Клавиатурата бе! Превратни тълкуватници такива. Аджи. Черни. Квото и да са те (някви влечуги?...)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 21, 2011 5:08 pm

Не, чакай... ти не знаеш какво е черната аджа? Братче, това е основополагащо понятие в съвременното фентъзи :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Nov 21, 2011 5:48 pm

Бе все ми се струва, че знае :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 21, 2011 7:02 pm

Ш'ви локна, ей! Spam isn't sexy!
And you can't dance with a devil on your back...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Nov 21, 2011 7:48 pm

Аз лично харесвам "Колелото..." в някаква степен.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 21, 2011 9:23 pm

Аз харесвах колелото някога, ама после ми мина. Освен това бях на път да развия лека фобия към забременяването и бременеенето като процеси, покрай четенето на това четиво, ама се спрях овреме.

Марфе, аз съм ЗЕЛЕНА АДЖА МНОГО ЯСНО. Иначе чехълът ми е зъл, ама маратонката ми е добра и това компенсира.

Морве, Емо не знае кво е черна аджа, или аджа изобщо, щото е чел само пролога на въпросното Колело. Което ще е една от многото причини да ме надживее.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 21, 2011 9:34 pm

Е все пак колкото и да сме надраснали Колелото искам да видя какво ще стане в последната книга и добре че Сандерсън е на 90% от текста и няма да има точене. Даже ако само ми резюмира на един лист каква е развръзката ми стига .

coldie
Forsaken

Post by coldie » Wed Nov 23, 2011 11:38 pm

Това тръгна от темата за Сандерсън. Някъде из коментарите в сайта на Бард, но сега не ми се търси, имаше един красноречив коментар, как Джордан плетеше нишките, докато Сандерсън ги реди една до друга и се чуди какво да ги прави. Щото просто не разбира за какво се говори.
Що се отнася до философията на книгата книгата например бъка от езотерика, символизъм и доста неща, които не се учат във факултета по икономика, да речем, пък и в никой факултет ми се струва.
Има достатъчно материали в нета, за какво става въпрос, въпреки тях обаче (които повечето от вас не познават) КНВ е още по сложна за разгадаване система ( да това е система ). Страшно съжалявам, че Джордан не успя да я завърши подобаващо и сега аз като фенбой трябва да търпя неумелия Сандерсън, понеже няма избор- от една страна Джордан сам си е виновен за това - наистина разтегли някои книги прекалено много с доста излишни неща.
Също така - да при женската част в КВН има определена еднотипност. В цялото КВН има определена идиличност в смисъла на това, че добрите живеят докато лошите един по един си заминават, но пък някой се завръщат, много по-силни от всякога.
Аз пак , ще се обзаложа, че примерно 90% от феновете на КВН не схващат за какво става въпрос, затова и иа коментари от рода на "Ранд станал мн. мек взел да угажда на жените". Само че това са преходни фенове, понеже не разбират какво стои зад думите и сцените. Е какво тогава за тези които пък и не са фенове.
P.s. И да не забравяме Падан Фейн! Няма такъв никъде. Моля се Джордан да е написал неговата развръзка, просто защото Сандерсън няма акъл за това.

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Thu Nov 24, 2011 1:12 am

coldie wrote:Само че това са преходни фенове, понеже не разбират какво стои зад думите и сцените.
Тук мисля следва да си пуснем малко Nanowar.
coldie wrote:P.s. И да не забравяме Падан Фейн! Няма такъв никъде.
Indeed, my preciouss.

По темата: без да защитавам писането на Сандерсън (защото не съм имал време да прочета нищо негово), човекът работи по стриктен план и никога (доколкото знам) в живота си не е изпускал deadline. Т.е. контрастира ярко със стила на работа на Джордан. Имайки предвид, че явно е най-малко кадърен, изборът точно на този човек да донапише развлеченото Колело е очевиден. Друг е въпросът защо се е съгласил да се занимава...