Gay ли е да си gay?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sat Feb 05, 2011 9:14 pm

След написаното от Амелия нямам какво друго да кажа, освен че се подписвам под поста й на 100%, като особено дебело бих болднала последните 4 изречения.
VMITW!

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sat Feb 05, 2011 10:56 pm

Само да репликирам за Американската армия - доста успешно е прегазила Афганистан и е навряла талибаните у пещерите. Нищо общо с предишни войни в региона.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 05, 2011 11:20 pm

Бая незапознат коментар. Да беше поне уточнил за коя война в Афганистан говориш...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Feb 05, 2011 11:29 pm

Туй първо. Второ, не мога да открия връзката с гейовете. Прегазила е Афганистан (???), щото гейовете не служат в армията и не даряват кръв, или въпреки това?
----------------

Между другото, аз това за армията и кръводаряването май наистина не мога да го разбера. За мен е все едно да забранят на къдрокосите да карат колело или нещо такова. Ако приемем за кръводаряването, че СПИН-ът е отговорът (щото нямам информация откога датира това явление и дали не е преди СПИН-а), не мога да си обясня що гейовете да са по-застрашени от тази болест отколкото останалите, дето си се пецкат без презервативи. Да де, знам за славата, която й се носи на болестта, но не успявам да открия никакви смислени статистически данни, които да показват, че именно хомосексуалистите са нейният основен преносител. И сега какво? Допускаме, че човек с рядка кръвна група може да бъде спасен от друг човек със същата група, който обаче е хомосексуалист, и няма да го спасяваме ли, какво правим?

Да не споменавам, че като ти вземат кръв за кръводаряване, те изследват за всичко възможно заразопреносно, както каза и Алексис. Аз поне дарявам кръв, та лично се убеждавам в това всеки път. Тогава каква е идеята? Някой де не прихване хомосексуалност ли, що ли?

Честно, това май е отвъд мен.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 05, 2011 11:39 pm

На мен ми е интересно нещо друго - не един и двама души в тая тема, които подозирам са напълно искрени в положителното си (или поне не-хейтърско) отношение към хомосексуалността, докато го изразяват в постовете си, си служат с думички като педал/обратен/педераст и прочие... В тоя ред на мисли, аз ще избягвам думичката "хомосексуалист", поне докато в широка употреба не навлезе думичката "хетеросексуалист". Както е сега, на мен чисто като звучене ми навява асоциации с психиатрична диагноза.
Last edited by Trip on Sat Feb 05, 2011 11:46 pm, edited 1 time in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 05, 2011 11:45 pm

За кръвта - два пъти давах и двата пъти никой не ме изследва за нищо .
А за армията в българия - шапкарите както цяло имат голяма омраза към гейове, цигани и всякакви други групи различни от представата им за нормален войник.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sat Feb 05, 2011 11:48 pm

:lol:
РРС това беше епик. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Feb 05, 2011 11:55 pm

Според мен е по-добра дума от педал и педераст (които са откровено обидни) и обратен (която навява различност). Освен това всички, които искат да кажат "не-хомосексуален", казват точно хетересексуален и не звучи като медицинска диагноза, кво като е на гръцки, латински или уотевър.

Не съм съгласен с всичко в поста на Амелия, но ме мързи да навлизам в детайли и не виждам голям поинт. Искам само да отбележа, че е напълно нормално (не казвам приемливо, 10х Гибли) или хайде да го кажем "очакваемо", че повечето родители няма да искат децата им да са са хомосексуални. Защо - ами най-малкото чисто биологично това е край на твоята мисия са за размножаване. Ще кажете, в 21 век сме. Сме, ама тия неща са толкова надълбоко в психиката и тялото ни, че и в 30 век ще е все така. А над тях има наслоени ДВЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИ стигма в нашите общества. По ред причини, една от които може би е, че светът е бил тежък, че сексът, който не носи деца, е разхищение, че хомосексуалните са слаби за варварските традиции, които са погубили последните хомо-толерантни общества в Европа. Кой знае какви са причините, фактът е факт. Две хиляди години ви се струва не толкова много? За четиридесет години в Македония е вече срамно да се наречеш българин. Ето това са две хиляди години.

Без съмнение светът е пълен с игнорамуси. Без съмнение това е огромен проблем не само за гейовете и лесбийките, а за всички различни. Без съмнение светът би бил прекрасно място, ако не беше така. Но не е. И въпреки че от същите тези маса хора зависи да го направят точно такова прекрасно място, ако просто всички в един момент станат рационални, тъжната истина е, че това отнема много време. И че човекът е социален, а когато навсякъде около теб има стигма (особено характерно за по-дълбоката бг провинция) и всички те познават, е голям проблем семейството ти да е различно. И това, че не искаш детето ти да е такова, не те прави лош човек.

Това да не го приемеш в крайна сметка - случи ли се така - може би вече те прави лош човек.

Всичко това е много несправедливо, без съмнение. Но не можем да се борим с него с някакви прокламации и форумни спорове, а единствено с просвещение, което да стигне навсякъде. Нищо друго не може да помогне.
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Feb 05, 2011 11:58 pm

Не знам какво е епик но в казармата всички давахме кръв за отпуска и никой не беше изследван за нищо - искаш- даваш и това е. Втория път беше на доверия - има ли ти нещо - ми няма ми- ми ок, преливаме директно на човека.
Last edited by RRSunknown on Sat Feb 05, 2011 11:59 pm, edited 1 time in total.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 05, 2011 11:59 pm

Освен това всички, които искат да кажат "не-хомосексуален", казват точно хетересексуален и не звучи като медицинска диагноза, кво като е на гръцки, латински или уотевър.
Жоре, въобще не разбрах кво се опита да ми кажеш с това изречение
:oops:

Освен това Амелия предложи нещо, което ми се струва бая по-практично от всепроникващо просвещение, а именно намеса отгоре. И бездруго народът ни е достатъчно мързелив и тъп, а и игнорамусите не притежават капацитета да тръгнат да се хвърлят на борба срещу примерно закон в полза на еднополовите бракове. Както казва Хриси, ше рупат трева и ше им уврат тиквите, че, Минке, това е положението. Факт е, че тоя подход има доста добър track record като че ли.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Feb 06, 2011 12:07 am

Законът за еднополовите бракове по НИКОЙ начин няма да оправи социалното отношение към хомосексуалните. Това просто няма как да стане - казвам пак - освен с просвещение. Това не са ти глоби ;) "Отгоре" идеи не можеш да наложиш, а ако можеш, то е с голямо съпротивление и пак за време. Според мен това става само "отвътре".

За горното - ами понеже каза, че "хомосексуалист" звучало като медицинска болест. Аз казвам, че не звучи така и е съвсем приемливо да го ползваме :)
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Feb 06, 2011 12:14 am

Еми ползвайте си го. Аз говоря само за себе си. Еквивалентно название за хетеросексуалните просто няма и това е част от причината за мен да има огромна разлика между прилагателното и това "-ист", дето се слага в края на съществителното.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Feb 06, 2011 12:17 am

А иначе разрешението "отгоре", подозирам, за много хора е това, което е нужно, за да се впуснат към олтара. Разрешение, че можеш да сключиш брак с партньора си, автоматично значи повече такива бракове, вкл. и в общественото пространство. Това е, което според мен води до обществена промяна, а не дълбочинна промяна на манталитета, щото това просто няма как да се случи, освен по някакъв безкрайно травматичен начин, както се е случвало през 20-и век с някои общества.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Feb 06, 2011 12:46 am

Имало е време, когато и смесен брак между две раси е гледан с много лошо око. И то не много отдавна. Сега вече се случва често и се приема за нормално почти навсякъде. Така че като се понамножат семейните хомосексуални двойки, хората ще им претръпнат и ще почнат да ги възприемат. Децата, които растат в едно такова общество, ще израстат с идеята, че това не е ЗОМФГ странния и извратен инцидент. То е и направено вече по разни места. В Канада сейм-секс браковете са разрешени и канадците не са умрели от това. И не виждам наоколо малки бесни гейчета, повредени непоправимо от информацията, че в света има и хомосексуални. На последния св. Валентин имаше снимки на влюбени двойки с послания във вестника. Едната снимка беше на двама чичковци, облечени като пчелички (може би снимката е правена на Хелоуийн) и държащи се за ръце. Отдолу единият чичко беше написал любовно послание към другия чичко. И това си излиза във вестника, без драма, в една от най-реднекските и религиозни провинции в Канада.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Feb 06, 2011 1:36 am

Емо, едва ли ще има определение, което да не звучи като болест, ирония (на мен гей ми звучи така, трябва ли да са радостни гейовете?) или някакъв друг етикет. Много ми е странно, когато хора, които в личните си разговори принципно ползват доста понякога дори излишно силни думи изведнъж ги избие на крайна политкоректност. Ти коя дума използваш?
И бтв, за мен настояването да има "хетеросексуалист" ми е малко като призивите на крайните феминистки да се махнат родовете от професиите. На теория имат някъв смисъл за Всемирната Справедливост, на практика - не.
Иначе, да, браковете най-малкото ще пречат на убеждението, че това е престъпление срещу човечеството.
Last edited by Morwen on Sun Feb 06, 2011 1:42 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either