dellusion, идеята на този епизод на комикса е, че въпросният Рос е програмист под средното ниво, който поема работата на истински програмист и започва да му пренаписва нещата. Решава, че самият той е истински програмист (все пак пише на C, не на Pascal), след което започва да изкривява идеята, че "the code is the documentation", като прави кода истинска, четима документация - следва буквата на закона, а не духа му.
Като странично кажгоде - самата идея за това, че "if it should be hard to write, it should be hard to understand" и почти-свързаната с нея идея, че "the code IS the documentation", са ми толкова, ама ТОЛКОВА противни

И, да, знам, че тръгват от невинно шеговито оправдание, ама напоследък прекалено често ми се налага да се сблъсквам с библиотеки и приложения без достатъчна (а в доста случаи и без никаква) документация и прекалено често ми се налага да хвърлям прекалено много време в четене и проследяване на код, само за да разбера как да нагодя или изобщо да подкарам въпросните библиотеки или приложения

А драсването на два-три реда за всяка функция / метод / променлива не отнема толкова много време

Драсването на половин страница текст, който описва връзките между отделните модули, не отнема толкова много време

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.