Хрониките на Ралмия

Мръсните страсти – на сапун
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Apr 20, 2008 10:57 pm

Ехаа, а аз до са да се въздържах да пусна едно по-цветисто мнение по въпроса :neutral: Верно ли ще се прекарате да я дочетете и да пишете ревюта. :shock: :shock: В смисъл wtf :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Apr 20, 2008 10:59 pm

shayhiri wrote:
JaimeLannister wrote:историята за осеменителя от село Ключ :)
Умолявам те!! :shock: Трябва да знам тази история! :o Разкажи или цитирай, ако е възможно.

Иначе, публичните четения на Станек пожънаха огромен успех, така че опитът и желанието са налице. :)
Ами... Просто си намери книгата... хм... как се казваше... :roll: Май беше "Срещи с многоликия космос", на Лия Антонова ще да беше.... После... Чети и се смей :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Apr 20, 2008 11:15 pm

Не е да няма какво да се чете, ама призовавам който има да критикува да го прави с цитати и съвсем конкретни примери както би било написано едно ревю.

Са за мен основните минуси, като се абстрахираме от личните контакти са:

- Неповторим и все пак тотално нечитаем стил на автора
- Правописни грешки едва ли не през ред
- Оформление на корицата и рисунките под всякаква критика
(което донякъде е въпрос на вкус или присъстиве на малко от малко добър такъв)

Огромния минус - Съотношение межу обем/хартия/формат и ЦЕНА от 10лв + тотално неизвестен филм

+са, както казах по горе нейде, си е за феновете/приятелите на автора и евентуално фенове н жанра ако са под 13 годинки.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Apr 20, 2008 11:37 pm

Бтв, само да отбележа, че повечето "плюене" в тоя топик не е от членове на екипа... Нито темата е пусната от такъв...
And you can't dance with a devil on your back...

shannara
Misting

Post by shannara » Sun Apr 20, 2008 11:52 pm

Мм, аз смятам да пропусна въпросната книга, защото съм чела откъси от нея и не ми се стори като нещо, което би допаднало. Клишетата в жанра си имат публика, но слабата стилистика и граматическите грешки трябва да се забранят със закон.
Пък и покрай книгите, които четох напоследък, вдигнах летвата сериозно.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Apr 21, 2008 1:41 am

Shamajotsi wrote:
Yan wrote:Ще има обективно представяне(хвала! хвала!) и няколко гледни точки,(обективната истина за запетайките...) на различни хора. Излизането на БГ книга го заслужава.
Съжалявам, не обичам буквояди, които, като мен, не виждат гредите в очите си.
А само между другото, ако ще си говорим за буквоядство, запетайката пред "на различни хора" може да си бъде съвсем на място в една малко по-различна конструкция на изречението :) "Ще има няколко ревюта и няколко гледни точки, и то на различни хора" :) Да, съгласен съм, че пропуснатите думи биха могли леко да променят структурата на изречението, но в говорна реч това е напълно допустимо опростяване и дори не е трудно да бъде допуснато и в писмена форма :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Mon Apr 21, 2008 2:18 pm

Xellos wrote:Са за мен основните минуси, като се абстрахираме от личните контакти са:

- Неповторим и все пак тотално нечитаем стил на автора
- Правописни грешки едва ли не през ред
- Оформление на корицата и рисунките под всякаква критика
(което донякъде е въпрос на вкус или присъстиве на малко от малко добър такъв)

Огромния минус - Съотношение межу обем/хартия/формат и ЦЕНА от 10лв + тотално неизвестен филм
Само да добавя нещо, което ми направи особено неприятно впечатление (и с което навярно Моридин ще се съгласи :mrgreen:). Авторът, който беше представен като скромен и непридирчив, сам убеждаваше читателите, които сигурно биха поискали автограф, да се свържат с него (това в другия форум).

Не искам да се заяждам с произведение, което не познавам, затова няма и да отговоря на част от постовете в темата. Засега! Принципното ми мнение обаче е, че един прохождащ писател трябва да бъде малко по-скромен.

Другата ми принципна позиция е, че ако цялата книга изглежда като в посочения откъс, тя по-скоро вреди на издаването на български произведения, просто защото ще отчае всеки (сравнително) интелигентен читател.

И все пак, въпреки че не знам дали има подобна практика, хората, които защитават книгата могат да пуснат качествен параграф по техен избор, с който да оборят тезите на останалите. Така спорът няма да се води по линията "вие сте тъпи, щото сте такива и поради това нищо не разбирате, пък нашта книга е писана от нашто момче и разбира се този факт я прави велика". :D

Stoly
Adept

Post by Stoly » Mon Apr 21, 2008 2:35 pm

Утре аз и моят приятел Разаел ще гостуваме в сутрешния блок на телевизия "7 дни", като ще бъдем в ефир някъде от 8 без 15 нататък. Темите, по които ще разговаряме ще бъдат жанра фентъзи, сайт "Цитаделата" и моята първа книга "Перлата на Феникса", с която започнах "Хрониките на Ралмия".
Гледайте ни!

(Citadelata)
Ух, дано да го пуснат по интернет, че не искам да го пропускам, пък тогава съм зает.
Image

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Apr 21, 2008 2:41 pm

Сутринта или вечерта е това?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 21, 2008 2:44 pm

Stoly wrote:Утре аз и моят приятел Разаел ще гостуваме в сутрешния блок на телевизия "7 дни", като ще бъдем в ефир някъде от 8 без 15 нататък. Темите, по които ще разговаряме ще бъдат жанра фентъзи, сайт "Цитаделата" и моята първа книга "Перлата на Феникса", с която започнах "Хрониките на Ралмия".
Гледайте ни!
Аз по тва време си спа вториа сън. :?

Пък и, като се замисля, нямам телевизор. :mrgreen:

edit: Така че мерси на Ксел за линцата VVV

Обаче таа сутрин е некъв съвсем друг, дребничък автор, не Спар!! :(
Last edited by shayhiri on Mon Apr 21, 2008 3:15 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 21, 2008 3:02 pm

Дайте да се коментира книгата като продукт тука. Публичните изяви са си съвсем отделна тема.

По принцип може да се следят телевизиите тук. Не че в случая ше си направя труда де.
http://www.neterra.tv/bg/media.php?id=2&bm=2

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Apr 21, 2008 3:25 pm

Stoly wrote:Утре аз и моят приятел Разаел ще гостуваме в сутрешния блок на телевизия "7 дни", като ще бъдем в ефир някъде от 8 без 15 нататък. Темите, по които ще разговаряме ще бъдат жанра фентъзи, сайт "Цитаделата" и моята първа книга "Перлата на Феникса", с която започнах "Хрониките на Ралмия".
Гледайте ни!

(Citadelata)
Ух, дано да го пуснат по интернет, че не искам да го пропускам, пък тогава съм зает.
и
Morwen wrote:Сутринта или вечерта е това?
:lol: :lol: :lol:

Май ще се жертвам да стана 15 по-рано заради Спарки. Такова нещо не трябва да се изпуска. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Apr 21, 2008 3:32 pm

Еееееееееей, да го запише някоооооооооооой!! Моляяяяя!! :oops: :lol:
Maledictus wrote:
BaYa wrote:За всеки случай някой да каже кой е филма, моля!!!! Ако си заслужава и е труден за намиране, далаверата е да си купиш комплекат и да изхвърлиш книгата!! :twisted: Ииии готово!!! :wink:
:mrgreen:
Филмът е нещо като Рамаласа, Рималкаса...... абе некво смахнато име (Ромасанта) и е посветено на ловът на някакъв си върколак (неговата кучешка верица) и не съм го гледал, но изглежда особено "обещаващо"..........
Maledictus-e, ако имаш предвид Romasanta. Този филмк е по съвсем реален случай - този на Мануел Бланко Ромасанта!!! Сериен убиец от 1850 година, от Галиция. И който, смотан английски антрополог - Мистър Филипс - смята за върколак; и вярва в измислиците му!! :evil: Единственото необяснимо нещо е, че все пак успяват да го оттърват от смъртната присъда. И Мануел Бланко влиза в затвор през 1854. От там нататък, никога повече не се чува нищо за него!
Интересно как Спарки е приел неговата книга да върви с единственият филм който преглежда историятат на "истински" върколак; или поне на психопат убиец!! :evil: Тук, в Испания, се превръща в първообраз на Торбалан (El hombre del saco, известен също като Sacamantecas), два ужасяващи образа които неспособните родители ползват за да сплашват децата си! :twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 21, 2008 3:43 pm

Ше замола Стола занапред да цитира целата новина, че фърла хората (не мен) в объркване.
В сутрешния блок на ТВ "7 дни"
Author: Darth Sparhawk
Date: 20.04.2008

Утре аз и моят приятел Разаел ще гостуваме в сутрешния блок на телевизия "7 дни", като ще бъдем в ефир някъде от 8 без 15 нататък. Темите, по които ще разговаряме ще бъдат жанра фентъзи, сайт "Цитаделата" и моята първа книга "Перлата на Феникса", с която започнах "Хрониките на Ралмия".
Гледайте ни!
На закуска в 7
Author: Darth Sparhawk
Date: 21.04.2008

Днес сутринта от 8 и 30 заедно с Раз имахме удоволствие да гостуваме в сутрешният блок на телевизия "7 дни" - "На Закуска в 7". Заедно с водещия успяхме да поговорим приятно за фентъзито, за Цитаделата и за моята първа книга "Перлата на Феникса", с която започнах "Хрониките на Ралмия". Очаквайте в близко бъдеще нови наши телевизионни изяви!
Въпросът е че в тазсутрешното предаване немаше и помен от Спар. :shock:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 21, 2008 3:45 pm

Е и?