Ъ, не. Видях Слейър в София и не бях особено очарована. Но пък аз не съм им голяма фенка ениуей.
Защо Меноуор преизпълниха двайсетократно мечтите ми:
1. 5 часа концерт, което е > 3х1,5 както скромно мечтаех някога - оттук 3-кратно.
2. Чух наживо, НА ЕДИН КОНЦЕРТ, заедно с най-популярните им песни разни любими неща, които нямат навика да свирят особено често: The Crown and the ring, Defender, Pleasure Slave, Dark Avenger, Blood of my enemies, Guyana, Revelation, Master of Revenge, Bridge of Dead и т.н. Дори няма да отварям дума за дълбокия ъндърграунд на песни като Hatred, Fast Taker, Carry on и т.н. - оттук още 10+
3. Изпяха българския химн, което не е новост, но си ме изкефи, а и Ерик докара почти флуент произношение - 1 точка
4. Често споменаване на "ракия" с много твърдо р - 1 точка, кефи ме.
5. Ерик има най-гениалното гласище на метъл сцената и ТОВА Е ШИБАН НЕОСПОРИМ ФАКТ, освен това говори много готино, а Джоуи си вярва на елементарната хеви метъл философия и живее според нея вече близо 30 години - 5 точки за чудовищната стамина и затова, че наистина се почувствах ОБИЧАНА И ОБЕКТ НА ВНИМАНИЕ от тяхна страна, бидейки един от техните фенове.
6. Изсвириха Blood of my Enemies, защото някъф фен си го поиска - 1 точка. Пичове са.
7. Ние бяхме първите хора, на които изсвириха една от новите си песни от предстоящия им албум - 1 точка.
Ето че минах 20-те, а дори не съм стигнала до най-важното:
7. Направиха The crown аnd the ring и пуснаха най-красивите фойерверки, които съм виждала (по-красиви от тия, с които в Канада честват националния си празник със сигурност), с което вече тотално ме сринаха емоционално и ме разреваха, още повече, че стоях и ги гледах хванала за ръка любимия си човек - ПРАЙСЛЕС.
ТЕ СА БОГОВЕТЕ НА МЕТЪЛА!
Повече на рандъм метъл концертчета няма да ходя, защото никога отново няма да мога да им се зарадвам. I'm scarred for life.