Troy
Заживява щастливо с ОрльоMarfa wrote:Ама той Ахил наистина не е цар. Син е на Пелей, верно, ама още не е изкласил до царуване. Обаче, я ме просветлете, как тъй Менелай е убит? Ми ко става с Елена тогава, а?

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Скай, неудобно ми е (:РРРРРР), ма се лъжеш. В оригиналната версия Елена се връща при Менелай и двамата заживяват щастливо, благословени от боговете, в Спарта. Ама явно някои сценаристи не са стигнали чак дотам в прочита.
Ян, ако това, дето го казваш, е истина, смятам да организирам терористичен акт в Голивуд. И да работя за надмощието на Боливуд - поне пеят по-хуу там! Гаси...
Ян, ако това, дето го казваш, е истина, смятам да организирам терористичен акт в Голивуд. И да работя за надмощието на Боливуд - поне пеят по-хуу там! Гаси...
Пише бе! Пише за Менелай и Елена!!! После в "Одисея" даже си има продължение! Телемах като обикаля като гламав да издирва баща си отива в Спарта, там заварва двамата съпрузи да си живеят живота след като са опустошили три/четвърти от населението на древна Елада, Елена му гледа на гълъб и му предрича се хубави работи... Ама сега, подробности. А пък за Ахил не споря, мислех, че още не е изкласил до царуването, нали майка му го беше скрила при някакви тъкачки, че да не го сбарат за донаборник, ама Одисей го прекара... Ама верно нищо не пречи хем да си е цар, хем да тъче платна с жените, то по хората ходи:РРРРРр Както си личи от сценария на филма:))))))))))0
Не искам да звуча назидателно, но все пак: вие какво очаквахте? Филмът е холивудски, с Орландо Блум, трейлърът го бяхме гледали... Искам да кажа, беше ясно, че ще има толкова общо с Илиадата, колкото и Властелинът - масов бой там някакъв. Да бъдем благодарни, че нямаше негри :)
Edit: Хихик, сега почнах да чета workshop-a, има попадения там.
Мнение на Wizard, което доста точно отразява моето мнение за въпросния момент:
"Парис към края на филма:Къв си ти ,бе?
Неизвестен,който се появява за пръв път:Ми аз съм Еней!
Парис:Стига ,бе!Вземи тоя меч,избегай с хората и съгради нашата империя отново!Ама ме чакайте отвън,аз в името на драматизма ще остана още малко тука ,че имам Ахил да убивам.!
Еней:Хмммм,трябваше да се появя по-рано в тази major продукция"
Edit: Хихик, сега почнах да чета workshop-a, има попадения там.
Мнение на Wizard, което доста точно отразява моето мнение за въпросния момент:
"Парис към края на филма:Къв си ти ,бе?
Неизвестен,който се появява за пръв път:Ми аз съм Еней!
Парис:Стига ,бе!Вземи тоя меч,избегай с хората и съгради нашата империя отново!Ама ме чакайте отвън,аз в името на драматизма ще остана още малко тука ,че имам Ахил да убивам.!
Еней:Хмммм,трябваше да се появя по-рано в тази major продукция"
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

А Ахил си е мамино синче по принцип. Той през цялото време плаче и тича при мама да го успокоява. К'во искате от него?
Еней и троянския меч... въздъх. Добре, че се сетиха да го пробутат накрая. А дано не се готвят за продължения с това си действие.
Ама какво ли щеше да стане, ако бяха решили да убият Ахил както си трябва само с изстрел в петата? Не се намери никой, който да обясни, защо само така могат да убият. Ама нейсе. Свърши.
Сега ще чакам Александър Велики. Току виж ми провърви...
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
-
- Paragon
Дааа... Троя...
Богове... Ахил сред жените... Три обиколки на Троя... Около десет години бойни действия... Има ли смисъл от коментари?
Не виждам смисъл от коментари, но ми е чудно, дали пък няма да направят продължение - от момента, в който казаха на Еней "Ти к`ъв си, бе, пикльо? А, от наш`те си. Ей ти т`ва джелезо, тогава, бягай да правиш град където ти видят очите." Сигурно този път и тапири ще докарат, че и някой навахо за по-автентично.
Богове... Ахил сред жените... Три обиколки на Троя... Около десет години бойни действия... Има ли смисъл от коментари?
Не виждам смисъл от коментари, но ми е чудно, дали пък няма да направят продължение - от момента, в който казаха на Еней "Ти к`ъв си, бе, пикльо? А, от наш`те си. Ей ти т`ва джелезо, тогава, бягай да правиш град където ти видят очите." Сигурно този път и тапири ще докарат, че и някой навахо за по-автентично.
Гледах го три пъти за три дена на кино и никъде не видях да пише, че това е екранизация на Илиада - така че кой кога и как умира си е решение на режисьора и сценариста и аз до голяма степен ги подкрепям.
Още повече, че Омир е писал пълни глупости за войната, така че да се критикува филма, че не следвал историята, за мен е глупаво.
Иначе си е боза, но поне е гъста и сладка. Постарали са се да направят боен стил на Ахил с разните му там подскоци и стойки.
А сцената в която Брендан Глийсън кърти зъбите на Орльо изпълни душата ми с радост.
Още повече, че Омир е писал пълни глупости за войната, така че да се критикува филма, че не следвал историята, за мен е глупаво.
Иначе си е боза, но поне е гъста и сладка. Постарали са се да направят боен стил на Ахил с разните му там подскоци и стойки.
А сцената в която Брендан Глийсън кърти зъбите на Орльо изпълни душата ми с радост.
Beric, наистина се радвам, че си се навил да изгледаш тази глупост цели три пъти. Евала на таквизи хора с таквизи нерви!
Хубаво би било сега да вземеш да прочетеш и няколко интервюта с режисьора. Там той твърди, че се е постарал "да запази духа и същината на Омировата Илиада". Но сигурно за теб това значи да свие главните герои, основният сюжет и мястото на действие и да прави с тях к'вото му се прииска.
Аз може би го приемам много навътре, но за мен "Илиада" значи нещо.
Хубаво би било сега да вземеш да прочетеш и няколко интервюта с режисьора. Там той твърди, че се е постарал "да запази духа и същината на Омировата Илиада". Но сигурно за теб това значи да свие главните герои, основният сюжет и мястото на действие и да прави с тях к'вото му се прииска.
Аз може би го приемам много навътре, но за мен "Илиада" значи нещо.
"Somewhere over the rainbow way up high
- Lubimetz13
- Mistborn
Ах, разгеле! Изгледахте го тоя филм. Сега се надявам да се появи поне един, на чието рамо да си поплача...имам да наваксвам доста, защото в салона при "най-трогателните" моменти обикновено бях или с глава, забита в предната седалка, или се търкалях някъде под стола под предлог, че си събирам пуканките - страдах от много остър пристъп на болестта "самотен хихък". Щом след филма ми казаха, че "бил трагичен, как съм могъл, ах, аз, безсърдечний, да не го оценя", си помислих "е, да, ама единственото трагично нещо беше актьорската игра". В лицето на Брад Пит и Орлинко, най-вече.
Берик, не че нещо, но това, че не пише че е екранизация по Илиадата (и по Енеида и т.н.) нищо не означава. След като си взел героите от там и историята ти следва поне грубо написаното, такива критики имат почва... Все едно аз да направя филм с Фродо, Арагорн и т.н., където Фродо да го убиват в Мория Арагорн да носи пръстена към Мордор, а Боромир да се жени за Галадриел и после да кажа, че той не е по Властелина, нали...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either