passer-by wrote:Skywalker wrote:bate da nema6 razdvoenie na li4nostta?
Internet would do that to some people.
Mythomaniacs and the like...

Разбирам, че ви се иска (на някои по-незапознати особено), всичко да е било една голяма лъжа - защото това би отговорило на очакванията ви през цялото време на общуването с Шайхири. Обаче не е така. Като автор си играех само
с формата - съдържанието не ми се е налагало с пръст да го пипна.

Достатъчно беше да представя реалните факти по най-(не)подходящия начин, за да имат търсения ефект с доволна неизбежност.
Така че, Христо, можеш да продължиш да ме наричаш
лъжец за собствено успокоение, но това просто няма да е вярно. Всеки писател е лъжец по дефиниция. Но в случая се твореше в една междинна експериментална медия, която е толкова близо до реалността, че предпочитах да не прекрачвам границата фикция/действителност. За да не давам каквото и да е основание за етикети като "маниакален лъжец" или (донякъде) "шизофреник" - в горните постове. А и защото, както стана ясно, просто не е имало нужда.
Ефо, гледай Борат или Али Джи на Саша Коен. Ще ти се изяснят нещата, ако случайно се налага. Принципът е подобен.
А в интернет наистина е малко по-лесно да се създаде и поддържа такъв образ, Христо - но когато съм влязъл достатъчно навътре и се чувствам комфортно в кожата му, спокойно мога да го играя и на живо. Неведнъж ми се е случвало - и то с напълно противоположни образи.
Вярвам, че скоро вече няма да има нужда да се обяснявам по въпроса, но засега все още обгрижваме евентуални травми.