И пак за жените шофьори, ест..

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Nov 02, 2007 11:50 am

Но пък добро шофиране значи и безопасно шофиране.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 02, 2007 11:52 am

Еми какво да кажем, ПОРЕДНАТА абсолютно еднотипна трактовка на вечния женски аргумент по въпроса

За н-ти път - безопасно шофиране НЕ ЗНАЧИ добро шофиране.
Да, блъскането в дърво (споменато като цпециалитет на мъжете) също, викаш...
Безопасно шофиране може и да не значи умело шофиране, но е показател за качеството на шофиране. Онези невероятни шофьори, които карат с 200 без да спазват никакви знаци, но не пречат никому са мит. Всъщност пречат доста повече от някоя забравила да тръгне веднага на светофара жена. Обаче понеже тяхното е героично не се брои, нали.
Last edited by Morwen on Fri Nov 02, 2007 11:53 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Nov 02, 2007 11:52 am

@Марфа

Не е толкова проста зависимостта.

Под добро шофиране в тоя вечен спор се разбира "умело" шофиране. Да, по-умелите шофьори биха били по-добри в избягване на катастрофите, АКО нямаше други фактори (а има), но това не значи, че по-безопасните шофьори са по-безопасни, защото са по-умели. В случая с жените, те са само по-предпазливи, което е ужасно далеч от умели.

@Морви - това за дървото е компромат, залагам си главата, че друго проучване ще покаже друго.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 02, 2007 11:59 am

Жоро, хайде пак.
Умелото и безопасното шофиране са различни неща. Също така колебливото и неумелото каране са различни неща. И умелото и безопасното шофиране са показатели за качеството на шофиране. Не става само с едното. Смешно е да кажеш, че адски те дразни жена, която кара бавно, но не те дразни някой, който ти отнема предимството, засича те и те отвява. А това, че те е засякъл може да няма нищо общо с това, че той се смята за ужасно добър шофьор, просто да кара както му е най-лесно.

И не е компромат, поне приеми истината с достойнство. :lol:
Last edited by Morwen on Fri Nov 02, 2007 12:11 pm, edited 4 times in total.
I don't wanna die

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Nov 02, 2007 12:01 pm

Жоре, аз може ужасно умело да изпреваря отдясно на завой, но нали... Добър шофьор означава именно шофьор, който не само, че може да кара, но и кара безопасно. Нещата може да не са толкова прости, но далеч не са и сложни. Спазваш правилата за движение, можеш не само да въртиш колана, но и да правиш нормални завои и да паркираш без чужда помощ - бива те. Инак - не.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Nov 02, 2007 12:06 pm

Ми... не че нещо, но и аз да си кажа (пак), че за мен всъщност е по-важно хората да карат безопасно, отколкото "добре" - каквото и да значи това "добре"... т.е. така де, знам какво значи, само че не виждам много смисъл в него :) И вече съм казвал, че за мен е много по-дразнещо агресивното небезопасно шофиране, отколкото внимателното и неувереното безопасно - много повече нерви и много по-голяма опасност от катастрофа ми създава дзвер, който ме засича рязко с 80, седнал върху клаксона, отколкото полузаспал внимателен шофьор, заради когото прекарвам още 30 секунди в чакане на светофар.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Fri Nov 02, 2007 12:25 pm

jena 6ofer i negur skior nali znaete kude ima

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Nov 02, 2007 12:29 pm

Значи принципно и много просто положение.

За да кара човек безопасно, е достатъчно да внимава, да не се изхвърля и в някаква степен да е в състояние да управлява прилично колата.

За да кара човек умело, трябва да има УМЕНИЕ. Иначе казано ТАЛАНТ. Да му се ОТДАВА. Физиологични дадености. Много опит. Некви такива неща.

Никой никога не е спорил, че мъжете карат по-опасно, никой никога не е спорил, че безопасното каране е по-важно от умелото. Това е пределно ясно, единственият спор тук е дали жените карат умело, отговорът в огромното мнозинство от случаите е "не"; и винаги когато сме подхващали тоя спор, аз лично съм говорил единствено за това, понеже другото е безинтересно. НО някои хора ми скачат, защото казвам, че жените имат, видите ли, някакво лошо качество. Например ако кажа "жените са физически слаби", пак ще се намерят разни защитници на егалитаризма, които да потвърдят, че ДА, има жени в силовите спортове и професии и ДА, те пък са по-гъвкави. Еми да, окей, соу уот?

Между другото, факт е, че доста жени карат опасно именно от некадърие и кофти ориентация - поредния пирон в ковчега на безкрайно несвързания аргумент "да, ма те са безопасни, няма значение колко са умели".

И да, компромат е.

Това е последният ми пост по тая тема в близкия месец, ДОСАДНИ СТЕЕЕЕ.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Nov 02, 2007 12:39 pm

В защита на Жоро най-сетне ще заявя, че като видя мангал, инстинктивно си пъхам ръката в джоба.

А като мерна нещо с дълга коса зад волана, си отварям очите на четири, пак инстинктивно. Защото последствията рядко закъсняват.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Nov 02, 2007 1:32 pm

shayhiri wrote:А като мерна нещо с дълга коса зад волана, си отварям очите на четири, пак инстинктивно. Защото последствията рядко закъсняват.
Първо проверявай винаги, да не би просто да се виждаш в някое от огледалцата! :bigtongue: :rofl:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Nov 02, 2007 1:35 pm

Аз ходя на опашка. :evil: Особено когато извършвам отговорни дейности. (18+ и т.н.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Nov 02, 2007 1:41 pm

Миииииии, аз ходя пеш. Но когато успея да си отгледам отново достатъчно коса - ще пробвам и на опашка, да ходя!!! :rofl: :bigtongue: :rofl:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Nov 02, 2007 1:47 pm

Аз винаги като видя жена зад волана и внимавам два пъти повече. Просто жените-шофьори са непредсказуеми. Карат по-бавно и може би по-внимателно от мъжете по принцип, но от тях може да очакваш неочакваното.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 02, 2007 1:54 pm

Moridin wrote:
Никой никога не е спорил, че мъжете карат по-опасно, никой никога не е спорил, че безопасното каране е по-важно от умелото. Това е пределно ясно, единственият спор тук е дали жените карат умело, отговорът в огромното мнозинство от случаите е "не"; и винаги когато сме подхващали тоя спор, аз лично съм говорил единствено за това, понеже другото е безинтересно.
Ок, Мор, в такъв случай ми е странно защо надигаш такъв вой за неумелото каране, но абсолютно нищо не казваш за опасното. Още нещо - при теб излиза като че ли е някаква функция на естрогена. А неумелото каране не се дължи на липса на талант(както ти твърдиш) или мъжки хормони, а на липса на умение, то се придобива. Да, след като повечето жени са неделни шофьори, те ще карат неумело. Жените, които не са такива карат също толкова добре, колкото и мъжете. Като и мъжете каращи инцидентно са колебливи и неумели.
I don't wanna die

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Nov 02, 2007 1:58 pm

Мдаааа... що ли ми се струва, че и това полека-лека се превръща в още един от тези разговори / спорове, за които говори Дейл Карнеги, когато казва (не твърде точен цитат, по спомени), че единственият резултат от 85% от споровете е това, че двете страни си излизат с още по-затвърдено собственото си мнение :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.