Различно. И личността на самия кандидат, и всичко.
В това отношение много ми харесва нещо, което хората от... ммм... мисля, че беше UPenn, университетът в Пенсилвания... ма може и да беше Columbia, не помня... бяха казали навремето, когато някой ги беше притиснал до стената с въпрос "ми хубу де, аз кандидатствам, подавам докименти, ще ме приемете академично, това е ясно, ама в крайна сметка какво най-много гледате, като решавате дали да ми дадете финансова помощ?" Отговорът беше "Виж какво, при нас това става така. Събираме всички документи, гледаме TOEFL-и, SAT-ове, имаме си cut-off критерии, които сме публикували - прагове, под които режем... Така изхвърляме много от кандидатите. Гледаме препоръки - така изхвърляме още няколко. В крайна сметка остават стотина-двеста-триста кандидатури, зависи от годината, и тогава събираме една комисия от шест души, затваряме ги в една стая за един цял ден с достатъчно храна и напитки и не ги пускаме да излязат, докато не дадат списъка с хората, на които ще дадем финансова помощ. Никой никога не ги е питал КАК стигат до решенията си вътре!"
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.