Page 4 of 7

Posted: Wed Aug 29, 2007 12:24 pm
by Xellos
Aaaa, а aз се чудех кой го намаза онова.

Posted: Wed Aug 29, 2007 12:51 pm
by Interpreter
За палачинки ли става въпрос или за катми :roll:

Posted: Wed Aug 29, 2007 12:54 pm
by shayhiri
Това вече е философски Въпрос. :lol:

Колко улични продавачи съм питал - всеки си има своя теория или просто не казва. :roll:

Posted: Wed Aug 29, 2007 1:16 pm
by Delegat
Баба ми, мир на праха й, правеше едно време катми в нещо като голяма тава, само че глинена, с ниска стена и сложена на огън. Тя е родом от Елхово и мисля че от там я беше донесла. Просто съвсем друг е вкуса на катмите, когато са правени на огън :D

Posted: Wed Aug 29, 2007 1:17 pm
by Interpreter
Тъй де. В случая колективният автор на фентъзи, дескриптивно и дискурсивно, е смесил две понятия. Преводачът неизбежно е затруднен - терминологично, филологично и екзистенциално: слиза до махленския дюкян да смени амбалажа с бира. И кой в крайна сметка е потърпевшият? Черния дроб :(

Posted: Wed Aug 29, 2007 1:20 pm
by shayhiri
Мисля, че в катмите има мая. По-хлебни са някак. По тая причина и предпочитам палачинките.

Проклета тема. :(

Posted: Wed Aug 29, 2007 1:29 pm
by BaYa
Xellos wrote:Aaaa, а aз се чудех кой го намаза онова.
Миии, теб те нямаше. Та решихме да оползотворим!! :wink:
Delegat-e, баба ти да не е била македонка?? Понеже туй ми напомня на македонският сач. А и има минимално 2 или 3 села Елхово в България! :blush: И катмите там стават грамадни, дебели и ... ммммммммням ... много вкусни! :hihi:
Преводачо, смени бирата с айран!! :wink:

Да си призная сега, тук на 4 очи, че аз съм много пристратена към един вид френски вариант на нашата баница - quiche!! :spite: Пуснах ви испанската "статия" понеже е по обширна от аглийската. А във френската няма снимки, но погледнете и английският де. К'ъф глад ще ме гони до 3 часа, не е вярно направо!!! :free:

Posted: Wed Aug 29, 2007 1:47 pm
by sayso
Чревоугодници .. :mrgreen:

Posted: Wed Aug 29, 2007 1:51 pm
by BaYa
Мда! Ама водата я размъти ти! Нали! :ninja:
:shark:

Posted: Wed Aug 29, 2007 2:00 pm
by sayso
Посипвам си главата с пепел за което :)

Posted: Wed Aug 29, 2007 2:52 pm
by BaYa
По-добре с пудра захар! Като за палачинка!! :wink:
:plez:

Posted: Wed Aug 29, 2007 3:49 pm
by Interpreter
Верно, че Ксела не използва мая, ма тези палачинки с руска салата, много еротична тема бе :vomit:

Posted: Wed Aug 29, 2007 4:12 pm
by Xellos
Бе не знам за мая (тя си иска време и фурна), мое и идея сода в киселото мляко да станат по-пухкави. Иначе на глинен сач най-добре катмите подмазан с масчица. Става да се земе и въху газов котлон в домашни условия, макар че се пукат доста лесно. Иначе на огън стаат палачинките яко ма повече дебнене.

Posted: Wed Aug 29, 2007 4:26 pm
by BaYa
Мда. Сач на газта, по-добре недей. Наистина има голяма вероятност да се спука. А за оригиналните катми (тези които не са като дебелите палачинки с кисело мляко и мая) които са като индийските или ливанските "пита" (невтасал хляб) трябва малко мая.
Оххх, гадини, страхотно ме стърже корема сега. А имам за още час поне, докато стигна до кухнята!! :devil:

Posted: Wed Aug 29, 2007 4:32 pm
by Elayne
Мммммм, майка ми прави най-невероятния гювеч в глинен съд с капак на фурна! Няма такъв гювеч (и имайте предвид, че мразя принципно)!!!