Page 4 of 7
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 12:24 pm
				by Xellos
				Aaaa, а aз се чудех кой го намаза онова.
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 12:51 pm
				by Interpreter
				За палачинки ли става въпрос или за катми  

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 12:54 pm
				by shayhiri
				Това вече е 
философски Въпрос. 
 
Колко улични продавачи съм питал - всеки си има своя теория или просто не казва. 

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 1:16 pm
				by Delegat
				Баба ми, мир на праха й, правеше едно време катми в нещо като голяма тава, само че глинена, с ниска стена и сложена на огън. Тя е родом от Елхово и мисля че от там я беше донесла. Просто съвсем друг е вкуса на катмите, когато са правени на огън  

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 1:17 pm
				by Interpreter
				Тъй де. В случая колективният автор на фентъзи, дескриптивно и дискурсивно, е смесил две понятия. Преводачът неизбежно е затруднен - терминологично, филологично и екзистенциално: слиза до махленския дюкян да смени амбалажа с бира. И кой в крайна сметка е потърпевшият? Черния дроб  

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 1:20 pm
				by shayhiri
				Мисля, че в катмите има мая. По-хлебни са някак. По тая причина и предпочитам палачинките.
Проклета тема. 

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 1:29 pm
				by BaYa
				Xellos wrote:Aaaa, а aз се чудех кой го намаза онова.
Миии, теб те нямаше.  Та решихме да оползотворим!!    
 
Delegat-e, баба ти да не е била македонка??  Понеже туй ми напомня на македонският сач.  А и има минимално 2 или 3 села Елхово в България!    

    И катмите там стават грамадни, дебели и ... ммммммммням ...  много вкусни!   
 
Преводачо, смени бирата с айран!!    
 
Да си призная сега, тук на 4 очи, че аз съм много пристратена към един вид френски вариант на нашата баница -  
quiche!!   

    Пуснах ви испанската "статия" понеже е по обширна от аглийската.  А във френската няма снимки, но погледнете и английският де.  К'ъф глад ще ме гони до 3 часа, не е вярно направо!!!   

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 1:47 pm
				by sayso
				Чревоугодници ..  

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 1:51 pm
				by BaYa
				Мда!  Ама водата я размъти ти!  Нали!     
 
 
 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 2:00 pm
				by sayso
				Посипвам си главата с пепел за което 

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 2:52 pm
				by BaYa
				По-добре с пудра захар!  Като за палачинка!!    
 
 
 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 3:49 pm
				by Interpreter
				Верно, че Ксела не използва мая, ма тези палачинки с руска салата, много еротична тема бе  

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 4:12 pm
				by Xellos
				Бе не знам за мая (тя си иска време и фурна), мое и идея сода в киселото мляко да станат по-пухкави. Иначе на глинен сач най-добре катмите подмазан с масчица. Става да се земе и въху газов котлон в домашни условия, макар че се пукат доста лесно. Иначе на огън стаат палачинките яко ма повече дебнене.
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 4:26 pm
				by BaYa
				Мда.  Сач на газта, по-добре недей.   Наистина има голяма вероятност да се спука.   А за оригиналните катми (тези които не са като дебелите палачинки с кисело мляко и мая) които са като индийските или ливанските "пита" (невтасал хляб) трябва малко мая.
Оххх, гадини, страхотно ме стърже корема сега.  А имам за още час поне, докато стигна до кухнята!!   

 
			 
			
					
				
				Posted: Wed Aug 29, 2007 4:32 pm
				by Elayne
				Мммммм, майка ми прави най-невероятния гювеч в глинен съд с капак на фурна! Няма такъв гювеч (и имайте предвид, че мразя принципно)!!!