Хора, аре да ги борим!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu May 10, 2007 1:32 pm

Corwin wrote:Да права си, просто си направих сметка, че докато до преди известно време яденето в кръчма, с все бирата ми излизаше около 5 лв, сега излиза около 8 да речем... :)
:shock: :shock:
Демек едно обедно "меню" е колкото тук!!! Ама май има и заплати като тук; и все повече!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu May 10, 2007 1:39 pm

Ами всъщност зависи. В някои сектори са увеличени малко заплатите, но в доста са си същите. Примерно шофьорите от градският транспорт стачкуват, даже не защото заплатите им са 400 лв, а просто защото са им замразени от месеци и изобщо не ги получават... Да не говорим за учители, на които до колкото си спомням им отказаха увеличение от рода на 30 лева примерно...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu May 10, 2007 2:26 pm

Мани, мани!!! :evil: Просто не съм много на ясно със заплтаното положение там!!! Но по това което ми поразказаха Гаро и Валерия имало и заплати до към 1000 лева (сигурно са от високите, в частният сектор де)!
Лошото е че учителите са най-пренебрегнатият сектор в цял свят, включителни и в 1-я! А са ключов сектор, на който би трябвало да се дава повече, за да може да им се и изисква много повече! Както на лекари и мед. сестри!! Абе, кaкто започнах - Мани, мани!!! :twisted:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu May 10, 2007 2:36 pm

В някои сектори всъщност започват от 1000лв. А за приемлива начална където и да е се смята 500. (Отделно всички цоцат кредити.) Но в Испания би трябвало да сте поне два до пет пъти напред.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu May 10, 2007 3:42 pm

shayhiri wrote:В някои сектори всъщност започват от 1000лв. А за приемлива начална където и да е се смята 500. (Отделно всички цоцат кредити.) Но в Испания би трябвало да сте поне два до пет пъти напред.
Където и да е в София, имаш предвид. За Варна 500 лева е голяма заплата и малцина получават подобно чудо.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Thu May 10, 2007 3:49 pm

Разбира се има и още по-големи, но хората които ги получават са много малък процент.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu May 10, 2007 3:54 pm

shayhiri wrote:В някои сектори всъщност започват от 1000лв. А за приемлива начална където и да е се смята 500. (Отделно всички цоцат кредити.) Но в Испания би трябвало да сте поне два до пет пъти напред.
Ъъъъ!! :shock: Май не четем същите вестници!
Тук минималната интерпрофесионална заплата е 560 ?! А има и доста по-ниски пенсии!!! :evil: Ориентировъчно:
- Наем, от 600 (може да немариш и 550 както е моят случай, но дори не мога да платя такъв наем сама - или с гадже или, по-добре съквартиранти) нагоре. Сносните апартаменти/зони са от 700.
- Абонамент карта 10 пътувание (поне е за целият градски транспорт) - 7 ?.
- Един хляб, м/у 0.70 и евро и нещо.
- И т.н.!! :roll:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu May 10, 2007 4:17 pm

Абе и за София това със 500-те лева не е съвсем вярно. 100 кинта надолу е обичайната начална заплата.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shannara
Misting

Post by shannara » Thu May 10, 2007 7:36 pm

Хе - значи сега ме таксуват със 100% отгоре от стойността на електропотреблението уж за поддръжка на мрежата, водата се качи, манджата скочи и т.н.
Още една готина новина:
Очаквайте скоро скачане на всички продукти, за чието производство се използват суровини от Китай, и на готовите продукти оттам също, на боба, фъстъците и ориза(пак са оттам повечето количества) Цената на транспорта скача с поне 20% след 15-ти.

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Fri May 11, 2007 12:32 pm

Кво да кажа - спасих се на 2 пъти от тая държавица ще се спася и трети, ама този път няма да се върна у БГ-то обратно. От вече месец и нещо съм тук и всичко ми ходи по нервите :x
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri May 11, 2007 1:23 pm

Бегай, бегай! Освен ако Кашкаваленият бунт на Марфата не набере сила и ги капичне, ма не ми се верва. Наречете ме пораженец или колаборационист.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri May 11, 2007 1:31 pm

Хм... че що пък да не ги капичне... една добре прицелена кашкавалена пита може да посмачка фасона на всеки :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.