Page 4 of 5
Posted: Sun Apr 11, 2004 3:01 pm
by Kolibri
Снежанката и руската вярно са страхотни. От салататите на мен също са ми любими прясно зеле с много оцет и сол, както и най-обикновената комбинация от домати и сирене без нищо друго.
Халвата е сладка, което автоматично я поставя на челно място в личното ми меню. Същото се отнася и за меда:)
Posted: Sun Apr 11, 2004 7:50 pm
by Marfa
А мойта любима салатка е зелена салата с репички, маслинки, яйчице... Много обичам:)
Posted: Sun Apr 11, 2004 7:58 pm
by Drizzt Do`Urden
fuck ячице!!!!
особено твърдо сварен жълтък(всъщност каъвто и да е жълтък)!!!!
Posted: Sun Apr 11, 2004 8:01 pm
by Moridin
Значи аз различавам салатите на майонезени (ака кенарки, ака ония в кутийките, дето вече не са само кенарки) и нормални.
От нормалните обичам зелена салата, обаче за препоръчване без лук и с поне 1/3, а по възможност и повече краставици. Не съм умрял толкова за марули, репи и чесън. Иначе класиката си е домати с краставици, салатата номер едно евър просто. Без магданози, без сякви дивотии, дори без сирене. Сол, оцет, олио и блаженство, тва е. Зелева също става, най-добре с краставици, може и сама.
А от майонезените съм фен на снежанката и на тиквичките с мляко, отвреме-навреме ям и европейска дето е с царевица, ама пък има и моркови, и престиж дето е като руска, ама с печени чушки допълнително вътре. И зеле с моркови, де.
А, и настъргани моркови с чесън, орехи и майонеза е гениална салата.
Posted: Sun Apr 11, 2004 8:30 pm
by Icy Dawn
Та така, какво стана - любителите на сурови дюли колко станахме, броейки и мен ?
Мор, това в първия ти пост за сланинките, жилите, малките бели неидентифицируеми неща и подобни - точно в десетката! Отврат...
Иначе истината е, че съм луд поклонник на следните: копър, гъби, мляко(предимно прясно, понякога кисело, ама при смекчаващи обстоятелства), салатки всякакви(ама не от тия "майонезени"-те, изключая Руската, обаче тя трябва да е направена както трябва!), грах, моркови(хич не ми бутайте морковите!), пъпеш, диня и изобщо плодове всякакви, но само в сурово състояние - всичко останало си е направо
прекалено сладко, въпреки че за шоколад човек мога да убия, както и за сладолед, особено ако из него могат да бъдат открити кокосови стърготини и орехи, ммм
Зеленчуците ги обичам сурови, но това което може да ме отврати от живота и да ме накара да поискам да се хвърля от прозореца (9 етаж) са бамя и готвени домати - гадни колкото си искате просто, толкова са лигави, че имам чувството, че са изпълзели от стомаха(или каквото там си имат) на нещо много ... аррргх, дори като си мисля за това и ми се приисква да си пасирам мозъка...
Вайй, забравих пиенето, анатема! Ами аз по принцип ракия, мастика и уиски не пия, за разлика от водка, текила, вино всякакво и бира, дали не забравих нещо? ... сигурно. От безалкохолните не пия само неща, намирисващи на касис, иначе претенции нямам, като си уважавам най-много водата, без значение от къде е, стига да няма някаква съмнителна ръждива утайка.
Posted: Mon Apr 12, 2004 10:53 am
by Marfa
Ама дюли и аз обичам бе!
То, като се замисля, ко ли не обичам, даже и бамя обичам:) И охлюви, много вкусно е т'ва охлювът, хич не са прости французите!
Posted: Mon Apr 12, 2004 11:12 am
by Tais
Posted: Mon Apr 12, 2004 7:29 pm
by Matrim
Понеже става дума за салати, чувствам, че трябва да се включа. Зелената салата управлява, освен ако някой (да се чете брат ми) не прекали с зеленият лук в нея. Салатата от зеле също си я бива, само да не попаднеш на някоя много безвкусна зелка. Руската салата грубо sux, a млечната е ужасна с копър и такива треволяци и прекрасна без тях.
Posted: Mon Apr 12, 2004 7:40 pm
by Jaar
Всички салати са много вкусни, само да нямат оцет. Просто им разваля вкуса!
Тиквички също обичм много - най-вече печени, може и с кисело мляко. И кенарката тиквички с извара е много добро попадение.
А руската с колбас е отврат и половина!
Posted: Mon Apr 12, 2004 7:51 pm
by Icy Dawn
Това за оцета го подкрепям с две ръце - къде по-добре си е залената марулена салатка с лимон, репички и задължително копър и почти толкова порядъчно количество зелен лук. Но пък на краставиците не държа, само разводняват вкуса. Тях ги ценя само в комбинация с домати на шопска салата с много сирене!
Posted: Mon Apr 12, 2004 7:53 pm
by Drizzt Do`Urden
обаче хубави са зеленийте(демек зелки и тем подобни) ако са пресни и сочни, не изсъхнали
Posted: Mon Apr 12, 2004 8:13 pm
by Kolibri
Мне, не сте прави. Оцетът си е много яко нещо. На мен най-любимата ми салата е прясно зеле с много оцет.
Posted: Tue Apr 13, 2004 7:46 am
by Alexis
Най-важното е, че олиото ако се замени с зехтин в умерени количества, а оцетът с лимонов сок (за предпочитане свежо изцеден) салатата има шанс да е супер, ако в нея няма трева.
Posted: Tue Apr 13, 2004 10:30 am
by Marfa
Ей, Алекс, не можа да станеш тревопасно и туй-то:Р Иначе иаз си правя салатките със зехтин и лимон, щото от оцета се давя:( Веднъж даже щях да умра, така ме задави:((( Гори ми гърлото и ме тормози, не знам, може да е нещо алрегично? Та затова - прясно изцеден лимонов сок! Хич не е лошо така:)
Posted: Tue Apr 13, 2004 11:20 am
by termit
Домати. И гъби.
Мразим домати, безценни, дассс. Но и гъби мразим. Ама доматите ги мразим повече, любезни мой. Нее, безценни, гъбите ги мразим повече, Нека има мир, любезни, и двете ги мразим мнооого.
Такива работи с доматите и гъбите. А иначе съм върл фен на чистата свинска пържола, руската салатка и всички картофени производни (разбирай картофена салата, супа, яхния, пържени картофи...) Дините и ябълките мачкат от разните му плодове, а за салата краставичките рулират.