Тех Исланд или За Хаотичния Екшън
Аз отдавна се каня да дам шанс по-сериозно на класическия Холивуд, малко разнообразие трябва.
Мисля първия ми филм на Катрин Хепбърн да е този:
http://www.imdb.com/title/tt0029947/
Мисля първия ми филм на Катрин Хепбърн да е този:
http://www.imdb.com/title/tt0029947/
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Amos Trask
- Aes Sedai
Ей, този не съм го гледал, но тази грешка ще бъде поправена.
Иначе ти препоръчвам "The Philadelphia Story", "The African Queen" и всички филми в дует със Спенсър Трейси. Химията между тях е страхотна! Не случайно са били една от най-горещите (но и стабилни) холивудски двойки на екрана и в живота. 
Edit
http://www.imdb.com/name/nm0000031/board/nest/19921206 

Edit

Feel the summer!
Знам ли, предполагам, че има някакви странни особености на времето, които правят по-старите филми в някаква степен неадекватни или изглеждащи смешно (да, онези големите прически...). И все пак човек може да се абстрахира от това, сигурно някой ден и днешните филми (дори хубавите, имам предвид) ще изглеждат странно.
А Катрин Хепбърн е много хубава, всъщност, има силно излъчване.
А Катрин Хепбърн е много хубава, всъщност, има силно излъчване.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Amos Trask
- Aes Sedai
Добре, защо продължават да валят разни предположения, които не са подплатени с нищо? Изгледай примерно "Казабланка" или "Малтийският сокол" и ми кажи после дали са "неадекватни и изглеждащи смешно". А днешните пуканки никой няма и да си ги спомня след години, та да му изглеждат странно...

Feel the summer!
Почнах да гледам "Bringing up baby" и трябва да отбележа, че Катрин Хепбърн изглежда много по-добре отколкото на снимките, страхотно излъчване.
П.С. Как разни старомодни прически и подобни неща могат да спрат някой надраснал 12г. възраст от това да се радва на старите филми, не ми е много ясно.

П.С. Как разни старомодни прически и подобни неща могат да спрат някой надраснал 12г. възраст от това да се радва на старите филми, не ми е много ясно.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Moridin
- Global Moderator
Ингрид Бергман си е мила, а Катрин Хепбърн специално на тая снимка вероятно е по-зле от стандарта си, но как все пак човек може да твърди, че въпросната Лорън Бакол имала излъчване и т.н. не ми го побира ума - ами има излъчване, ама е отвратително. Пък нека си е страхотна актриса.
This is it. Ground zero.
- Amos Trask
- Aes Sedai
Нека те попитам, колко филма с нея си гледал? Ако е 0, тогава за какво си говорим?
Amos Trask wrote:Вижте, от една снимка човек трудно може да разбере какви актриси са тези трите, какво е тяхното излъчване и защо са популярни и обичани и до днес. Да, и до днес. Ако не ми вярвате, поразровете се из нета и форумите на imdb.com. А най-добре изтеглете някой и друг филм, ей така, да можете когато стане дума за историята на киното да сте информирани.

Feel the summer!
ТИ една снимка си дал и на нейна база хвана да се заяждаш. Не виждам що се репчиш на другите, като правят същото. ТИ колко филма си гледал с Джесика Алба или Скарлет Йохансон?Amos Trask wrote:![]()
![]()
Погледнете тези дами и после пак ми говорете за излъчването на разни пикли...
And you can't dance with a devil on your back...
- Amos Trask
- Aes Sedai
Мор
Добре, признавам, моя е вината за снимките.
Когато ги слагах, не очаквах, че никога не сте и чували за дамите на тях.
Роланд
С Джесика Алба съм гледал "Палави ръце", със Скарлет Йохансон - "Изгубени в превода" и шедьовъра "Осмокраки гадини". Не ме шашнаха особено като актриси. Доволен? Първо, не ви се репча, просто се опитвам да ви кажа, че киното не започва от вчера и че е хубаво човек да е запознат с историята му, която е актуална и днес. Второ, отдавна се знае, че сте ербап-юнаци и обичате да спорите, дори когато ви липсва основа в конкретния спор. Само че моята идея тук не е спор заради спора, а както споменах - познание за обща култура. Ако искаш наистина да си говорим по въпроса, изгледай някои и друг филм и тогава ела и кажи чистосърдечно "Гледах я в ... и не ми хареса защото ...". И не знам защо реши, че се заяждам. Не съм аз този, който говори наизуст, само за да подържа някакъв спор.

Роланд

Feel the summer!
- Amos Trask
- Aes Sedai
Ами твърдя го, но обърни внимание: мен ме изпълва с досада и то голяма част, а не всичко от него. "Амели Пулен" например ми е ултралюбим филм. Много английски и френски комедии също ми харесват. Обаче забележи, аз съм гледал европейски филми и изказвам моето мнение за тях. А ти не си гледал американските класики, но въпреки това изказваш мнение. Има разлика, нали?
Без коментар. "Всепризнато" нещо не съществува.европейското кино, което е всепризнато най-великото въобще в това изкуство

Feel the summer!
А ти защо реши, че нищо не съм гледал
Не съм гледал много, факт, но не е и нищо. Обаче общото усещане ми е за незрялост и наивитет от тия филми, и за мелодрама. Не за кино.
И Амели Пулен за европейското кино е горе-долу това, което е Блясъкът на чистия ум за американското
Щото май ще излезе, че си гледал по-малко сериозни европейски класики и от моите американски.
А дали ще коментираш или не, "всепризнато", оказва се, има. Затова всеки знае Тарковски, Фелини и Бергман.

И Амели Пулен за европейското кино е горе-долу това, което е Блясъкът на чистия ум за американското

А дали ще коментираш или не, "всепризнато", оказва се, има. Затова всеки знае Тарковски, Фелини и Бергман.
And you can't dance with a devil on your back...
- Amos Trask
- Aes Sedai
Хихихихи...
Умно момче си, може би сам усещаш какво куца в предишния ти пост. Нека все пак да споменем, за публиката:

Нали се сещаш, че трябва да дадеш някакакви заглавия и обосновка на това? Щото ми звучи малко изсмукано от пръстите...А ти защо реши, че нищо не съм гледал Не съм гледал много, факт, но не е и нищо. Обаче общото усещане ми е за незрялост и наивитет от тия филми, и за мелодрама
Та какво са тия филми за отделните кина? И има ли значение нещо друго, освен вкуса на отделния човек?И Амели Пулен за европейското кино е горе-долу това, което е Блясъкът на чистия ум за американското
Всеки може да знае, но не всеки е длъжен да ги харесва. Ключа е в знанието обаче. Гледал съм и филми на Фелини, и разни други европейски филми, като прехваленото "Нова кино Парадизо" и т.н. Не ми харесаха. Аз не ги признавам за шедьоври, така че "всепризнати" отново излиза от обръщение.Щото май ще излезе, че си гледал по-малко сериозни европейски класики и от моите американски.

Feel the summer!