Сексистки хроники
Moderator: Moridin
Re: Сексистки хроники
Абе айде сега - всичко подлежи на промяна. Живеем във времената на метросексуалните мъже и стереотипните мачовци вече не се котират толкова - вие виждали ли сте скоро обектите на масов интерес от страна на разни подрастващи девойки? Разните там Джъстин Бийбъри и Уан Дайрекшъни? Начи, ако някога сте си мислели, че Тейк Дет, Ен Синк и прочее са женствени, мога да ви кажа, че по тея параметри не могат да стъпят на малкото пръстче на новите бой бандове. И понеже търсенето определя предлагането дори като си говорим за човешки взаимоотношения, тоя тип поведение и визия ще пребъдат, дори въпреки тормоза в училище.
Иначе и аз не си позволявам да овеществя това, дето ми се върти в главата с думи и поведение, но то продължава да си ми се върти в главата и е симптоматично за това, че съм брейнуошната да намирам подобни прояви за неприятни по причини, които всъщност са малоумни. Но за да съм честна, аз като цяло не харесвам тоя тип изпълнения и при жените, въпреки че са по-общоприети там.
Иначе и аз не си позволявам да овеществя това, дето ми се върти в главата с думи и поведение, но то продължава да си ми се върти в главата и е симптоматично за това, че съм брейнуошната да намирам подобни прояви за неприятни по причини, които всъщност са малоумни. Но за да съм честна, аз като цяло не харесвам тоя тип изпълнения и при жените, въпреки че са по-общоприети там.
Не знам, ама мен жестоко ме дразни как всяка втора германка е решила да бори патриярхията с гора от косми под мишниците посред лято и потничета без дезодорант+ косми на краката. Отвратена съм. Най-забавното е, че мъжете нямат косми под мишниците.
Мен пък не ми е особено противно на който и да е и ми се ще всички да преодолят т'ва което други хора правят с телата си, било косми, татуировки, пиърсинги, модификации, прически или к'вото и да е.
Иначе това което казва Амели, ми се случва от време на време в обратна посока, само дето знам че т'ва е социализация и се отучвам да си мисля глупости.
Иначе това което казва Амели, ми се случва от време на време в обратна посока, само дето знам че т'ва е социализация и се отучвам да си мисля глупости.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Amelia, разните там Джъстин Бийбъри им се кефят предимно млади момичета и най-вече защото имат привлекателна за тях външност. Ако я нямаше външността, автоматично стават лузъри.
Иначе се радвам, че го споменаваш, защото той е олицетворение на всичко сбъркано в мъжката психика и начин на мислене. Точно Бийбър е едно от най-мразените същества на планетата и мъжете го мразят именно заради нежната му външност. Аз така и не успях да се кача на тоя bandwagon, но повечето ми събратя си му сипват яко. И за какво? Какво им е направил? Че то дори, когато съм се обаждал, че нямам нищо против момчето и мен са ме спуквали от подигравки. Как точно се отучва такъв манталитет?
То в интерес на истината и феминизма не е отучил хората от повечето от негативните им възприятия, просто натискаха агендата си достатъчно силно и вече шитавото поведение е политически некоретно и законово наказуемо. От това произтичат и други проблеми де, щото гледах едно клипче на мацка в Англия, която решава, че ще обара топките на 100 мъже и сигурно 60-70% от тях изобщо не ги беше питала за разрешение, ами директно си ги награбваше. Това ако беше мъж и награби дори една жена за циците директно го прибират зад решетките и го слагат на главната страница на Yahoo за назидание.
Иначе се радвам, че го споменаваш, защото той е олицетворение на всичко сбъркано в мъжката психика и начин на мислене. Точно Бийбър е едно от най-мразените същества на планетата и мъжете го мразят именно заради нежната му външност. Аз така и не успях да се кача на тоя bandwagon, но повечето ми събратя си му сипват яко. И за какво? Какво им е направил? Че то дори, когато съм се обаждал, че нямам нищо против момчето и мен са ме спуквали от подигравки. Как точно се отучва такъв манталитет?
То в интерес на истината и феминизма не е отучил хората от повечето от негативните им възприятия, просто натискаха агендата си достатъчно силно и вече шитавото поведение е политически некоретно и законово наказуемо. От това произтичат и други проблеми де, щото гледах едно клипче на мацка в Англия, която решава, че ще обара топките на 100 мъже и сигурно 60-70% от тях изобщо не ги беше питала за разрешение, ами директно си ги награбваше. Това ако беше мъж и награби дори една жена за циците директно го прибират зад решетките и го слагат на главната страница на Yahoo за назидание.
Всеки има право да прави квото си иска с тялото си, дори да си разполови езика, да си запечата вагината и не знам какви още неща, аз нямам проблем с това. Имам проблем, когато първо някой ми обяснява на мен как съм опресирана, щото си махам космите, по свое желание изцяло, и второ, когато не се къпят/дезодорират изобщо. Щото не че нещо, ама бройката на момичета, които буквално смърдят е много голям, добави и неприятната гледка, която ти се навира в очите, щото седят до теб и си готов. Аз бях, чела една феминистка статия, че мъже, които отказват орален секс на жени с косми/жени в цикъл са сексисти и намсикво си там, което е проблем. Защото, ако една жена иска да е цялата космясала, то един мъж/друга жена има право да каже не, не ме кефиш, гнусно ми е, сори.
Иначе и аз да кажа, че момичетата се кефят на Джъстин Бийбър до едно време. Той ся е станал някъв уонаби бедес. Много повече се кефят, на някви мусколести мъжаги.
Иначе и аз да кажа, че момичетата се кефят на Джъстин Бийбър до едно време. Той ся е станал някъв уонаби бедес. Много повече се кефят, на някви мусколести мъжаги.
Колко от тея с космите ти ги приказват тея неща бтв? Всяка една от тях? Щото като те слуша човек, ще рече, че по цял ден някой някъде те издирва и те кара теб искрено, лично и съвсем целенасочено да правиш някакво поредно МНОГО възмутително нещо.
В тоя ред на мисли, и аз не обичам миризма на пот в рейса, независимо от пола на източника й. Не обичам и острата миризма на парфюми и дезодоранти - също толкова инвазивни и неприятни са ми като миризмата на пот. Дали не ми е сечено, а?

В тоя ред на мисли, и аз не обичам миризма на пот в рейса, независимо от пола на източника й. Не обичам и острата миризма на парфюми и дезодоранти - също толкова инвазивни и неприятни са ми като миризмата на пот. Дали не ми е сечено, а?
Знам, че звучи невероятно, но предвид предмета, който уча, да повечето наистина го обясняват това. Най-забавното е, че един от тея хора е туторката ми. 

Какво учиш? Някви women studies? И следва ли да се дразниш от такива неща, след като си избрала да учиш точно това?
Иначе отношението към женските косми си е чист сексизъм through and through, когато се обяснява с това, че са гнусни, щото са женски и когато се очаква само жените да си ги махат. Са ясно, че никой не обича да си пълни устата с косми, така че е некво логично при орален секс, ако космака пречи да се поокастри. Но отново - на японците явно не им пречи - на тях даже им е фетиш. Така че си е въпрос на форматиране.
Иначе отношението към женските косми си е чист сексизъм through and through, когато се обяснява с това, че са гнусни, щото са женски и когато се очаква само жените да си ги махат. Са ясно, че никой не обича да си пълни устата с косми, така че е некво логично при орален секс, ако космака пречи да се поокастри. Но отново - на японците явно не им пречи - на тях даже им е фетиш. Така че си е въпрос на форматиране.
Не са women studies. Blah. Антропология всъщност. Която в огромната си част не би трябвало да има квото и да е било с феминизма. Но се оказва, че в социалните науки в Германия. Аз главно заради психологическата антропология + антропология на миграцията го записах и бога ми не съм очаквала такива изцепки. То при нас някой редовно изцепва и че е джендъркуир, деминамсиквоси, АПОЛОВ(ВТФ?)? Тъпото е, че професорите ни са мега яки и въобще не са за тия неща, ама хората си интерпретират квото както си поискат.
Мен ме дразнят космите и на мъжете и на жените. Не ги деля по пол. Както ми е гнусно на жена така и на мъж. Всъщност краката/ръцете не са ми проблем, но подмишниците и интимните зони са.
Мен ме дразнят космите и на мъжете и на жените. Не ги деля по пол. Както ми е гнусно на жена така и на мъж. Всъщност краката/ръцете не са ми проблем, но подмишниците и интимните зони са.
А колегите ти обясняват ли вече, че "gender is a social construct"? 

За мен това да си размахваш и наличието, и неналичието на косми е еднакво тъпо. Въпросът е, че неналичето е нормативно. Мен примерно ми е много тегава цялата процедура, но знам, че ще ме гледат като извънземно, ако не я спазвам. В смисъл, случвало ми се е да отнасям съвети и коментари, включително доста злонамерени.
Иначе тайгъра е прав, че повечето тормоз към момчетата идва от други момчета, които просто приемат себе си за нормата и смятат, че имат право по някакъв начин да наказват тези, които се отклоняват от нея. В някакви много специфични социални кръгове това може и да са немъжествените нърдове, които се подиграват на заблудения мачо спортист, примерно, но това е по-скоро изключение.
Иначе тайгъра е прав, че повечето тормоз към момчетата идва от други момчета, които просто приемат себе си за нормата и смятат, че имат право по някакъв начин да наказват тези, които се отклоняват от нея. В някакви много специфични социални кръгове това може и да са немъжествените нърдове, които се подиграват на заблудения мачо спортист, примерно, но това е по-скоро изключение.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- The Dragon
- Elder God
Бах мама му ... много сте изписали. Лиц - единственото което мога да кажа е запознай твоите космати германки с някой егоцентричен балкански мачо. Сега - има си неща дето правят една жена unfuckable и няма нищо лошо да и го кажеш ако иска да и обръщаш внимание. Ако не иска - майната и, не е толкова важна, че да си губиш времето дори и да мислиш за нея. "Ще обяснявам какво е рекурсия на красивата колежка от Русия, щото ти си космата и вониш." си е напълно нормална реплика.
Понеже живота ми се развива доста бурно последните месеци и просто нямам сили да ми пука за жените - еми свалките станаха доста по-лесни. А девойката с която съм най-близо до обвързване - откакто усети, че ми е безразлично дали ми е в живота или не - изведнъж стана много хрисима и послушна, и престана да вдига пушилка и драми. Така че не трябва да се държиш като гадняр, а просто дистанцирано явно
А за сексизма и мъжете ... oh come on. Борбата за сила и статус си е залегнала в Y хромозомата.
Понеже живота ми се развива доста бурно последните месеци и просто нямам сили да ми пука за жените - еми свалките станаха доста по-лесни. А девойката с която съм най-близо до обвързване - откакто усети, че ми е безразлично дали ми е в живота или не - изведнъж стана много хрисима и послушна, и престана да вдига пушилка и драми. Така че не трябва да се държиш като гадняр, а просто дистанцирано явно

А за сексизма и мъжете ... oh come on. Борбата за сила и статус си е залегнала в Y хромозомата.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Сори, Драгъне, в някои случаи се налага да избереш две от външност, характер и бръснати крака, въпросът е кои ще са ти важни...
I don't wanna die
- The Dragon
- Elder God
Очевидно външността и бръснатите крака. Имам достатъчно приятелки с убер готини характериMorwen wrote:Сори, Драгъне, в някои случаи се налага да избереш две от външност, характер и бръснати крака, въпросът е кои ще са ти важни...

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Я, доста интересна тема. Колко жалко, че никакво количество ментална самообработка не може да се бори с животинската ни страна и немъжествените мъже ще си останат само със съчувствието в някой форум, щото не са секси и тва е.
Все пак би било хубаво да се пръкнат някакви организациики които да защитават слаботелясни срамежливи нърдчета като мен, яко си е да чувстваш belonging към дискриминирана група, дава ти едно такова чувство на self righteousness, все едно момичетата са ти длъжни с нещо, точно както онези косматите смятат за дискриминация ако не ги оправиш
Виж, bullying-а в училище(а и в обществото като цяло) наистина вреди доста, но това просто се свежда до божията заповед "Не се дръж с хората като с вещи". Всякакви задълбавания, които делят нещата на видове неща само отвличат вниманието от истинските проблеми, а именно че сме нищо повече от малко по-нагли маймуни, а животните обичат да си се борят за надмощие от време на време. На никой не му е хубаво да признае пред себе си незначителността си сравнено с безкрайността на Вселената.
Някой друг ще ми се подиграва, че съм слаб и мек, аз ще се обиждам на човешкия род, че не осъзнава какъв ангел съм и не ми прави свирки. Всеки е виновен в някаква дискриминация.

Все пак би било хубаво да се пръкнат някакви организациики които да защитават слаботелясни срамежливи нърдчета като мен, яко си е да чувстваш belonging към дискриминирана група, дава ти едно такова чувство на self righteousness, все едно момичетата са ти длъжни с нещо, точно както онези косматите смятат за дискриминация ако не ги оправиш

Виж, bullying-а в училище(а и в обществото като цяло) наистина вреди доста, но това просто се свежда до божията заповед "Не се дръж с хората като с вещи". Всякакви задълбавания, които делят нещата на видове неща само отвличат вниманието от истинските проблеми, а именно че сме нищо повече от малко по-нагли маймуни, а животните обичат да си се борят за надмощие от време на време. На никой не му е хубаво да признае пред себе си незначителността си сравнено с безкрайността на Вселената.
Някой друг ще ми се подиграва, че съм слаб и мек, аз ще се обиждам на човешкия род, че не осъзнава какъв ангел съм и не ми прави свирки. Всеки е виновен в някаква дискриминация.
There are no rules! I'm gonna get you!