Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Re: Сексистки хроники

Post by Morwen » Mon Jul 13, 2015 3:27 pm

Защото не са луди. Иначе виж пак какво съм писала на Тайгъра - количество не е равно на качество. Освен това тенисът вероятно е спортът при който интересът е най-еднакво разпределен между двата пола. Примерно много малко мъже, поне в Европа, ще седнат да гледат женски футбол, докато повечето фенове на тениса, които познавам с удоволствие гледат и женски тенис. Да, вероятно все пак има някакво предпочитание към мачовете при мъжете, но то е несравнимо по-малко, отколкото при почти всеки друг спорт.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jul 13, 2015 4:58 pm

Всъщност не са равно разпределени. Някога да, в момента не. Освен това, както казах по-горе по-дългият мач е по-доходоносен от гледна точка на реклами и тн. Анди Мъри се беше изказал по въпроса, че или мъжете ще играят три сета или жените пет, за да е честно.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 13, 2015 5:53 pm

Съжалявам, това не мога да не го напиша просто :D :D :D Анди Мъри беше оня, който падна от Григор Димитров, защото приятелката му го саботирала, като се скарала с него, нали? :lol: :lol: :lol:
Продължавам да твърдя, че да сравняваш продължителността на мачовете е като да искаш билетите за кино да са на час филм. Повече време за реклами/игра не означава непременно повече гледаемост.
I don't wanna die

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jul 13, 2015 6:08 pm

Анди Мъри всъщност падна от Григор Димитров, след като си смени треньора с треньор жена и всички обясняваха как понеже треньорката му е жена, та паднал. Интересното е, че точно той най-много се дразни на сексизма срещу треньорката му.

Иначе миналата година финала на Уимбълдън жени е имал 10 милиона зрители по цял свят, а при мъжете 30 милиона. Както Амикае каза по-рано само мъжете играят на главните кортове и ги пълнят, докато когато жените играят на главния, те са полупразни. Но то и това не означава, че мъжете са по-гледани. :mrgreen:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 13, 2015 6:56 pm

А, значи проблемът вече не е продължителността на мачовете, която трябвало да поискат жените, хубаво. Между другото, оказва се, че телевизионните компании всъщност не се кефят на дълги мачове, които не е ясно колко ще продължат, защото не могат да бъдат сигурни нито за рекламните блокове, нито за програмата си. Та толкова по този въпрос.
Що се отнася до гледаемостта може би донякъде се дължи и на това, че на финала на жените са играли номер 6 и 13 сред жените, а при мъжете 1 и 4 , които са на челни места от години. Не мога да открия статистики за годините, но в някаква статия от доста по-отдавна се споменава "the men's final between Roger Federer and Andy Roddick was watched by a BBC TV audience of 5.8m, while 6.8m watched the previous day's women's final between Venus Williams and Lindsay Davenport.", което е доста по-малка разлика при финали, когато участващите са по-равностойни. Също така финалите са особен случай, много хора гледат финала на Уимбълдън при мъжете просто за да са гледали най-престижния мача на годината, не че по принцип са фенове, така че това малко изкривява статистиките. Не казвам, че са абсолютно еднакви, но фрапиращите разлики ми идват в повече.
I don't wanna die

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Jul 13, 2015 7:16 pm

Само да кажа, че работих доста време в спортни телевизии и разбрах, че интересът към женския тенис принципно е в пъти по-нисък от този към мъжкия. Не знам защо, честно казано - понеже нищо не разбирам от спорт, жените ми бяха по-интересни. Коментаторите пък - или поне тези, с които работих - пък направо мразят женския тенис, понеже е непредвидим отвсякъде. Поне аз с такова впечатление останах.

Ефирните оператори и отговорниците по рекламата пък мразят абсолютно всичко, чиято продължителност не е определена с точност поне до минутата. :)
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jul 13, 2015 7:52 pm

Grand Slams, като нещо отделно от АТР и WTA, заради мрънкане са решили да дават един и същи награден фонд. При АТР и WTA турнирите нещата стоят по-коренно различен начин. Там наградния фонд за жените е в пъти по-малък, защото зрителския интерес е по-малък. На мен честно казано Серена ми е като някво добиче на корта и ми е изключително неприятна. Понеже тя няма никъв endurance + stamina, ако играе 5 сета, може би ранкинга ще се пренареди? Или просто мъжете да играят 3 сета, както е в другите турнири.

Иначе защо пропусна факта, че жени на главен корт не играят, а когато го правят е някво мъртвило от 10 човека на кръст, а при мъжете е пълно? Това е особено очевидно при АТР и WTA турнирчетата.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Jul 13, 2015 7:58 pm

Морве, това със Серина и Дейвънпорт е от времената, когато женския тенис ставаше за нещо и имаше някакви читави тенисистки, дето не правят грешки на всеки 3-ти удар. За съжаление обаче са в упадък от много години и не могат да го спрат, никой не знае защо спряха да се появяват силни тенисистки, дали е заради лесните кинти или някакви изначални проблеми при тренировките на младите момичета, но дупката е факт последните години.

Мъжете от друга страна имат в момента едно 4-5 легендарни играчи, които все още играят. Джоката би Федерер вчера. Ми те имаха разигравания от по 25-30 удара, направо някакви феноменални неща, трещене на форхенди и бекхенди без грешка. Джокович направо скачаше и от въздуха ги лепеше ударите. При дамите 25 удара може би им стигат за 1-2 гейма. :lol:

Ся да отклоня малко темата в друга посока. Аз щото повечко гледам електронни спортове и там има подобни проблеми. На теория не би трябвало да има проблеми жените и мъжете да играят в едни и същи лиги, обаче на практика се налага да им правят отделни турнири с доста прилични наградни фондове. Защо? Ми щото на девойките не им се занимава да тренират по 8 часа на ден, боринг им е и съответно не могат да бият дори полупрофесионални нърдове.

И какво се случва. Организира се един стандартен турнир, отворен за двата пола с примерно 100 000 долара награден фонд, на който женските отбори дори не си правят труда да се класират и се организира втори в същия евент, който е female exclusive и е примерно с 20 000 долара награден фонд. Но на него канят само 8 отбора и им осигуряват разноските по транспорта. Абе charity. Дори няма логика от гледна точка да се развива женското присъствие в сцената, защото няма и женска аудитория, която да ги гледа тея игри, а нивото им е горе долу random online matchmaking, те затова отпадат от сборки дето се пускат по квалификациите на майтап.

И к'во става, тея хубавелки се усукват покрай разни мениджърчета на отбори и представителни лица на спонсори, правят си едни прилични кинти, докато има едно 20-30 отбора, които са светлинни години пред тях и играят в някакви дивизии с по 1000$ наградни фондове и такива ми ти шитни. Ми ебем ти феминистите как да съм положително настроен към такива неща, дори в България има 2-3 отбора, които тия пари биха ги изстреляли много напред, а вместо т'ва някакви писанки си показват розовите ноктенца и подарените геймърски аксесоари. Not fair...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 13, 2015 8:16 pm

Кво имаш предвид под електронни спортове?

Иначе и мен ме дразни това, че все още има женски турнири в разни спортове, в които тотално не би трябвало да има междуполови разлики. Не знам къв е тоя запъртък - ем феминизъм, ем патриархат.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 13, 2015 10:33 pm

Иначе защо пропусна факта, че жени на главен корт не играят, а когато го правят е някво мъртвило от 10 човека на кръст, а при мъжете е пълно? Това е особено очевидно при АТР и WTA турнирчетата.
Защото нямам представа дали е така. Аз празен корт не съм виждала нито при мъжете, нито при жените, но гледам от дъжд на вятър и само големи мачове. Но не виждам смисъл да споря, доколкото главните приходи на турнирите не са от билети.
I don't wanna die

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jul 14, 2015 12:40 am

Amelia wrote:Кво имаш предвид под електронни спортове?

Иначе и мен ме дразни това, че все още има женски турнири в разни спортове, в които тотално не би трябвало да има междуполови разлики. Не знам къв е тоя запъртък - ем феминизъм, ем патриархат.
Ей това, примерно - Electronic Sports World Championship Female

Btw, HLTV е най-големия cancer на целия интернет и е безкрайно отвратителна краста, ако човек се зариби веднъж...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 20, 2015 5:44 am

Начи това е от някъв кликбейт сайт, който не ви препоръчвам да отваряте без адблок. Пускам го тук, щото резюмира добре сексизма, на който са подложени мъжете. Който е същия тоя сексизъм, на който са подложени жените в крайна сметка, но за ефекта върху жените сме си говорили повече:

http://www.wittyfeed.com/story/5796/4/1 ... In-Society

Това съм се улавяла, че и аз го правя. Колкото и да мразя, когато някой ми обяснява как трябва да се държа по-женствено и как понеже съм жена, значи съм такава и онакава, трябва да изглеждам така и онака и не мога да правя това и онова, пак в крайна сметка като видя някой по-физически слаб или емоционален мъж, едно от първите неща, които ми минават през главата са "тоя е жалък женчо" или "дръж се като мъж, бе". Опитвам се да променя това, но култът към силата не е никак лесен за преборване... :cry:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Jul 20, 2015 7:50 am

Там е разликата, че докато при жените постоянно има прогрес, то не виждам как това ще стане при мъжете. Не че има и някакви опити да се разбият класическите концепции за това какво е да си мъж, но дори да имаше пак не вярвам да стане. Самите мъже си го причиняваме това, остави жените. Жените само го затвърждават. От деца започва да ни се набива в главичките, че не трябва да плачем, че трябва да се държим "мъжки" и да бъдем "силни". По-нежните момчета в училище просто ги сриваха от подигравки.

След това преминаваме към средното образование, където във всеки клас има поне 2-3 девойки, които са достатъчно устати да ти обяснят, че си жалък, като междувременно виждаш успеха на "истинските мъже" около теб с тях и ако до 18 вече не си схванал намека, който света ти прави, то студентлъка или работата започват да ти го напомнят още повече.

Аз обаче бях по-твърдоглав и ми отне повечко време да се пречупя. Мисля, че бях около 22-23, когато една мацка действително ме убеди, че е безпредметно света да разбира, че и аз изпитвам чувства. Дори майка ми изпитваше шок, ако ме види vulnerable, като бях по-млад, толкова и е немислимо.

Тоест в момента дори да тръгне някакво масово движение в подкрепа на мъжете, аз никога няма да се променя. А ако такива като мен не могат да се променят как можем да научим младите момчета, че слабостта не ги прави женчовци, като когато се огледат виждат толкова много мъже, които се правят на невъзмутими батки. It's never going to happen.

Аз в интерес на истината никога дори вътрешно не съм набедил някой, че е "жалък женчо", по-скоро ми става жал и не одобрявам.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Jul 20, 2015 1:22 pm

Почти всичкият тормоз към момчетата в училище идва от други момчета. Каквото и да ти говорят момичетата, в общия случай просто няма да те погледнат. Няма да те съдерат от подигравки и няма да дойдат да ти бият два шамара само защото си четирийсет кила с мокри дрехи. За това говоря от опит, бтв.
Никакво движение в подкрепа на мъжете няма да помогне, докато ситуацията е такава.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jul 20, 2015 1:38 pm

В крайна сметка обаче майките/бабите са главните възпитателни фигури и те ги внушават тия неща на децата. Поне в БГ де. На едно момче от класа майка му говореше глупости от типа "Виж Коцето, дето не му пука за момичетата с колко от тях е правил секс, а пък ти с твоите романтични глупости ще си умреш девствен." И това му се отрази мега зле, щото от човек, който наистина търсеше чувства и правеше егати жестовете, на моменти се държи като абсолютно леке.

Аз да и кажа, че никога не съм се подигравала на момчетата, че не са достатъчно мъжествени освен един път като в четвърти клас казах на Сашо от моя клас, че не може да бъде червен пауър рейнджър, а жълт. По това време червения беше главния мъжествен джок, а жълтия беше нърд, но пък беше по-сладък.