Doctor Who & Torchwood

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Aug 18, 2011 12:46 am

Звучи интересно, да видим какво ще излезе :)
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Aug 24, 2011 12:04 am

JohanVladimir wrote:Като ще си говорим за епизоди, да ги караме подред :mrgreen:

Сезон 1, еп. 1 - "Роуз".
Беше любов от пръв епизод. Най-очарователната бутафория, която бях виждала. Особено
Spoiler: show
самото начало, когато пухквата блондинка с бебешко лице се събужда в наситено розовите си чаршафи. Два пъти подред. Никога няма да забравя и яркожълтия фолксваген костенурка, който така горещо възжелах :) А също и коша за боклук, който залепна за Мики, изръмжа, изяде го и на това отгоре се уригна.
Разбира се, нищо от това нямаше да ми направи впечатление, ако не беше Доктора и начина, по който
произнесе онова неповторимото Фан-тас-тик!
Малко откровение -
през 2003 година написах едно разказче "Демонофилия". Нищо особено, но като гледах Доктора и внезапно осъзнах, че това е образ, който съм носила в подсъзнанието си под някаква форма.
Може би ми е било дълбоко закодирано да се влюбя в Доктор Ху. А може би само си въобразявам. Все едно, де, вече съм го решила -
Когато порасна, ще се оженя за него.
Току-що се опитах да изгледам въпросния епизод.
Никак не ми влезе... ама никак. Нито е забавен, нито изглежда добре, а докторът преиграва много тежко.

Гледал съм 1-2 с Тенант, които много умерено ми бяха харесали, дали ще изпусна много, ако започна направо с неговия сезон?
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Aug 24, 2011 12:09 am

Опитай да изгледаш тоя до края - нататък се пооправя. Или ти свикваш с бутафорността. Тоя доктор е много як, дай му малко време и може и да ти влезе под кожицата.

Ненам как да го опиша - това е специален сериал (поне първите 4 сезона). Има много проблеми, ама те някак си нямат значение, щото сериалът е специален.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Aug 24, 2011 12:17 am

Абе с британския хумор при мен е малко хит§мисс. Някои ми влизат (Blackadder, Fawlty Towers, повечето на Пайтън), други са ми тотално в джаза от тъпотия (Ало Ало, IT Crowd)...
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Aug 24, 2011 12:18 am

Е то това не е хумористичен сериал. Има разни смешки, ма не са центъра на нещата.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Wed Aug 24, 2011 11:44 am

Малко офтопик, ама нали си нямаме тема за Тенант (а може би трябва) - снощи изтърпях час и половина тъпотии, мега грозни компютърни вампири и опити на Колин Фарел да е архи-вампир във Фрайт Найт и си струваше, само за да видя Тенант в ролята на окултист/неверник/пияница/изпълнител в Лас Вегас - умрях от кеф последните 30-40 минути заклевам се :mrgreen:
Image
Image
Image

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Sep 03, 2011 12:38 pm

Последния епизод на Torchwood : Miracle Day - е няма такава дупка, честно :D Обективно погледнато, последните три епизода бяха доста enjoyable, даже си бяха умерено интересни. Но е факт, че дотук те серии спокойно можеха да ги сгъстят на минимум половина. Или направо да ги сгънат на 2, максимум 3 епизода.

Тъжно ми стана и че точно днес ми изкрастилизира идеята, че Miracle Day- стори арка спокойно можеше, а вероятно щеше да е и бая по интересен, ако нямаше нищо общо с Torchwood. В епизодите досега леко ме дразнеше, че новите герои ми изглеждат пришити към Джак и Гуен, но реално погледнато е по-скоро обратното, а и целия Torchwood-ски багаж беше ползван предимно за филър и разтеглянето на материала до заветните 10 серии. Тъжното е, че всичко това леко ми разваля прекрасния финал на Children of Earth. А и не смятам, че не могат да се разкажат още истории с Torchwoodските герои/митология, a настоящото произведение едва ли ще доведе до направата на допълнителни сезони.

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Mon Sep 05, 2011 11:55 am

Има три сериала, които са специални по много специален начин, "Доктор Ху" е единият от тях, другите два са "Бъфи" и "Стар Трек".
Трите са със статут на религии в попкултурата, като си погледна лавицата със специализирана литература, някъде 3/4 от изследванията в областта са посветени на тях (за сравнение останалите 1/4 са за "Междузвездни войни" и "Властелинът"). Същевременно и трите сериала при първия досег с тях изглеждат бутафорни и най-общо разочароващи - човек се чуди какво пък толкова намират милиони фенове в тая глупост. Лично моята реакция беше такава, като гледах случайни серии по тв-то и на "Доктора" и на "Бъфи".
После някак си направо по задължение седнах да ги изгледам и зарибяването и по двата беше умопомрачаващо. На "Стар Трек" още му се каня, защото от случайно хванати епизоди ми е бутафорен и отблъскващ :)
Някакъв шантав парадокс е това.
Затова се чудя дали пък част от магията на тия сериали не е именно в това подмолно удоволствие да харесаш нещо, което в общия случай не се харесва, не е мейнстрийм и повечето ти приятели не вдяват какво пък толкова му харесваш, т.е. именно това, че е нещо специално... Какво мислите?

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Sep 05, 2011 12:09 pm

Един вид попкултурен елитизъм, само че с обратен знак - удоволствието да си елитен във високата култура е обвързано с неразбиране със смисъла на "Това ми е много префърцунено". Елитността в попкултурата е обвързана с неразбиране в смисъла на "Това ми е много просташко."

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Mon Sep 05, 2011 12:14 pm

Хааа :D Да, именно нещо такова се чудех :)

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Sep 05, 2011 12:23 pm

Ами то според мен е обвързано с един масов срам от популярното, от параизкуството, особено когато е с комичен знак - от Античността още комедията е "долното" забавление.

Затова и ако питаш произволен човек дали Бъфи е по-як сериал, или Листопад, ще ти кажат Листопад - защото там нещата са с трагичен знак, а трагедията е "високия" жанр, пак по Античната терминология. С други думи, ако нещо популярно уподобява, макар и супер-левашки, "благородни" емоции, ще се приеме, че не е толкова пара-, колкото ако разсмива.

В момента с разсмиването бтв влизат повечето тропи в Бъфи, да кажем - щото за повечето модерни хора вампирите и демоните са комични, особено ако са реализирани от хора с хелоуийн маски и гумени костюми, а не от бахму и CGI-ефектите.

В същото време пък ако *има* бахму и CGI-ефектите, те надделяват над този импулс към комична трактовка, защото самите мащаби и изпълнение изискват да бъдат взети насериозно. Само че това е относително лесен начин да грабнеш вниманието и далеч не стига за по-взискателните. Мисля, че затова се бяхме вманиачили преди няколко години по Ериксън, защото мащабите на книгите скриваха част от недомислиците и дразнещите моменти в тях. После видяхме, че има и други дето умеят мащабността, че и по-добре от него, и станахме по-взискателни.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Sep 10, 2011 8:50 am

Опаа, излезе и последния сядам да го изгледам целия днеска, че го оставих на 3ти еп. :popcorn:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Sep 10, 2011 12:24 pm

Тъкмо се прекарах да го гледам. Пълни крака е както финала, така и целия сезон вкрайна сметка. Искрено съжалявам, че се бях надъхал така като почваше.
Впрочем е отворен финал, майка му на тоя дето му е хрумнала тази "гениална" идея

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Sep 11, 2011 9:26 pm

My Little Pony : Dr Who Monsters
Image
И още в спойлера, да не наблъсква страницата
Image
Image
А последния епизод от 6ти сезон на Докторчета беше изключително добър. Изключително му се изкефих и като история, и като изпълнение, особено от страна на Ейми.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Sep 18, 2011 12:36 am

The God Complex (Dr. Who 6x11) определено беше доста приятен епизод. Силно отстъпва на предходния, разбира се, но имаше своите моменти. Хареса ми и как (отново) тийзваха рандъм цветнокожа мацка за следващ companion, явно ни подготвят за скорошен анонс в тази насока. Но по-скоро е поредния red herring, очаквам друго нещо в тази насока
(River Song)
Финала определено беше изненадващ -
не това, че Ейми и Рори се разделиха засега с Докторчето, имаше ужасно много намеци, особено в последните серии. По скоро как това стана в някъф по-скоро random and unsignificant епизод. 100 % това не е последната им поява, разбира се, и не само защото са потвърдили участие в 7мия сезон.