Elayne wrote:Таис, въпрос - мейджът може ли да интеръптва?
дам... всяко маге учи Кантърспел (КС) от трейнър... ОБАЧЕ КС на магето НЕ Е като сайлънса на прийста

ще обясня по точки...
1. КС на магето интеръптва
каст, т. е. таргета му трябва да е започнал вече да каства И да не го е завършил... ако магето натисне КС ПРЕДИ таргета му да започне каст или след като е СВЪРШИЛ каста си, само ще си похаби възможността за интеръпт и ще влезе в 24 сек. КД...
2. КС на магето е с
куулдаун от 24 сек. (това е второто важно де) и затова КС на магето не е много ефективен, както интеръпта на роге или шаман, примерно, обаче въпреки това аз и офицера ми даже сме си направили макрос, който ми стои на удобно място и чрез който прекъсваме дмж-каста си, за да КС, когато се налага и макрото пуска съобщение в рейда/партито, че сме КС и ни тече 24 сек. КД - така си организираме ротацията на КС, за да не се вкарваме едновременно в КД.
3. Другото, което трябва да знаеш за КС на магето е, че той
интерръптва само една магическа школа за 8 сек... т.е. ако моба отсреща е тип маге, т. е. може да каства аркейн магии и примерно фрост-болтове, и магето КС аркейн каст, онова чудо няма да може да кастне в следващите 8 сек. аркейн магия, НО спокойно може да тръгне да си каства фрост-болта, а магето вече ще е в КД...
4. Ако магето диша във врата на танка в Омена, не е добра идея да КС, освен ако не е жизнено важно

защото КС е магия, която
генерира сериозно агро и като резултат, интеръптнатия моб може да пренебрегне танка и да полети към магето, дето си е позволило да го КС
5.
КС може да се импруува. Това е талант в аркейн дървото, който се ползва само за ПвП (няма да намериш ПвЕ-маге с точка в този талант). Импруувнатия КС има допълнителен ефект при използването му - за 4 сек. САЙЛЪНСВА моба, т. е. както при прийста - сайлънсният моб просто не може да каства НИКАКВА магия за времето на сайлънса.
* * * * *
сега... за Улдуар НАИСТИНА трябва гиър и честно казано с 13к. без бъфове, ако съм РЛ, с уговорки бих те взела дори за Накс 25, камо ли в Улдуар... причината е, че в Улдуар постоянно тече масов дмж и то по много... няма да оцелееш, за да хийлваш с толкова малко живот...
моята Таис напълно бъфната в рейда има 21-22к НР и още толкова мана... и няма да ти казвам, че е имало случаи да влизам в айс-блок с 800 НР само
а Елитистите изчисляват рейд-бъфовете, защото просто масово темите им са за рейдващи играчи... и е важно примерно, че можеш да смениш части от гиъра си в зависимост от това дали имаш драеней или шадоу прийст или муункин в партито/рейда си... аз когато се случим да рейдваме без шадоу-прийст, моментално нахлузвам тринкета с + хит, а като си имаме такъв, си позволявам да го сменя с този за стакващата +СП...
не съм преглеждала прийстовските форуми на Елитистите, но няма начин да няма тема с препоръчителен Накс 25-гиър... потърси в по-старите теми... в маге-темите даже има препоръчителен такъв за различния спек...
но наистина се изумявам, че ще рейдвате без едно маге в рейда

интелект-бъфа е ужасно важен за кастърите, да не говорим, че в дълги бос-битки магето налива много дмж... в Накс 25 ние редовно рейдвахме с 2 магета, сега в Улдуар - с три...
а такъв коментар за възможностите на жените играчи, ако си позволи някой да направи в нашата гилдия, после ще му се наложи да се покрие за два месеца поне

90% от хилърите ни в рейда са жени!