За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 12, 2009 4:19 pm

Spell Warding 5/5, Holy - Reduces all spell damage taken by 10% :)

Водеха го ПвП талант навремето, ама отдавна не следя прийст-класа та се чудех :roll:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue May 12, 2009 4:28 pm

Да и аз видях, че е в holy. Предполагам, че са трябвали точки в Тиър2, за да вземе талантите по-долу. От друга страна това са 10% dmg reduction, пред по-бърз каст на грейтър хийл в съседния талант, който почти не ползваме като дисциплинирани, мисля че е адекватно.

Едит: Сега като се замисля обаче, един бърз Greater heal, който може също като Flash heal да критне и да даде 25% армър на таргета... хм. Проблемът ми с големия хийл винаги е било във времето, за което се каства.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 12, 2009 5:09 pm

То ако е за точките могат и в Тиер 1 да се сложат 5, за подобреното реню и за избягване на каст-интеръпт, макар че доколкото разбрах, дисцип-прийста само мята балони и рупа пуканки :mrgreen: Така че и тез таланти в Тиер 1 са му излишни :roll:

Но пък предполагам в райд-битка, единствения демидж дето може да ти вкарат е спел (сиреч боса прави някоя АоЕ или подобно), щото ако опреш до меле... 8-) просто ще те уан-шотне всеки траш-моб :roll:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue May 12, 2009 5:14 pm

Renew си го ползват повече holy и мисля, че дори те не слагат точки в таланта за подобрението му. При дисциплинираните мисля, че е важен crit-а на Flash / Greater heal, защото тригърва разни други благини от талантите в основното дърво. Като цяло с висок crit мога да лекувам чудесно single targets, но при масов dmg е малко по-трудно, защото Prayer of Healing няма твърде голям рейндж май, струва много мана и има бавен каст, затова ползвам друг талант... който увеличава haste. Та, има разни начини за AoE healing s Prayer of Healing or Prayer of Mending, който е добре да си подскача винаги.

Бтв балоните не са много достатъчни, в Накс си го установих това. А и докато насложа на всички отива бая мана, абсорбират доста, но не и някакъв масиран последователен дмг. Трябва си raid/party healing.

Абе забих се днес да чета в ЕлитистДжъркс и ми пуши главата (1) от имейлите, които ме заливат на работа и 2) от хилядите изчисления и сметки на тия хора за билдове, таланти, ротация на скилове, джемове, енчанти, като цяло гиър...)....
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 12, 2009 6:34 pm

Tz orda imam 1 20lvl Krav na sh i lok 5lvl. Imam 1 pri koleto 2lvl kolko za 4at :-) ne sam videl ordata hi4.

Egati i pve na4i :-/.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 12, 2009 7:17 pm

Elayne wrote:Renew си го ползват повече holy и мисля, че дори те не слагат точки в таланта за подобрението му.
това не е изобщо така :) слагат си холи-прийстовете точки за подобряване на Ренюто и още как :D това си е един прекрасен и доста силен хот, а и подобрен с глифа за него (който му намалява продължителността, но повишава хийлинга му с 25%) си е просто супер!

по отношение на "Spell Warding 5/5, Holy - Reduces all spell damage taken by 10%", съм абсолютно съгласна с Тишо... за мене е пвп-талант, и поради това, че е само за редуциране на спел-дмж, комбинирано с трупаната резилийнс на пвп-прийстовете, бих видяла смисъл в слагането на точки в него, но не и в рейд... в смисъл прекрасно е наистина, ако те удари 20к спел дмж да получиш 18к, обаче някак недостатъчно като смисъл ми връзва, че да затрия цели 5 точки в него... разбира се не съм се ровила из тайните на дисциплина-прийстовете и там може да има някакъв друг скрит смисъл, за който не подозирам... лично аз за холи билда си никога не бих взела този талант...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed May 13, 2009 3:33 am

:) Мда, аз не съм пример за информиран прийст, не ми стига време да се пообразовам още. Елитистите го раздават много математически, хич не мога да ги схвана.

Ще ми се да намеря следните неща като таблички или по-скоро предложения:
1) За discipline priest и съответно за shadow priest, по отношение на stats на 80 левъл pre-Ulduar gear какви са препоръчваните стойности. Демек, колко горе-долу crit chance, колко hit (за hit-а Таис ми отговори вече, в съседната тема има soft hit cap for shadow priests), колко haste и т.н.

Днес мернах някъде по форумите, че в никакъв случай кръвта ми не трябва да пада под 13к без бъфовете. Като стана дума за бъфове... елитистите смятат стойностите на stats с всички възможни парти бъфове (aura-та на муункините, паладинските бъфове, тотемите на шаманите и прочие и прочие и прочие...). Съответно като се замислиш твоите stats варират бая в зависимост от raid setup-а. Оптимално е да има всички бъфове. От паладини не сме се лишили,но мейджове за интелект май нямаме, има шамани, има муункини. В общи линии май сме само без мейдж и лок.

2) Иска ми се да намеря best gear препоръчан за pre-Ulduar дисциплиниран поп и съответно shadow. Вероятно Тиър7, но това не включва пръстени, тринкети и т.н. и т.н. Изобщо да си балансираш гиъра посредством енчанти, gems и items, с които на момента разполагаш, е трудничко. Трябва ориентир за това на тоя левъл, на това ниво гиър горе-долу колко трябва да са ти stats (някои от тях).

Зачетох се за енчанти... защо препоръчват енчант за бързо ходене и стамина за ботушки на прийстовете в рейд? О_о И Енсидия имат гайд, в който това препоръчват и в една статия на Елитистите също така препоръчваха.

Аз бая се отплеснах и не споделих, че днес ударих екзалтед с The Argent Crusade и съответно си закупих тяхното много прекрасно пръстенче. Тишо ме разочарова, че преди да завърша някаква поредица куести няма да мога да си купя табард на The Ebon Blade. :roll: Гилд лидърът ми ми изкова хубава огърличка. Бях толкова засрамена, когато се оказа, че съм му дала 4 Eternal shadows и 4 Eternal waters вместо по 6. Купих му waters, той взе да обяснява, че имал shadows. Така и не ми позволи да му дам и сега ми е тъпо, че хем съм го използвала за crafting, хем не му набавих всички материали от недоглеждане и глупост >.<.

Иначе много се радвам, че си направихме дейлито в наш си състав. Винаги е по-приятно заедно (след това правих CoS "timed" с някакви идиоти, наложи се да сменям на healing mode на средата, за да крепя танка, който колкото и да го protect-вах и хийлвах, все беше на 15% кръв за 3 секунди >.< ... не го знам това DK, на frost хем, какво правеше, но толкова дмг никой танк не ми е носил >.<).

Таис, въпрос - мейджът може ли да интеръптва?

И последно изцвилване от мен, че трябва да се ляга (друг е въпросът, че както обикновено не ми се спи и сигурно пак няма да мога да спя >.<) => ИСКАМ МАУНТ КОСТЕНУРКА! Няма толкова страхотно нещо! Като в приказка на Ханс Кристиан Андерсен е! Още малко - ааааааааа! >.<

А о, поканиха ме за guild run на Накс25 утре. Пак ще се излагам, а един днес ми казва 'спокойно, те си знаят, че жените са тъпи' ^^. Страхотно, нали. Поне си имам оправдание.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Wed May 13, 2009 9:12 am

Измъдрих 2 билда за хънтърско ПвП... и понеже нямам хънтър не знам дали идеите ми за билдове са много адекватни. А и не ми се рови по форуми да чета за хънтърско ПвП.

Та ето ти билдче за млатене в WG и някой друг батълграунд ако решиш да постреляш по хорди. Билда е предимно за групово ПвП, да седиш някъде на завет или в алианската тълпа и да не си изложен на директни атаки.

http://www.wowhead.com/?talent#cZceVcRAdGIsguAoc

С тия глифове например:
http://www.wowhead.com/?item=42897
http://www.wowhead.com/?item=45625
http://www.wowhead.com/?item=42910

Ама може бързо да издъхваш за мана.

И друго алтернативно билдче:

http://www.wowhead.com/?talent#cZcxV0oZcbhiscIueuhGou

с тич глифове:
http://www.wowhead.com/?item=45735
http://www.wowhead.com/?item=45733

Повече ориентиран за соло ПвП, да може да се справяш при 1 на 1 и срещу мелета. И ще си по-добре с маната.

Съвета ми е да пробваш и двата билда, всеки си има специфични изстрели и стил на игра. То и самите билдове със сигурност може да се доизпипат и да им се променят някои точки ама като за редене наизуст толкова. За повече си трябва практически опит.

Чак ми се прииска да си вдигна едно хънтърче...
Не мое да мъмриш, брат!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 13, 2009 9:40 am

Мерси ;) Не мисла да се набутвам е мелето и без тва с тоя лаг само пета евентуално вчера е гризнал малко некой орк и сам пернал аое и капан. Не се играеше при мене :( Но пък и не умрях някак ;)

хехе аз бех до са със същия за проба почти 0/14/57 дет е
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 13, 2009 11:12 am

Elayne wrote:Таис, въпрос - мейджът може ли да интеръптва?
дам... всяко маге учи Кантърспел (КС) от трейнър... ОБАЧЕ КС на магето НЕ Е като сайлънса на прийста :) ще обясня по точки...

1. КС на магето интеръптва каст, т. е. таргета му трябва да е започнал вече да каства И да не го е завършил... ако магето натисне КС ПРЕДИ таргета му да започне каст или след като е СВЪРШИЛ каста си, само ще си похаби възможността за интеръпт и ще влезе в 24 сек. КД...

2. КС на магето е с куулдаун от 24 сек. (това е второто важно де) и затова КС на магето не е много ефективен, както интеръпта на роге или шаман, примерно, обаче въпреки това аз и офицера ми даже сме си направили макрос, който ми стои на удобно място и чрез който прекъсваме дмж-каста си, за да КС, когато се налага и макрото пуска съобщение в рейда/партито, че сме КС и ни тече 24 сек. КД - така си организираме ротацията на КС, за да не се вкарваме едновременно в КД.

3. Другото, което трябва да знаеш за КС на магето е, че той интерръптва само една магическа школа за 8 сек... т.е. ако моба отсреща е тип маге, т. е. може да каства аркейн магии и примерно фрост-болтове, и магето КС аркейн каст, онова чудо няма да може да кастне в следващите 8 сек. аркейн магия, НО спокойно може да тръгне да си каства фрост-болта, а магето вече ще е в КД...

4. Ако магето диша във врата на танка в Омена, не е добра идея да КС, освен ако не е жизнено важно :P защото КС е магия, която генерира сериозно агро и като резултат, интеръптнатия моб може да пренебрегне танка и да полети към магето, дето си е позволило да го КС :D

5. КС може да се импруува. Това е талант в аркейн дървото, който се ползва само за ПвП (няма да намериш ПвЕ-маге с точка в този талант). Импруувнатия КС има допълнителен ефект при използването му - за 4 сек. САЙЛЪНСВА моба, т. е. както при прийста - сайлънсният моб просто не може да каства НИКАКВА магия за времето на сайлънса.

* * * * *

сега... за Улдуар НАИСТИНА трябва гиър и честно казано с 13к. без бъфове, ако съм РЛ, с уговорки бих те взела дори за Накс 25, камо ли в Улдуар... причината е, че в Улдуар постоянно тече масов дмж и то по много... няма да оцелееш, за да хийлваш с толкова малко живот...
моята Таис напълно бъфната в рейда има 21-22к НР и още толкова мана... и няма да ти казвам, че е имало случаи да влизам в айс-блок с 800 НР само :lol:

а Елитистите изчисляват рейд-бъфовете, защото просто масово темите им са за рейдващи играчи... и е важно примерно, че можеш да смениш части от гиъра си в зависимост от това дали имаш драеней или шадоу прийст или муункин в партито/рейда си... аз когато се случим да рейдваме без шадоу-прийст, моментално нахлузвам тринкета с + хит, а като си имаме такъв, си позволявам да го сменя с този за стакващата +СП...

не съм преглеждала прийстовските форуми на Елитистите, но няма начин да няма тема с препоръчителен Накс 25-гиър... потърси в по-старите теми... в маге-темите даже има препоръчителен такъв за различния спек...

но наистина се изумявам, че ще рейдвате без едно маге в рейда :shock: интелект-бъфа е ужасно важен за кастърите, да не говорим, че в дълги бос-битки магето налива много дмж... в Накс 25 ние редовно рейдвахме с 2 магета, сега в Улдуар - с три...

а такъв коментар за възможностите на жените играчи, ако си позволи някой да направи в нашата гилдия, после ще му се наложи да се покрие за два месеца поне :lol: 90% от хилърите ни в рейда са жени!
Last edited by Tais on Wed May 13, 2009 11:34 am, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed May 13, 2009 11:25 am

Ми то хийлването е женска работа, истинските мъже носят брони и щитове и са начело на райда, прикривайки с мощния си гръб женорята :P

А КС как мразя... :roll: Аз затова с маге като се кютеча, въобще не се опитвам да се хийлвам, ако не съм в бъбъл, вкара ли ми КС на холи-дървото, мога само да пляскам с ръчички следващите 8 секунди :neutral:

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Wed May 13, 2009 12:37 pm

мда, и при нас е така. наскоро на майтап се разделихме на мъже/жени и при нас е 50/50 +/- някой процент в зависимост от това кой е онлайн. Да не говорим, че 2 от 4-те ни райд лидери са мацки :D А в допълнение на това, че трудно хийл ще видят, повечето ни райдери и храна няма да помиришат, щото са щастливо женени за същите тези хилъри :D

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 13, 2009 2:23 pm

Голема дилема си е дали жена ти да има понятие от Уоу или не :mrgreen: Бе понаучиха се жените как се играе нема спор :mrgreen:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed May 13, 2009 2:24 pm

Аз имам яко притеснения относно адоните ми. Трябва бая настройки да направя. Не виждам добре

Я кажете, по принцип всички групи ли трябва да са ми на екрана и да следя? БИ ТРЯБВАЛО да ми дадат да танк-хийлвам, но не знам кой какво ще измисли в крайна сметка. Обикновено в рейд от 25 души какво се предполага да следя (освен танка), ако на екрана нямам всички групи (би заело половин екран да ги изтипосам всичките).

Едит: Под какво имам предвид освен диспелване и лекуване на болести и общи неща като боса какво каства и къде има АоЕ и прочие и прочие. Имах предвид по-скоро КОГО освен танка (2-3 танка :D).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 13, 2009 2:28 pm

Дигай Хънтър по-бързо е от друид, Таиската изобщо нема ти вика :mrgreen:

Димеее - За тва си има Р ЛИДЕР да ви строява там ;р Баси многословието. :P

Абе за тоя лвл става за ВГ екипировката. АКо не друго сам си я крафтнах (/shy)
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... =Slivovica
:oops:

Иначе ше муфта некой за 1к за маунт пак, макар че утре най-сетне ше играя повече от час два. Заложил съм пръстена за 500г ;рр СЪЩИЯ дето купих два път преди без да погледна че е юник :((( Мискинята си е с него, хънтъра не му е спешен пари са треее се вадат.

По план още 2 точки на RWS 1/3 дет е последния ред марксмана ;)
Иначе петовете са и те да се чудиш кой по напред. Сменям за са лъв с глиган според 1 или група ше фарма. :mrgreen: Core hound е як, ма готините искат 51 БМ точки за тейм и ползване, което кастрира хънтъра яко за мизените +4 точки талант на пета.
http://petopia.brashendeavors.net/html/ ... acity.html глиганчето си рути с Thunderstomp-а
:mrgreen:

Не знам как е било преди ма екипировката се отразява и на пета ;)
Pet scaling

Pets receive attribute bonuses depending on their master's stats. The amount is 15%:
1 ranged attack power gives the pet 0.22 AP and 0.1287 spell damage
1 stamina gives 0.3 stamina
1 resistance gives 0.4 resistance
1 armor gives 0.35 armor