Аз го повдигнах сега, защото бях неправилно цитирана в контекста на ей този цитат:
dellusion wrote:Хмм. На мен ми се струва, че малко сте си променили разбиранията по въпроса. Вчера изчетох всичките ни писания, за последните 3 години и в последните постове откривам някои нови неща. Примерно навремето беше популярна тезата, че думите "бог" и "доказателство" нямат смисъл в едно изречение, понеже "бог" не е нещо, което подлежи на доказване. Щото той е като стихотворение или като деветата симфония на Бах или там каквото беше. А сега чета следното:
Amelia wrote:Са, някой може да си говори, че бог е недоказуем, необозрим, неосмисляем и т.н. - ма тоя случай на нас не ни е интересен от научна гледна точка, та викам да не го дискутираме в научен контекст.
Някой от противниковия лагер ще разясни ли? Приемаме ли варианта Бог да е недоказуем, или го отхвърляме, понеже иначе спора губи смисъл?
Иначе отдавна съм изчерпала мнението си по темата и бих се включила само за да адресирам фактологически или логически грешни неща в нея оттук-нататък. Или ако се появи опонент с адекватно и интересно мнение, което да не съм виждала вече. Ти ме активизираш, уви, все по-първата причина.
Аз НЕ съм НАШИЯ лагер, квото и да значи това. Не съм ПР-а на хората "срещу теб", че да изказвам тяхното мнение. Изказвам моето лично мнение, то е същото като в началото на тази доста стара дискусия и цитатът му, плеснат като доказателство, че нечие мнение се е променило е логически необоснован, дразнещ и не на място.
Извинявам се за грешката в поста си, имала съм предвид
За твърдението, че мнението на НАШИЯ лагер за това че Бог НЕ е доказуем и научно обосноваем, се е променило.