За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Dec 09, 2008 10:48 am

мдам... оревахме всичко, че не останаха предизвикателства вече и снощи рейда ни дойде малко нанагоре.. :roll: демек, пролича си, че част от танковете ни са дингнали 80 лвл в събота/неделя... нямат си, завалийките, още екипировка за 25-човека инстанси... а и не само те...

и аз, миличката, си нямам ни за дпс, ни за статсове :cry: и съответно не можах да танквам Конниците... е, танквах - няколко пъти по няколко секунди, ама не можаха да аут-хилнат дмж, който понасям :( пък и той не е малко - около 9.5к холи дмж на всеки 2 сек., че толкова му е каста на Конника, дето танквах... за сравнение - на същия този Конник в 10-човека инстанс, получавах по 3к. дмж на хит...

и така... поизмъчихме хилърите, докато рекоха "няма да танкват магетата, уориъри ще са"... :cry: а мене така ме кефи мързеливо да си танквам, пък то по-лошо бе, че и двете магета не знаехме какво се прави като не танкваме :lol: ама бързо се оправихме де... та новите танкове вече си оцеляваха и трябваше просто да се организира добре останалата част от битката с размяната на мелее-Конниците... и така - след няколко опита ги убихме и разчистихме Милитари-крилото... (този път с Готик преди Конниците, си нямахме проблеми - избихме мобовете в ливинг и ъндед-частта и той падна от първия път)...ама бяхме покаталясали де...

и потеглихме към абоминатите... заразчиствахме и хоп - уайп на зелените блобчета :) някой мина напред и боди-пула ги дръпна в още неразчистеното помещение... тръгнахме 2 от 4-те магета да правим Близард, ама от нас само едно бе с импруувнат Близард, пък то не правеше.. и общо взето ефекта бе да правим просто дмж върху тях и да им дърпаме агрото без да ги забавяме... смешно ми е, че народа си мисли, че винаги като правим Близард има и забавящ ефект :) както и да е - бая народ си мреше поединично и групово после на тях, защото те много бързо се вдигат по пътя...

разчистихме и няколкото групички преди Пачверк... и там се почна новата мъка :) танковете ни мрът като мухи :) хилърите ги наспамваха, че и без мана оставаха, ама то това не може да компенсира липсата на екипировка... и така - уайп след уайп... аз поне се накефих на дмж си, въпреки скапаната си екипировка :) файър-магетата бяхме в първата 3-йка... но това не събаряше бос-а :roll: и така - много пъти :)

по едно време решиха най-добре облечения ни танк - един друид, да офф-танква, защото офф-танка поема повече дмж... и тръгнахме пак... и изненадааа - падна... та така...

имаше още 20-тина минути до края на рейд-времето ни, ама си бяхме каталясали и рейд-лидера съвсем адекватно даде край на рейда и ни покани да се поупражняваме над претичване на пътечката с блобчетата, че Ланито да няма празна вечер и по този евент :lol: не ни посрами момичето - измря си послушно в края на пътечката :P а офицера ни маге, магарето, тури портал за Даларан в средата на пътечката с блобчетата :lol: ама на мен сърце не ми даде да рискувам живота на и на без това много умиращите същата вечер рейдващи, та опнах друг портал на чистичко и безопасно място и възмутих зевзеците :P тегава вечер, но поне паднаха босовете... да видим как ще е тази :D

* * *

Драгън, честито! :yo:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Dec 09, 2008 10:57 am

Аууууу!!! Ама аз не умрях!!! Минах си покрай блобчетата:)). То цял рейд се сбра да види как ще умра и аз се заинатих тогава:). Всъщност пробвах да мамя и да си сложа Guardian spirit, ама толкова се развълнувах, че ще минавам покрай онези гадости, че в бързината го дадох на Трууп - и си минах чисто:))). Но пък тая вечер има да демонстрирам - щото почти сигурно ще мрем на следващите босове, което значи редовно тичане по пътечката... един вид... нечии крилца ще пърхат там...

Иначе народът явно наистина се радва на Ланисовите драми там - вчера няколко пъти ме каниха да минавам по пътечката. Добре, че Танче отвори портала до мен, че иначе... ми щях да ползвам HS пък!!! :evil:
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 09, 2008 11:47 am

Пернете некой скрииншот деее.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Tue Dec 09, 2008 11:55 am

Снощи изчистихме Plague Quarter:
Noth the Plaguebringer - от 3-ти опит.
Heigan the Unclean - от 4-ти опит
Loatheb - от 1-ви опит

Heigan даде Grim Toll (http://www.wowhead.com/?item=40256). Аз метнах геройски 7, един хънтър 100. Дадоха го на мен, защото за него беше първо ходене. Стана ми малко жал за момчето, но пък дкп-то е за това. Сега ще се стаявам малко при луут да не се набивам на очи като алчен. :twisted:

Успокоени от добрия прогрес бодро хукнахме към Gluth. И се почна......дисконект след дисконект на сума ти хора. Залагахме на блобчетата- бая хора си умреха там, падане от тръбата, пак блобчета :D и за капак - 6 wipes.

Но ще падне де. Днес май почиваме, а утре е ресета та ще видим кое как :D

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Dec 09, 2008 12:36 pm

Ама Хейган е забавен, нали:))

Ходихме веднъж да пробваме Накс преди експанжъна. Още тогава припкахме весело из площадката пред Хейган и се мъчехме да оцеляваме - не много успешно. Лошото е, че точно когато се научих да бягам достатъчно бързо от отровните вълни, взех да умирам на самата платформа. Безобразие! Добре, че пак остават няколко оцелели, дето да довършат Хейган.

Сега е интересно как ще минем на Гробулус. А и не само. Май няма да успеем да доразчистим всичко преди ресет - дори да минем останалите босове в Constructor-ското крило, пак на драконът ще се мре много. Най-вероятно първо ще ни измрат мелетата, а останалите ще се гътват, докато тичат да се крият зад айс-блоковете. Но да видим :). Честно казано битката на последния бос ми се вижда по-лесна и някак подредена.

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Tue Dec 09, 2008 1:04 pm

Лелеееее...
Патчверк пада за няколко часа опити?!. Колко мъка има..... :)

А навремето какъв изрод беше... Трябваше да се ползват фууд бъфове от специални риби, специалните награди от репийтабъл куестите в Бластед Лендс дето трябваше да се събират по много парчета от телата на мобовете там, масла за оръжията, ром от пиратите в Танарис, "жужу" или каквото беше там бъфчето от Уинтърспринг, бъфчетата от цветята във Фелууд, които се фармеха супер трудно, понеже има по 3 цветя от вид и 4-5 гилдии с по 40 човека рейдове да ги фармят, руни от Стратхолм или от сатирите във Фелууд, които бърнваха живот за мана, към ВСИЧКО това се добавят и "нормалните" консумативи като фласки, еликсири (тогава все още се стакваха и можеше/трябваше да се ползват заедно), поушънки...
Също специалните занза фласки от ЗГ токените, на сериозните опити целия рейд отиваше да получи бъффа от сърцето на Хаккар пред ЗГ, което редовно фармехме за алтове, за да има кой да връща куеста.
После към Орг, да върнем главите на Ониксия и Нефариан, които също фармехме на алтове...

И после отиваме надрусани до немай къде само, за да ни помели гадината за няма и минута...или пък на 10%...

И Ланис, добре дошла на "Пътеката" :))))) Навремето след като все пак Патчверк решеше да умре колко смях сме имали там с играчите дето не могат да минат през трите редици подвижни желета...или пък когато в играта влизаха и груби методи като снежни топки :))) От старите снежни топки, които ти не знаеш, но те те подхвърляха назад или напред, зависи как те нацелят :)))) А върви преминавай, когато и отпред и отзад те целят играчи със снежните топки :)))

Има една стара игра с жабка дето се опитва да пресече магистрала докато по платната й минават коли. Същата е идеята и на това коридорче :) Може да потърсиш игричката за трениране или просто да кажете на някой паладин да си пусне балона и да се затича през желетата, да ги "спука" и след него бързо да минат останалите докато е разчистено:) Навремето е вършело работа за алианса. Ние карахме по метода на жабката:)
Не мое да мъмриш, брат!

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Tue Dec 09, 2008 2:01 pm

Навремето Пачверк е бил бос в краен рейд-инстанс. Сега кого да фармим за бъфове и консумативи? :P

А за желетата - няма нужда да ме целят с топки, аз сама се натрисам в обсега им. Е, последните няколко пъти успявам да мина, но все още смятам, че е чиста магия, защото друг път, минавайки на такова разстояние, отгърмявам. Сега ще разчитам на спирита да ми спаси едно отгърмяване и да отърва останалите две :). Ако не, има добри хора да ме съживят след това:)))

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Dec 09, 2008 2:30 pm

аз пък нямам ама никакъв проблем да ги претичам напред-назад блобчетата, даже ми е приятно :)

ама Шами, както Ланис вметна, едно време преди първия експанжън Нахх бе най-енд-гейм инстанса, дето го спуснаха за скучаещите най-кор гилдии да им е колкото се може по-трудно, че да има какво да правят до експанжъна :P

в момента Нахх е началния 25-човека по-голям инстанс... нещо като ССК или ТК... ако вземем, че другите за 25-човека, дето са с по един бос са на ниво Груул`с лейър и Магтеридон...

а и не си мисли, че не сме ходили надрусани :) всеки си бе боднал фласката (магетата бяхме с новата такава - за +125 ли беше, +128 спел дмж ли бе, не помня), както и храница дето ми дава още +45 спел дмж и 40 стамина... имах около +1775 спел дмж изцяло бафната и +35.77% крит.. другите показатели, уви, не бяха добри, ама все пак имам 4 парчета някъде 70 лвл екипировка още по себе си за смяна... :(

хубавата новина е, че инстанса не са съвсем като за минаване за един ден и още си има предизвикателства, та като мряхме толкова това ни амбицираше даже повече, щото сме станали малко арогантни и не може така някакъв си безумно грозен абоминат да се опъва и да не ще да мре като ни види, че и да си стиска луута, дето ни трябва :P

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Tue Dec 09, 2008 2:54 pm

Хейган е яко фън :D и за мен като меле е съпер лесен, ако танка си знае стъпките :D Нон стоп "hug MT" и нема проблеми. На фаза едно даже стоя пред него до МТ и няма проблеми, а съм 100% че няма да закъснея. От всички опити само 1 път умрях глупаво щото по невнимание бях стъпил не на плочка а на цепка м/у две такива и зелената гнъс ме разцепи :D

За Grobbulus - просто винаги имайте кои да се съживи след уайпа, това много време спестява :D И при него е dps race - колкото повече време, толкова по-често плеска отровната гадост и към края става бая хаос.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Dec 09, 2008 3:00 pm

Бтв - полу официално съобщение от близард за всички които се оплакват че е лесно - "Ние контент който да го видят само 5% от играчите повече няма да правим". Като цяло май за вас убер хард кор играчите ще има повечко vanity неща и трудни бонус обджективи отколкото нови sunwell и T6 неща.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Tue Dec 09, 2008 3:07 pm

това хем добре, хем зле :D
и при все някои неща ме шокират:

Heroic: And They Would All Go Down Together
http://www.wowhead.com/?achievement=2177

и като цяло
Heroic: Glory of the Raider
http://www.wowhead.com/?achievement=2138

бах ма''му!
а титлата The Immortal е направо мажеща:
http://www.wowhead.com/?achievement=2186

ама кога ще стане това не знам :D

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue Dec 09, 2008 4:58 pm

PrivateRaio wrote: бах ма''му!
а титлата The Immortal е направо мажеща:
http://www.wowhead.com/?achievement=2186
Току-що си измислих нов ачийвмънт :lol: (аз така сам си ги измислям, примерно "Kill 100 DeathKnights and dance over their dead bodies")

"Kill player with title The Immortal in any battleground" 8-)
Reward: Bloody color tabard :lol: :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Dec 10, 2008 9:49 am

Трагедия бяхме вчера ние... :lol: Тъкмо съборихме от раз Гробулус и се почна едно ходене по мъките на кученцето. На 2-3 пъти уж бяхме на косъм от това да вирне лапи нагоре, ама бяхме бавни - enrage и ни размазваше за секунди. То бяха опити, опити... Но и си трябва още екипировка явно. То като трябваше почти цялото добре екипирано дпс да се занимава със зомбитата на задния фон, то нямаше кой да събори Глут.

И колко, колко пъти трябваше да тичаме покрай зелените блобчета... аз, след като честно и почтено отгърмях на първото минаване от там (за всеобщо веселие), реших, че като съм платила точка талант за това, редно е да го и ползвам - т.е. пусках си guardian spirit, первах едни ефирни криле и преминавах. Може да се каже, че в едно поне 80% от минаванията ми горкият спирит се жертваше вместо мен. При което почнаха да умират останалите - с все рейд лидера ни :lol: И се почнаха същите коментари, с които аз ги засипвах преди това "ама аз бях далече от него, как можа!!". Ами можа - то като не може да докопа Ланис, гледа да си го изкара на другите :P

Да видим дали след една такава wipe-вечер ще има достатъчно записани. Че нещо се "олюляват" малко хората и имам подозрението, че ще пробват да се скатаят.

Светльо, а ти успя ли вече да стигнеш бройката от 100 ДК? :lol:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Dec 10, 2008 10:15 am

мдам... във всеки рейд-инстанс си имам по една битка, дето да ме държи в тих ужас, когато тръгнем към въпросния бос... във ВТ си имах Терон, в Сънуел - Близначките, а вече и в Нахх придобе образ - Глут... пустото куче, не ща да го чуя даже :( и то не точно то, ами ходещата му храна... :?

първо едно от магетата ни, дето обичайно и самичко се справя на 10-човека Нахх се телепортна към Айрънфорч да мине на фрост, за да държи вниманието на адовете... първи уайп... помолихме другото маге, дето си е принципно на фрост, да се включи и той на тях да му помага... предложих и аз да респекна, а те ми викат в маге-канала "ти бий боса, ние ще се оправим"... след още два уайпа Танче вече редеше точките в Близарда... ама и това не помогна... адовете са с по мнооооого живот - към 50к и не мрат никак бързо... ако те докопат бият за по 3.5-5к на хит всеки... и се раждат поединично и редовно, така че ако фрост-новата хване мнозинството, все поне 2 ще са извън нея да дотърчат да ти прекъсват Близарда, като те бият... да не говорим, че когато дойде фазата, в която всичко немъртво хуква към Глут, за да го нахрани... миг преди това получавам дмж от него от порядъка на 13.5к.. и редовно сипя Близард в този момент на 500 НР, докато хилър да успее да ме хийлне... мноооого тегава работа... при толкова Фрост-нови дето имаме - и наши, и на елементалите, в един момент се оказваш на КД на всичко с връхлитащи те зомбита :cry: и мнооого дълга битка... а боса има 8 400 000 живот... единия път си е било направо кил - направо на 0% бил, когато магетата умряхме инстант и онези го нахраниха на макс...

изобщо... безкрайно депресираща за магетата битка... след не помня колко опита в маге-канала - оглушителна тишина... Блоби (офицера ни) пита "добре ли сте?"... Рахманинов (другото маге) не отговаря и аз пиша "не :)"... а Блоби - "и аз, ама ще се преструваме, че не е така"... душичка... та да видим как ще се справим с кучето тази седмица... единствено се радвам, че тази седмица не почнахме от това крило, щото щяхме да се скапем здраво всички...

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Wed Dec 10, 2008 11:27 am

абе зомбитата на кученцето имат тонове кръв и нямат нормално убиване. Трябва паладин оф-танк да ги кайтва и сабаката като си вкара скапания скил ги оставя на 3-5% и може да ги убием. иначе няма как.фрост маге и хънтари просто да ги забавят трябва и след като им падне кръвта и те хукнат към боса трее яко нюк да не го излекуват, защото всяко зомби дето гризне мъ дига 5% кръв май.

Ние вчера почивахме, днес пак от начало, па да видим кво ще стане.

едит: лично аз мисля, че това крило трябва за последно да остане, та да налапаме възможно най-много итеми преди кучето, ма ще видим "генщаба" кво са решили, като нищо от там може да почнем. И ще е тежка вечер.
Подробности утре - дано да са бели платната :D