Beowulf

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Mar 03, 2008 9:30 pm

:thumbsup: , Адаш! :)

На второ ше му дадеш и деветка. Аз още на първо го десетосах.

И така и не помня някаква валидна критика към филма некъде, просто некво мрънкалстване.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 03, 2008 9:48 pm

Ето три валидни критики:

- Предвидимост (вярвам не по вина на Геймън)
- Патос
- Дървена анимация
This is it. Ground zero.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Mon Mar 03, 2008 10:05 pm

Moridin wrote: - Предвидимост (вярвам не по вина на Геймън)
история на 1к години, трудно е да си по-предвидим от това :)
Moridin wrote: - Патос
странно, според мен беше приятно anti-heroic.

Moridin wrote: - Дървена анимация
следващият път - motion capture и на конете :lol:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Mar 03, 2008 10:06 pm

Moridin wrote:Ето три валидни критики:

- Предвидимост (вярвам не по вина на Геймън)
- Патос
Не че нещо, но туй е като да кажеш, че краят на 300 е шит, защото е "предвидим". Филмът не се опитва да кефи с шокиращи плот туистове, а с идея, послание и хумор, които дори успяват да надскочат оригинала в някои отношения.

Патосът... минус?? :shock: Беоулф беше такова кефещо до дупка самонадеяно копеле и така прекрасно му се върна, че автоматично ми влезе в списъка с любимите герои. Да не говорим, че това е базирано на шибана ЕПИЧНА ПОЕМА. Да липсва патос тук би било направо грях срещу всичко що е свято, бре!

А анимацията през повечето време създаваше интересен, че и комичен ефект (който просто не може да бъде постигнат по друг начин). Но да, когато се дънеше, се дънеше бая, което обаче по никакъв начин не принизява филма като цяло.

За мен това е 3/4 гениален филм. Сцените с дъртия Беоулф можеше да ги осъществят малко по-добре, особено тия с дракона, но и в тях имаше жестоки попадения като тази с фризиеца.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Mar 03, 2008 10:33 pm

Евала Саше. Станахме с един повече. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Mar 03, 2008 10:47 pm

Явно само аз, дето ежедневно се самоебавам мощно чрез Шайхири, мога да оценя подобаващо тоновете (авто)сарказъм и ирония във филма. Рол до последно верваше, че филмът е обикновена епика и съответно му е шибнал шестица. :roll: Сега и Жоро с патоса. Хващате ли къде точно се разминаваме? :wink: Serious much?

Иначе, филмът е анти-300, Жоре. Тва не ти е Милър. Тва е Геймън.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 03, 2008 11:20 pm

Всъщност говорим за предвидимост на сценарийно, ако мога така да се изразя, а не на сюжетно ниво. Предвидимост на дребно.

Патосът спокойно можеше да бъде избегнат - за разлика от 300, тук седи смешно. Де ти "СПАРТА", де ти "БЕУЛФ". И не, филмът НЕ Е самоироничен, нито анти-хероик. Опитал се е да бъде (вероятно благодарение на Геймън), но като цяло не му се е получило много.

Анимацията нема кво да я коментираме, на сички ни е ясна.
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Mar 03, 2008 11:40 pm

Копеле, Беоулф значи МЕЧКОВЪЛК. И на мен да ми викаха Мечковълк, щях да го крещя при всяка възможност. Да не говорим, че легендата му е също толкова голяма, колкото тази за 300-те спартанци. И поне според мен, ако изключим донякъде дънещия се екшън, непостоянната визия и недостатъчните сикс-пакове, Beowulf определено е няколко идеи над 300.

Иначе възприемането на Beowulf, както и всеки друг филм, е изцяло субективно преживяване, което явно не е благословило Жорето и много други с магията на киното, докато са били заети да се вторачват във всяко куцо движение и неправилна пора. Но смятам, че трябва миопията да те е хванала крайно здраво, за да не забележиш иронията и въобще хумора в цялата работа.

п.п. За предвидимостта - Геймън само се чудеше как най-ясно и най-безсрамно да ни намеква за врътката, така че не виждам нужда да се чувстваме горди от това, че сме "разгадали" очевадното :lol: Смисълът не е в разкритията, а идеята зад тях.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 04, 2008 12:32 am

Сашо, аз не се вторачвам във всяко куцо движение и неправилна пора, но когато осъзнах, че кралицата и няколко придворни дами са копи-пейстнати от Шрек 3... някак си анимацията имаше твърде неизлечимии дефекти. Да, имаше няколко перфектни момента, но повечето беше адски куца.
И със самоиронията така - имаше няколко самоиронични реплики, но си бяха останали с тях и те въобще не обхващаха целия дух или действие на филма.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Mar 04, 2008 12:47 am

Именно, била си прекалено заета да гледаш "копи-пейстнатите дами" (просто можеш ли да повярваш, че средновековните мацки от Beowulf мязат на средновековните мацки от Shrek... fucking unbelievable), а не самия филм. Някои персонажи бяха пресъздадени невероятно (Беоулф, Хротгар, Уелтроу), други - не толкова. Това е и основният недостатък на визията. Но в края на краищата някои зрители падат жертви на Uncanny Valley (google it), други - не. :P

Почти нямаше безхуморна сцена в първия час на филма бтв... Точно в това се крие и магията му за мен - в комбинацията от героична драма и брилянтна геймънщина.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Mar 04, 2008 1:08 am

Абсолютно. Мен много ме вчепетли и Уиглаф. С него бяха някои от най-реалистичните кадри, а Брендьо Глийсън е идеалният за персонажа. Унферт на Малкович също.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 04, 2008 1:10 am

Добре бе, добре! Уф. Смешен ми беше и толкоз. Са аз съм виновен, че не е сработил. Се тая!

В крайна сметка вие двамата сте на кяр от кефа си, end of argument.
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Mar 04, 2008 1:34 am

Лол, пардон. Исках да кажа Уиглаф, пък казах Уелтроу :) Но и тя става.

А от всичките най-ужасорна ми се видя Джолито. Беше направо холи-шит зле. Повече и от кончетата :shock:

Бтв, кат става дума за виртуални кончета, тия в Assassin's Creed са невероятни :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Mar 04, 2008 1:41 am

off

Трябва я ВИДЯ тая игра най-сетне. Даже сънувах, че вече съм я гледал у приятел. :roll: Адаш, искаш ли да ти дойда на гости и да ти правя компания, докато я поразцъкаш неколко часа? :) Чух, че вече я има и за комп?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 04, 2008 5:55 am

Що не ходите да се шиете двамата с Шайха, бе Саше? И без тва сте един дол дренки да се кефите на всяка дори леко намирисваща на тестостерон чикийка, пък и в други работи си приличате. Ай сиктир вече от "ти щото си сноб/щото си бил твърде зает да *инсърт рандъм*/щото не разбираш" реплики. Не знам дали някой от двама ви се сеща, че контрата на това е "ми не, ти си просто елементарно момченце и се кефиш на елементарни филмчета". Аман, простотата не винаги значи гениалност, деба.
And you can't dance with a devil on your back...