Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 09, 2013 5:28 am

Ми тя може и да има, ама половината от тия страници са Катнис в ролята на Бела, в тотална кататония и/или нервен срив, мрънкявеща в някой ъгъл. Къв филм ще направиш от това?
And you can't dance with a devil on your back...

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Dec 09, 2013 10:31 am

Наканих се и гледах "Играта на Ендър". Бля. На фона на разтегнатия неимоверно Билбо Бегинс, тука хем са се мъчили да карат по сюжета, хем са кастрили с голямата секира, а накрая са и съшили всичко с касапски конец... очаквах повече, честно :(.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Dec 09, 2013 7:15 pm

moonlight wrote:Наканих се и гледах "Играта на Ендър". Бля. На фона на разтегнатия неимоверно Билбо Бегинс, тука хем са се мъчили да карат по сюжета, хем са кастрили с голямата секира, а накрая са и съшили всичко с касапски конец... очаквах повече, честно :(.
На мен ми хареса, може би защото не съм чел книгата. Макар да си купих първите две след филма.

Какво пък, макар че сюжета галопираше през цялото време, беше приятен за гледане. Откъм екшън и ефекти беше качествено, музиката също много ми допадна, особено към края на филма, когато Ендър дирижираше битките. Откъм каст също беше добре, всички са се постарали. В крайна сметка точно тази книга може би имаше нужда да бъде разцепена на два филма, защото определено има материал за това. И освен всичко друго рекламната кампания на филма беше all over the place. Очевидно не са били наясно в каква аудитория да се прицелят, то затова и флопна така в боксофиса.

Жалко де, не бих отказал още един филм.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 09, 2013 8:30 pm

Аз съм безкрайно доволен, че фейлна :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Dec 09, 2013 8:37 pm

And that is because ?

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Mon Dec 09, 2013 8:44 pm

Кард е отявлен хомофоб.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 09, 2013 9:16 pm

Amikae wrote:And that is because ?
Защото сега няма да има продължение и Кард няма да продължи да продава в промишлени количества. То без тоя филм никой не му купува боклуците, дето ги пише в момента.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Dec 09, 2013 9:22 pm

Разбирам. Тъпо.

Но и ми е странно, че се впрягаш за неща, които отдавна трябва да са ти станали банални. Хомофоби има навсякъде, просто нещото се е превърнало в някаква социална стигма и малко хора си го признават.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 09, 2013 9:25 pm

Абсолютно не ме вълнува "по принцип" как стоят нещата (и бтв изобщо не си прав, но в източна Европа нещата са по-назад, отколкото в западна и отвъд океана), вълнува ме отявлени ШУМНИ хомофоби, които харчат пари, за да ми мачкат достойнството, да ядат лайна и да мрат в кофите ^_^

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Dec 09, 2013 10:20 pm

Харисън Форд, който беше рекламно лице на филма, е поддръжник на "твоята група", впрочем - а той губи много повече, отколкото Кард, който, както се оказа, нямаше да спечели нищо от евентуалните приходи.

Аз дори да не го бях харесал - а го харесах - пак нямаше да се радвам, че се продъни така, понеже именно заради такива провали догодина ще излязат един милион марвелщини, а адаптации на фантастични книги, които не са отявлено ориентирани към тийнейджъри, май няма да има. В последните години и без това май бяха само две - "Джон Картър" и "Играта на Ендър" - и и двата се провалиха. Яко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 09, 2013 10:59 pm

Харисън Форд ще се оправи някак, аз вярвам в него.

А иначе космическите фантастики по-малко биха се проваляли, ако по-умни хора ги правеха, ама на...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Dec 09, 2013 11:02 pm

Много зле беше филма - пълна трагедия, никаква връзка с книгата освен няколко общи имена.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Dec 09, 2013 11:51 pm

Roland wrote:Харисън Форд ще се оправи някак, аз вярвам в него.
Е, той и Кард ще се оправи - в крайна сметка "Играта на Ендър" все още е в списъка на най-продаваните книги на "Ню Йорк Таймс":
http://www.nytimes.com/best-sellers-boo ... /list.html
Прекарва повече от година по челните места. За книга на трийсетина години това май не е особено зле. От друга страна, Кард така или иначе нямаше да спечели нищо от филма:
http://www.thewrap.com/orson-scott-card ... ok-instead
Както и да е, не го гледай, защото едва ли щеше да го харесаш, дори и да я нямаше хомофобията на Кард.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 10, 2013 1:33 am

Ние не сме го гледали още. Трейлърът не ме вдъхнови особено да се разкарам до киното за тоя филм, а и не чувам някви писъци от възторг от гледалите го, така че още се чудя да си дадем ли зора да го видим или не. Не съм чела книгата, така че няма да имам проблеми с филма породени от сравнения с първоизточника. Тея дето сте чели книгата какво мислите по въпроса? Ако се абстрахирате от книгата, филмът става ли за чеп за зеле сам по себе си?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Dec 10, 2013 7:36 am

Сет Роугън пак се е напушил и е снесъл безценен сценарий - а именно This is the End. Изгледах филма и смея да твърдя, че е от по-добрите му неща. В случая майтапите се въртят около идеята реални актьори да играят самите себе си по възможно най-дебилния начин в контекста на библейски апокалипсис.
Тайфа известни личности се събират в къщата на Джеймс Франко, за да купонясват всеки както си знае. Междувременно светът свършва и оцелелите идиоти (Сет Роугън, Джей Баручел, Джона Хил, Дани Макбрайд и Крейг Робинсън) трябва да се борят за живота си в останките от Холивуд. Гореспоменатите петима образи си ги знаем, но въпреки кратката си роля, мисля че смъркащият кокаин, ебящ девойки по път и над път и излагащ се по всякакви други начини Майкъл Сера е най-гениалният участник в цялата простотия. Ема Уотсън също има неочаквано забавно участие.
Или с други думи - ако се кефите на малоумни комедии от класа, доста трудно е да сбъркате с този филм.

8/10