За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon May 11, 2009 7:06 pm

Танчето, всъщност точно на левиатана гиърът има значение, защото статсовете на твоето "бу" зависят от ранга на гиъра ти.

Иначе Дима, съвсем в кратце за Накс:

Спайдър крило - хийлваш си какато си можеш и знаеш. На вдовицата, при енрейдж на боса можеш да пуснеш един пейн съпрешън, че да олекотиш положението. Помага наистина. А ДБМ ти сигнализира за това. Същото важи и за Маексна - паяка накрая. Там следиш ДБМ за периодичното кастване на паяжината. Танкът трябва да ти е на фул живот преди това и задължително шийлд. Щото паяжината не му дава да шава, а осмокраката го налага с все сила. И пак - май на 40% тя се енрейджва. Отново задължително пейн съпрешън на танка преди паяжината и пауър инфюжън на топ кастър дпс, за да засилиш малко дпс-то (обаче това само ако имаш време - по-важно е да пазиш танка). В тази връзка - не каствай пауър инфюжън, ако има хероизъм - не стакват, само гориш кулдауна.

На конструкторското крило - бягай от всякакви грозни зелени желета. Мен там редовно за мезе ме вземаха, щото в началото си мрях на общо основание. На Пач - имаш чейн каст и туй-то - внимателен мана мениджмънт. Хийлва се САМО танка или оф-танка - зависи кой ще ти дадат. Накрай Пач има някакъв софт енрейдж - ПС отново за олекотяване. На Гроби - бягаш от зелените облаци - в тях се мре. Обикновено следиш кой получава инжекцията и му мяташ един балон, докато се отдалечава от групата (а трябва да се отдалечава от групата и за предпочитане - назад - за да не прави магарии по терена пред вас). На Куджо вероятно ще танкхийлваш ... ако не се сетят, предложи им да има два хийлъра, дето да сепогрижат за двата танка веднага след децимейшън. Тадиус - танкът ти бяга от обхват, защото мини босовете си ги препращат като волейболни топки. Просто хийлваш танкът, дето е на площадката в съответния момент - ДБМ предупреждава кога ще става размяната и може да си в готовност с пенънс, ако ви метнат танк на малко живот. Щото се случва. Останалото е вече тактика за отбягване на поляризационни сблъсъци на самия бос - хийлингът сам по себе си е нормален и скучен.

На плейг крилото - първия бос си е стандартен, вторият е Хейгън. Там нямаш много хийлинг. Ти си на площадката. Важното е да диспелваш болестите - от тях боли до смърт. Ама много. Демиджът там се носи предимно от самоубийство - т.е. играчите не могат да "танцуват" и мрат от зелената гадост. На първо време - научи се да оцеляваш. Ако почнеш да се мъчиш да тичаш и шийлдваш или даже хийлваш народа, докато самата ти тичаш по площадката, няма да я бъде. Само ако си сигурна в себе си помагай, защото иначе ти мреш и пак не си полезна. Забавата е последния бос, където имаш само три секунди за хийл. Има така наречената некротик аура - тече и се вижда на ДБМ. Можеш да кастваш шийлд, но доколкото зная той като цяло не спасява много - само някакъв демидж абсорбирал, ама така и не разбрах какво. Аз за всеки случай си каствах на общо основание. И следиш да започнеш каст на прейър ъф хийлинг точно навреме, за да хийлнеш веднага след изтичането на аурата и да имаш време за още един ПоХ. или пенънс на някой много закъсал

стига толкова засега, че трябва да изчезвам.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 12, 2009 10:09 am

мило, аз баш, още нямам Епик-ачийвмънта за гиър, заради грешката на Блоби с пръстена от Игнис, а Елейн има вече Сюпириър ачийвмънта :) пък и доколкото чувам никакъв не е проблема дори да се ПъГ-ва първия бос в Улдуар 10... вече нататък е по-сложното...

а снощи както се очакваше, нямахме рейд - нямаше сетъп... да видим днес... за мен бе добре дошъл липсата на рейд, защото с тези болки в ръката не мога да играя качествено... днес съм на лекар, дано ми изпише някакво ефикасно мазило, че не съм спала...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 12, 2009 11:15 am

Tais wrote:мило, аз баш, още нямам Епик-ачийвмънта за гиър, заради грешката на Блоби с пръстена от Игнис,
А пробва ли да смениш местата на двата пръстена :P Щото аз имам само един епичен пръстен и един епичен тринкет, ама това не ми пречи да съм цъкнал 4 слота като епични :wink:

Отпочнах Ходирите, няма такава забава да се биеш на гърба на дракони :mrgreen: Само ми е чудно как хънтър ще се оправи там :lol: :lol: Хех, само меле и без пет, драма :lol: Обаче това да си хюман си е най-добрата раса евър, с тия 10% повече репутация директно кацнах на Хоноред с Ходирите 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 12, 2009 11:39 am

Великолепна територия е :) Ма трее си зема първо летялката преди да брода там.

Ми има поносими умения с два меча и бая мейл ловеца :) Имам куестове дет се налага без пет да правя не е проблем да зиам по 11к на моба само с 1 бандажец употребен. Ако бачкат капаните де, иначе ше е гърчавко :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 12, 2009 12:05 pm

Svetlio wrote:А пробва ли да смениш местата на двата пръстена :P Щото аз имам само един епичен пръстен и един епичен тринкет, ама това не ми пречи да съм цъкнал 4 слота като епични :wink:
ти си лелееш за ачийвмънта, а аз си искам да си го получа, когато наистина сменя въпросния пръстен пък!!

иначе както изглежда народа в канала отсвири да се съобразява, така че хероиците да се правят заедно и всеки се спасява поединично и на самостоятелна програма, та и аз минавам вече на такава... довечера вероятността да се рейдва е малка и вероятно ще се прави продължение на Улдуар 10, за тези, които снощи отидоха, та аз ще си направя обичайните дейли-куести и мисля да се запилея по орда-територии...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 12, 2009 12:09 pm

Бе и мене ме влече да разгледам най-сетне ордските територии. Само се чуда на кой сървър, май пве некой като Darkmoon fair.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 12, 2009 12:48 pm

Ще се изненадаш (може би не особено приятно :P ) колко ПвП се случва на ПвЕ сървър :mrgreen: От рода на стелтнато роге дето ти се навира в АоЕ връз мобове и разни други хитринки :P

Иначе бих предложил - щото Накс 10 надали ще го бъде (гилд/алт рънс и т.н. все някой ще е сейвнат) - да не се сейв-вате за ОС 10 и ВоА 10 и да ги опитаме съботата ако се съберем на линия достатъчно хора.
В ОС са най-бързите марки дето съм виждал :wink:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 12, 2009 1:05 pm

аз ще се джойнна с Лийд за ОС и ВоА, а защо не и Малигос... прочетете тактиките, плс...

Браги, че ти нямаш ли орда-герои вече? в смисъл и на ШХ, и на сървъра на Muad_Dib?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue May 12, 2009 2:00 pm

Аз най си тача хероиците с нашето си парти. Така че непременно се обаждайте за хероици, най-безболезнено ги играем.

За ОС и ВоА съм навита, ще прочета тактики. В момента още съм на тактики за Накс 10, че докато съм на работа попрочитам само по 1-2 боса >.<.

Моите хора снощи вършееха из хероиците за ачийвмънти. Накрая се присламчих за HoS (направихме Abuse the Ooze) и за UP, където направихме всички възможни ачийвмънти. Ако сте навити някой път за хероик заедно дали ще можем да направим Окулус или някой друг ачийвмънт някъде?

Вече съм рицарка - все такъв кеф е, въпреки, че командирите пред Цитаделата са много неприятни.

А и още нещо - оказа се, че има много мили хора в гилдията и единият от джуълкрафтърите ми изкова пръстенче, а днес или утре лидърът ще ми ковне и огърличка.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 12, 2009 2:12 pm

Elayne wrote:Аз най си тача хероиците с нашето си парти. Така че непременно се обаждайте за хероици, най-безболезнено ги играем.
:shock: че баш ти се сейв-ваш за дейлито докато да се съберем...
но както казах, групова програма - по уикендите само, за да не се изнервяме и да се чудим кой кога ще се появи и къде му се ходи/за къде не е сейв-нат...

Окулус съм го обещала на Тишо и той на мене, че е единствения, дето го нямам с Таис, но и той гълта време, затова е най-сигурно през уикендите...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue May 12, 2009 2:23 pm

Ами можем да се изчакваме за дейлито. Аз снощи се сейвнах заради гилд лидъра, който ме покани и нямаше как да откажа. Но днес съм на линия, ако и вие имате желание.

Те вчера играха Old Kingdom без мен, за ачийвмънти и от финалния бос взеха, че паднаха панталоните :(. Много се ядосах.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue May 12, 2009 2:46 pm

Elayne wrote:Ами можем да се изчакваме за дейлито.
аз вече не мисля, че това е добра идея за през седмицата... така че няма какво да се изчакваме - отвори ли ви се възможност - ходете...

през уикенда - правим преброяване около обяд и няколко хероика след него, който го няма или има други планове, ще ходи с ПъГ-ове...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 12, 2009 3:57 pm

Мня то тая събота леко работна ;((

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Tue May 12, 2009 4:09 pm

Който не си го е изработил... :P

Имам един такъв философски въпрос към дисцип-прийстовете (просто любопитство :wink: ) - защо са тия 5 точки в Spell Warding :roll: Тоест в холи-дървото има по-полезни таланти, това билд за някои специални битки ли е или е свързано с играта като дисцип?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue May 12, 2009 4:15 pm

Spell Warding? Да нямаш предвид Soul Warding, там има само 1 точка?...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around