Случи ми се нещо интересно, Part II

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Zee
Adept

Post by Zee » Wed Aug 12, 2009 6:08 pm

Dreamfall wrote:Колко цветно и изпълнено с живот описание. И... дрън - дрън... дрън - дрън...
Благодаря ти, Dreamfall. Досега избягвах да пиша във форума поради опасения, че стилът ми е сив и безжизнен, но думите ти ме стоплиха (или пък слънцето взе да напича). Може би трябва да наваксам. :)

(Извън темата) Съвсем случайно се сетих за една от дискусиите, в която се казваше, че след публикуването на дадено произведение авторът губи контрол върху начина му на възприемане от читателите. Което ме кара да се радвам, че тук не трият изказвания само защото някому не са интересни.

И понеже спамът не ми е присъщ, спирам дотук. Засега.
Last edited by Zee on Thu Aug 13, 2009 12:39 am, edited 1 time in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Aug 12, 2009 6:14 pm

Нито пък оня образ, дето като чуе име на фирма, казва: Обажда се шефа. Виж, моля те, колко пари има в касата и ми ги донеси, защото съм на среща с едни мноого важни хора...
Това ми се е случвало и беше много смешно :)

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Wed Aug 12, 2009 11:28 pm

В книжарниците ни (особено тая на автогарата) подобни случки бол. Миналата седмица връхлетя един тъмен брат с торба пълна с пакети торби !!!!!! и заяви: "Татко ти.... така де, шефа ти ми поръча тия неща, да ми ги платиш!" Тъй като и преди са говорили за Светослав като за "татко ми" (сигурно заради очилата - други общи черти НЯМАМЕ) взех за секунда мангала на сериозно и погледнах касовата бележка (от кочан, не от фискално устройство) която ми подаваше - без печат и на обща сума 100!!!!! лв. Надникнах и в торбата и вътре нямаше нищо освен вече упоменатите пликчета с торби, две ролки торбички за боклук и две парцалчета за прах. Напсувах мангала, че ми се прави на интересен, а гадта мръсна бързичко излезе с думите: "Айде лека, утре пак ще мина, ти му звънни да се уточните!" :shock:

Викнах егидите и те го прогониха от сградата преди да е успял да извози някой от другите обекти. Преди години обаче се е случвало да прекарат колежката от щанда с учебници с тоя номер, а пък в обекта на Сакъзов бяха свили плика с оборотите от уикенда изпод носа на колегата, който въпросен плик се къташе под клавиатурата на компа. Който ми е бил там на гости също знае и къде точно е сврян компютъра и КОЛКО трудно е да се докопаш до него :shock:

Zee
Adept

Post by Zee » Thu Aug 13, 2009 12:13 pm

Срещата на живо придава някаква спешност на ситуацията и човек не се сеща веднага да зададе въпросите, които биха му хрумнали при по-спокойната обстановка на телефонния разговор.

Иначе и на мен ми беше смешно, когато преди Коледа "шефът" се обади за втори път в рамките на една седмица и упорито настояваше да му нося парите от сейфа, въпреки уклончивите ми обяснения, че нямам ключ :). Но така е, когато познаваш шефа си, когато шефът е жена и си седи кротко в кабинета :mrgreen:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Aug 13, 2009 1:11 pm

Zee wrote: (Извън темата) Съвсем случайно се сетих за една от дискусиите, в която се казваше, че след публикуването на дадено произведение авторът губи контрол върху начина му на възприемане от читателите. Което ме кара да се радвам, че тук не трият изказвания само защото някому не са интересни.
Мисля, че не го разбра. Той да каже, де, аз само предполагам, че искаше да каже, че ако в нета някой се опита да излезе с подобен номер, ще последва изтриване на спама.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Zee
Adept

Post by Zee » Thu Aug 13, 2009 1:47 pm

Което доказва верността на цитираната мъдрост :)

Интересното е, че когато четях съответната дискусия за начина на четене, точно това мнение никак не ме въодушеви. А колко лесно било за доказване...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Aug 17, 2009 10:54 pm

след 6 дни мааане през Витоша, Верила и Рила е време за един бърз душ и една малко по-бавна пералня преди да отпрашим за мориенцето :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Tue Aug 18, 2009 10:46 am

Не си човек, завиждам ти хич не благородно, седенето в офис ми понася все по-малко и само се чудя кога пак ще изтрещя :(

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 18, 2009 11:18 am

Яко завист генерира Коцето :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Aug 24, 2009 9:59 am

Прибрах се, искам обратно :(

на Синеморец е много спокойно, толкова спокойно, че ако бяхме там повече от 5-те дни и не бяхме карали каяци на Велека щеше да ни дойде в повече. Много добре си почива човек, но става монотонно някакси.

имаме над 1000 снимки от Витоша, Верила, Рила и морето, ще пусня някои от по-яките по-късно, когато имам време и аз да ги погледна като хората най-накрая :)

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Aug 25, 2009 5:46 pm

Това не знам дали е за тук, но все пак:
Поредната измама, ама в тоя вариант не я бях чувала. Да съм ходела да правя превод на показанията на един руснак в Аксаково, ама да съм му купела и ваучери като услуга към адвоката му, който бил адвоката на братя Диневи, щото онзи им бил бизнес партньор. Колко ми се смяха в полицията, леле майко :cry: Ми аз като правя такъв вид преводи редовно, откъде да знам мамка му :evil: Да им изсъхнат ръцете дано и чумата да ги тръшне :spank:
Image

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Aug 25, 2009 6:03 pm

Имали са информация че се занимаваш с това. Звъняха на баба ми докато родителите ми бяха на море и знаеха за това (и имат предтекст да и звънят на нея от мое име). Но тя не се дава лесно, бабата :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 25, 2009 6:06 pm

Имат информация -факт. Аз докато бях в казармата звъняли на майка ми че съм застрелял човек и че командира "уж" щял да потули нещата.

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Tue Aug 25, 2009 7:34 pm

това за ваучерите не го разбрах....

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Aug 25, 2009 7:37 pm

Купуваш ваучерите и им диктуваш номера по телефона :?
Image