- Spoiler: show
- Финестът се претвори в Азат просто, а Раест стана пазител на Азата. Иначе там наистина е малко през куп за грош загатнато за какво става дума, но в следващите книги се обяснява много по-подробно за Азатите.
Malazan Book of the Fallen, Part II
- Moridin
- Global Moderator
Девета бтв ми върви трудно нощем
УЖАСНО СЪМ СТАР, ПОСТОЯННО МИ СЕ СПИ, ЕГАТИ БОЗАТА
ениуей
мога да кажа, че е нещо като 6/7/8 том, но с по-яки неща вътре. Факт е, че малазанските и ледерските части дотук са МНОГО добри и слава богу са поне половината от действието.
Другите гигапразнещи части са с Елдър годовете.
Останалото е meh, но все пак с много древна история и странни обрати вътре, което го издига донякъде над последните две книги.
Кчайнчемале частите биха били доста добри, ако не бяха за пореден път ИЗНАСИЛЕНИ от гледната точка на най-жалкия себесъжаляващ се персонаж евър (което казва доста след Дюикър, Хеборик, Майбето и Ендест Силанн). Баси депреса са хората в тая поредица честно, абе гледайте малко по-ведро на живота бе мама му
Икариум частите за момента са абсолютно втф, ама абсолютно
Останалото е рандъм шматкане по картата и многозначителни намеци
Признавам си, че като ми дотъпее, хващам трийсет страници напред и се зачитам в някоя яка сцена са надеждата да не се оспойля фатално
Пенчев, ти барем някое непреведено за броя няма ли да напишеш

УЖАСНО СЪМ СТАР, ПОСТОЯННО МИ СЕ СПИ, ЕГАТИ БОЗАТА
ениуей
мога да кажа, че е нещо като 6/7/8 том, но с по-яки неща вътре. Факт е, че малазанските и ледерските части дотук са МНОГО добри и слава богу са поне половината от действието.
Другите гигапразнещи части са с Елдър годовете.
Останалото е meh, но все пак с много древна история и странни обрати вътре, което го издига донякъде над последните две книги.
Кчайнчемале частите биха били доста добри, ако не бяха за пореден път ИЗНАСИЛЕНИ от гледната точка на най-жалкия себесъжаляващ се персонаж евър (което казва доста след Дюикър, Хеборик, Майбето и Ендест Силанн). Баси депреса са хората в тая поредица честно, абе гледайте малко по-ведро на живота бе мама му

Икариум частите за момента са абсолютно втф, ама абсолютно
Признавам си, че като ми дотъпее, хващам трийсет страници напред и се зачитам в някоя яка сцена са надеждата да не се оспойля фатално

Пенчев, ти барем някое непреведено за броя няма ли да напишеш

This is it. Ground zero.
Тези две изречения описват кратко и ясно голяма част от същността на Малазана.Moridin wrote:Баси депреса са хората в тая поредица честно, абе гледайте малко по-ведро на живота бе мама му![]()
(...)

При това съм чел само първите пет, а разбирам, че нататък положението ставало бая по-тегаво.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
"само пъврите пет" - бате тва сигурно са към 4 500 - 5 000 страници 

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Не казвам, че няма, просто с тия две изречения обхвана немалко. 

The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
В интерес на истината, поне според мен в деветата самосъжалението и жаленето на света е малко по-малко, отколкото в осмата
Или поне аз прочетох деветата по-лесно де, с осмата на няколко пъти много яко запъвах именно заради това.

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Moridin
- Global Moderator
бтв първата част на тая тема има много готини неща
вчера се зачетох в спора за цигулката и гуслата.
после видях трите любителски превода, които бяхме правили.
Марфа и Любимеца са писали "гъдулка"
Аз съм писал "лютня"
Освен че моят е ОЧЕВИДНО най-якият вариант изобщо
изключвайки, че не позволява готин превод на фидлър, остава интересният момент, че на никой не му е хрумнало да го турне цигулка.
За протокола Рол наистина е превел оригинално Фидлър цигулар в неговия превод на речника с героите, така че поне е консистентен, за разлика от обикновено

вчера се зачетох в спора за цигулката и гуслата.
после видях трите любителски превода, които бяхме правили.
Марфа и Любимеца са писали "гъдулка"
Аз съм писал "лютня"
Освен че моят е ОЧЕВИДНО най-якият вариант изобщо

За протокола Рол наистина е превел оригинално Фидлър цигулар в неговия превод на речника с героите, така че поне е консистентен, за разлика от обикновено

This is it. Ground zero.
Добър вечер! 
Ето и моите влечатления засега. Преди няколко дена свърших 7ма книга. Засега нямам явен фаворит, макар че най-много битки и екшън сякаш имаше във 3та книга и понеже съм си фен на масака, то слагам тази част на 1во място. В 4та част имаше доста елементарни правописни грешки-сякаш е нямало ЕДИТ след превода... Любим персонаж-Гъноуз Паран а.к.а. Господаря на Колодата. Най-омразен може би Искарал Пъст или Круппе-направо ме изкарват от нерви...Има много изтървани нишки които засега нямат продължение, което си е направо жалко. Смятам след като свърши сесията да си взема 8 част и направо скачам на последните 2 на английски. Няма да чакам 3-4 години както се очертава за последните...А и често сменят пола на някои герои, незнайно защо...Датс ит засега

Ето и моите влечатления засега. Преди няколко дена свърших 7ма книга. Засега нямам явен фаворит, макар че най-много битки и екшън сякаш имаше във 3та книга и понеже съм си фен на масака, то слагам тази част на 1во място. В 4та част имаше доста елементарни правописни грешки-сякаш е нямало ЕДИТ след превода... Любим персонаж-Гъноуз Паран а.к.а. Господаря на Колодата. Най-омразен може би Искарал Пъст или Круппе-направо ме изкарват от нерви...Има много изтървани нишки които засега нямат продължение, което си е направо жалко. Смятам след като свърши сесията да си взема 8 част и направо скачам на последните 2 на английски. Няма да чакам 3-4 години както се очертава за последните...А и често сменят пола на някои герои, незнайно защо...Датс ит засега