Frank Miller's 300

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
inkheart
Paragon

Post by inkheart » Wed Mar 14, 2007 8:43 pm

Dim това да не ти прави впечатление. Тук всички, знаят всичко и ВИНАГИ са прави. Според тях това било "лично мнене" :D Свиквай.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 14, 2007 8:59 pm

AlDim wrote:Нещо сериозно ви хлопа тука. Всичките с непоклатима сигурност знаете какво представлява филма, дали ще ви хареса или няма да ви хареса, че даже и му правите подробен анализ и сравнение със Sin City... Вземете го гледайте първо и тогава отпушвайте флъдгейтовте на фенбойския/хейтърския спам. Бати лузърите, бати "дискусията" :lol:
Бати Сашето ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Mar 14, 2007 9:00 pm

inkheart wrote:Dim това да не ти прави впечатление. Тук всички, знаят всичко и ВИНАГИ са прави. Според тях това било "лично мнене" :D Свиквай.
Но пък поне са грамотни:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Wed Mar 14, 2007 9:05 pm

Аз също :D

Edit:Твоята грамотност личи от километри, въобще не спорим :evil: Бел. Ян

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Mar 14, 2007 11:11 pm

shayhiri wrote:Много добър пост (по отношение на would-be-персите) - особено това за задните прашки - но в моите очи 300 е много по-високо от СинСити. Най-малкото е цветен - поне за това им е стигнал бюджета. Дано го гледам по-скоро, че да направя контрасравнение. :)
Гледам, че супер много си се надъхал колко добър ще е филма и в крайна сметка нямам как да не ти хареса много, но ми е трудно да повярвам, че след като го видиш още ще го харесваш повече от Син Сити. Просто двата филма са от съвсем различни светове. Аз направих грешката да очаквам нещо като Син Сити, но с миризлив диалог и останах сериозно разочарован от иначе не толкова лошия филм.
Amelia wrote: прилични бойни сцени, които са все пак далеч от зашеметяващи (освен една-две, които накараха ченето ми да падне)
За кои сцени точно става въпрос?

Иначе между другото вчера гледах пак Гладиатор. Принципно не съм голям фен на филма, но доста ми харесва и общо взето е един от най-добрите представители на този тип филми (заедно със Смело Сърце естествено). 300 се опитва да го имитира, но не се справя особено добре поне според мен.

П.П. Между другото ще съм благодарен ако някой ме насочи към разни други филмчета подобни на Гладиатор.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Mar 14, 2007 11:24 pm

Просто не харесвам СинСити. Изпълнението е добро. Основата ми е безразлична. (Неслучайно сме във фентъзи форум.) В 300 и двете са налице. Така че дори случайно да отстъпва на СинСити (което намирам за невъзможно), на мен пак ще ми хареса много повече.

И изобщо какво го навирате тоя чернобял колаж от клипчета? 300 изкара целия му боксофис приход за 3 дни. :?

300 няма нищо общо с Гладиатор. Ако търсите такова сравнение, ще се разочаровате.

На въпроса - Небесно царство единствен се доближава до Гладиатора.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 15, 2007 12:00 am

Това с боксофиса е показателно единствено за гения на човека, който от подобен филм (вече имаме доста ясна представа какъв) е сътворил такъв трейлър, който да надуе очакванията до небесата :)

Иначе сравненията със Син Сити не мисля, че са на база очаквания. Едното разчита на куулнес (явно Шайхири го е пропуснал, докато се е възмущавал за цвета), а другото - на тестостерон (или нимфоманщина).
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Mar 15, 2007 12:17 am

BaYa wrote:
Muad_Dib wrote:16 март 2007 (пт) 13:50 - ТАМ СЪМ. :D :D :D

За Амоси, Любимци и темподобни сноби - ГОЛЕМИЯТ СПАРТАНСКИ ВИ ЧАКА ЗАД НЯКОЙ ЪГЪЛ! Сори за тона, ама точно този филм ще РЕЖЕ, мога да си заложа апартамента на това, аман от псевдо-интелектуална омраза към всеки, който дръзва да се определи открито като див маниак на нещо, което - ОМГ - може би ще е комерсиално....
Значи, до сега, строго се придържам далеч от монолозите ти, ама малко ми писнаха индиректните обиди само оти още остават доста хора с акъл по форума. Та да не забравиш да предупредиш големият спартански че и аз съм в компанията на горе посочените и, още по-важно, НОСЯ СЪТЪР в чантата; специално за него! И после ще го пратим в някой църковен хор за песнопойка!!! :twisted:
Ааа и като залагаш нещо, гледай не само да е твое, ами и да си си го "изработил" ти!! :roll:
Явно мойте възможности са съвсем извън сферата на твоите, но по никакъв начин не давам повече от 4 ? за билет. Изводът ми: ти разполагаш с доста повече средства от обикновенните простосмъртни, или доста по-леко ги печелиш!?!?! :twisted: Та ти си занеш чий пари ще вложиш в тая инвестиция!! Мен, определено, по ме е яд на Ленчето

А относно туй
Muad_Dib wrote: по-добре първосигнален "смешник" отколкото безсърдечен сухар. :wink:
Първо, не е смешно ами почва да става досадно вече!! :evil:
Второ, човекът (пре)гледал Лабиринта за микроскопични дупчици в сюжета, не вярвам да е в състояние да определи никой кат "сухар"!! :-РР :twisted:

Edit: Elayne, само един съвет - човешки наморник (от онея с билярдна топка)!
Искрено ми писна от тази тема и от купищата тъпотии, които се изписаха в нея (включително и от мен самия донякъде;)). Цитираният от мен пост по-горе е поредното доказателство, че в този форум позитивно "очакване" на каквото и да било не се толерира и няма да се толерира никога. Някаква там си пише пост като горния, който е крайно неаргументиран, тенденциозен и дори съдържа обиди, при което на нея не й се прави забележка дори, а на мен ми бива правена забележка тип "заплаха" от админ...И всичкото защото видиш ли съм посмял да чакам нещо с ентусиазъм и не искам да оставя снобските сухарчета да ми развалят кефа с престорена интелектуалност...Плюем всички дружно по цитаделата заради тенденциозност, а вместо да страним от нея...

Към BaYa: преди да спориш с мен искрено те моля да се ОПИТАШ да не звучиш като пълна селянка с неща като "оти" и "кат", защото иначе просто няма да те взема насериозно. Въпросното нещо си е мое в смисъла на мое МОЕ, защото моето име седи в акта. И да, 12 лева са си много пари. Само че никога няма да забравя как се чувствах първия път като гледах трейлъра на 300 и дори да трябва да се лиша от нещо друго ще гледам филма този петък, ако ще и 20 лева да е билета. Искрено те моля следващия път да не намесваш Дима по какъвто и да е начин в концентрираното си плюене по мен. И ако ти се чувстваш като "обикновена простосмъртна" това определено не е мой проблем, а проблем на комплексите ти. Които с много обиди се избиват качествено, ама по-натам ще трябва да измислиш нещо по-така, защото става тегаво.

Искрено нямам търпение просто да гледам филма. А не да се прибера у нас и да ви сцепя форума.
Last edited by Muad_Dib on Thu Mar 15, 2007 12:28 am, edited 2 times in total.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 15, 2007 12:19 am

Мор, за мен са еднакви. Франк Милърщини. Поравно куулнес (по скоро овър-дъ-топнес), клишета (в добрия смисъл), адреналин и зрелище.

Само че СинСити е за психопати в отвратителен свят. Изтърпях го само веднъж и го харесах само заради стилизацията. Чернобял, без кой знае кви ефекти и с липсващ саундтрак (прощавай, Амелия).

С пет думи: всичко, което "300" не е. :wink: И 300 ще го гледам 5 пъти.

Никола, спокс, брат. Сигурен съм, че БаЙа нямаше нищо лошо предвид - и че има право да понедоволства, макар да няма полза от това.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Mar 15, 2007 12:27 am

Моля ви, стига с личните заяждания и обиди. За всички се отнася. То бива, бива, ама да се изпокараме заради един филм, който дори не е излязъл още в България, е меко казано абсурдно.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Mar 15, 2007 12:54 am

shayhiri wrote:Просто не харесвам СинСити. Изпълнението е добро. Основата ми е безразлична. (Неслучайно сме във фентъзи форум.) В 300 и двете са налице. Така че дори случайно да отстъпва на СинСити (което намирам за невъзможно), на мен пак ще ми хареса много повече.
Не че нещо, но ще говориш кыф е 300 като го видиш. В този филм няма и следа от фентызи, освен ако изведныж светыт не е почнал да вызприема малформираните уруди и слоновете като някакви фентызи елементи.
Бтв ако очакваш някви особено зашеметителни ефекти в 300 - просто забрави. За ефекти гледай Властелина.

Някой ме питаше кои сцени са ми харесали - ще пусна отговора като спойлер:
Spoiler: show
Ужасно ме изкефи, примерно пырвият дыжд от стрели, който ги обсипа - беше брутално красиво. И това как нашите се криеха под щитовете и се хилеха - супер гот, просто.
Сцената с носорога, който се срина точно пред спартанския войник - аз очаквах няква досадна отчаяна борба с тия големи животни, като выв властелина и това беше супер приятна изненада.
Накрая, когато ги избиха сыщо беше много яко - Леонид като разпери рыце и небето се изпылни сыс стрели - просто жестоко.
Та не е като да нямаше с кво да оплакне поглед човек. Още повече, че цялата пасмина я заобичах одма, а някои от лафчетата просто ми напылниха душата :)

И аре спрете с истерията и говната, а? Писнахте ми! Както сте се нахысали, сигурно ще се чувствате неловко после, като видите, че няма защо всыщност.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Mar 15, 2007 1:19 am

Amelia wrote:Не че нещо, но ще говориш кыф е 300 като го видиш. В този филм няма и следа от фентызи, освен ако изведныж светыт не е почнал да вызприема малформираните уруди и слоновете като някакви фентызи елементи.
Ти какво сега, дразниш ли ме? :? И без това не издържаме вече.

Ние пък получихме друг велик филм, Децата на хората, няколко месеца преди вас. :wink:

А "фентъзито" го възприемам по-скоро като усещане за красота, затова. В Царство небесно например намерих цели находища фентъзи. А в 300 надушвам много повече. 8-)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Mar 15, 2007 1:42 am

Ами, Никола, разбрал си ме поргешно явно!! :twisted: Изобщо не претендирах да водя даже разговор с теб! :roll:
И разликата между твоят пост и моят е че аз много усилено гледам да не обидя никой с личните си и необосновани мнения за негледан все още филм! А още повече внимавам да не натрапвам поведението си на останалите с обидни изказвания (включително подписи и пр.) относно умсвената им способност или културното им ниво, само защото няма да се юрнат като стадо да плащат 2 или 3 пъри повече (от друга страна, трудно заработващи се) пари за едно развлечение! И защо? За една седмица предимство!! :evil:
Много ми е весело да чета излиянията (?) по темата. Но не и да ме хулят вгрупом заради един или друг личен избор!!
За другите хора които споменавам в поста си - всеки е достатъчно голям да говори сам! И гореспомената вече ми изръмжа и си ме постави на място! :twisted: Тааа, това си е наша работа!!
Обиди - хм, прочети си пак поста, а!! Аз си съкращавам както ми е удобно в рамките на "позволеното"!
На кратко, от моя страна точка край по въпроса!! 8-)
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Mar 15, 2007 1:59 am

:P Никола, гъбке, не се пали толкова, че ще подпалиш чадъра и кво ще стане със светулковците не зная, но ще плачем много с леприконите за тях :cry:.

Брат'чедке, аз не ръмжа и не споря, само си коментирам, ама не е яко да се квалифицират хората и да си отправят обиди.

Едно вярно нещо има тука дето от сума време се опитвам и аз да ви кажа - дайте да гледаме филма, за да имаме 100% представа какво е като режисура, история, актьорска игра, операторско майсторство, саундтрак и всичко, което СЕГА трудно можем да си представим на 100% и тогава да говорим, щото иначе е абс. безсмислено и смешно.

Бтв, смешно е и че сравняваме филм, който не сме гледали с филм като Син Сити. Подозирам, че ако ще с родилни мъки 300 няма да надмине Син Сити като лично велико преживяване за мен поне.
Last edited by Elayne on Thu Mar 15, 2007 2:12 am, edited 1 time in total.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Mar 15, 2007 2:01 am

Ambartanen wrote:Иначе между другото вчера гледах пак Гладиатор. Принципно не съм голям фен на филма, но доста ми харесва и общо взето е един от най-добрите представители на този тип филми (заедно със Смело Сърце естествено). 300 се опитва да го имитира, но не се справя особено добре поне според мен.
Не че нещо, но комиксът 300 е от 1998-ма година... :roll:

Иначе ако искаш гледай Spartacus, той е кажи-речи бащаткото на всички филми от рода на Braveheart и Gladiator. Също има разни там шитове като Kingdom of Heaven, Troy, Alexander...