A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
трубадур
Elder God

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Sun Apr 28, 2019 10:50 pm

Нема начин да бие квото и да било от властелина. Първо, че е по-евтино, второ снимачният период дори не е на половината на Шлемово усое, еле па за завръщането на краля, трето за ни един от тия не ми дреме (но третата причина вече е лична, първите две са факти). Аз се съмнявам дори да стигне неща като Троя, Александър или the last samurai като епика. Битката на кофелетата беше яка, но твърде хореографирана, а и миналата година Outlaw King представи нещо сравнимо, но и там имаше бая простотии. Ще ми се някой ден средновековна битка да получи нужното внимание, може и гот да ме изненадат след няколко часа, но пак ще е фентъзи ташак, та има да си чакам.

tiffany aching
Misting

Post by tiffany aching » Sun Apr 28, 2019 10:56 pm

трубадур wrote:
Sun Apr 28, 2019 10:50 pm
Нема начин да бие квото и да било от властелина.
И аз така мисля, но напъват се хората. :hihi:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Apr 28, 2019 11:04 pm

tiffany aching wrote:
Sun Apr 28, 2019 10:44 pm
Image
На мен това ми е лицето, когато някой (най-често Роланд) пусне въпрос с линк към клип в youtube и очаква някой да отдели от времето си 20+ минути, за да изгледа клипа, да му вникне в съдържанието и да му отговори на въпроса, вместо задаващият въпроса човек да си напише мисълта с думи прости. Не прави като Роланд.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tiffany aching
Misting

Post by tiffany aching » Sun Apr 28, 2019 11:12 pm

За Roland не мога да отговарям, но аз нито задължавам/очаквам когото и да било да гледа каквото и да било, нито да ми отговаря на въпросите. Нито пък ще тръгна да казвам кой какво да прави, ок? :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Apr 29, 2019 1:51 am

Първо постваш това:
tiffany aching wrote:
Sun Apr 28, 2019 10:44 pm
Предполагам причините ти са подобни на описаните в клипчето по-долу?
https://www.youtube.com/watch?v=5jDsPkPjVK4
А после постваш това:
tiffany aching wrote:
Sun Apr 28, 2019 11:12 pm
аз нито задължавам/очаквам когото и да било да гледа каквото и да било, нито да ми отговаря на въпросите.
Леко противоречие виждам аз.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 29, 2019 7:41 am

Holy fuck... :shock:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Apr 29, 2019 7:43 am

Well, shit.

Без майтап, първото 12/10, което съм давал.

Best fantasy anything ever.

tiffany aching
Misting

Post by tiffany aching » Mon Apr 29, 2019 7:47 am

Ghibli wrote:
Mon Apr 29, 2019 1:51 am
Леко противоречие виждам аз.
След като настояваш, нека ти обясня по-подробно аз какво виждам (само че под спойлер таг, тъй като темата е съвсем друга).
Spoiler: show
Логическо-хронологична верига:

- решавам да попитам нещо трубадур, ползвайки линк за целта. С което не задължавам никого по какъвто и да било начин, него също.
- трубадур отговаря. Може би е изгледал видеото, може би не. И в двата случая няма проблем за мен, в това число и да не бе отговорил изобщо. Негово право. Отбелязвам и че той не спомена (не възнегодува относно) въпросът ми и това как е зададен, предполагам, че и тук отсъства драма.
- и така… хортуваме си кротко, обменяйки някакви мнения и впечатления, когато се включваш с един такъв… как да кажа… остър и назидателен маниер. Не само това, ами и един вид говориш от чуждо име - това на трубадур, към когото бе въпросът ми и можеше сам да уточни, ако нещо в него (и какво) го е подразнило. След което споменаваш небрежно Roland и за капак решаваш да ми наредиш какво и като кого да (не) правя.

Ако бе единствено забележка към мен, можеше най-малкото да бъдеш една идея по-учтива (все пак не се познаваме, а и нямам никакво, включително негативно, отношение към теб), без да намесваш други хора и/или изпратена на ЛС. Мое решение е дали ще се съобразя с подобна препоръка, навярно бих обърнала внимание. Както и да е.

От всичко по-горе изводът ми е, че използваш моя постинг (с линка и въпроса към трубадур) просто като повод, възнамерявайки да провокираш (вероятно реваншистки) Roland. Може и да си имате някаква „приказка”, не зная и не ми е работа.
С "думи прости" - излизам от филма и тук също нямам никакви противоречия.
Edit: Явно епизодът е бил... впечатляващ, така че влизам в сериала. :)
Last edited by tiffany aching on Mon Apr 29, 2019 7:49 am, edited 2 times in total.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Apr 29, 2019 7:48 am

Стига се карахте, ами гледайте Гейм аф тронс! :yay:

Endgame what? Lord of the Rings who?
58442180_2165626836852826_2061958376551612416_n.jpg
58442180_2165626836852826_2061958376551612416_n.jpg (71.09 KiB) Viewed 3539 times

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 29, 2019 8:48 am

...епизодът беше... нелош О_о
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Apr 29, 2019 12:38 pm

@tiffany aching
Отговарям и аз под спойлер таг, че вярно темата е съвсем друга.
Логическо-хронологична верига, както я видях аз:
- присъствието на препратка към видео в поста ти ме подразни (защо - опитах се да обясня);
- написах ти издразнен пост, в който смисълът беше да ти покажа, че твоето поведение е дразнещо.

Постът беше с този тон не защото аз нещо имам против теб (както отбеляза - не се познаваме), а защото бях подразнена от твоя линк. Защото, да се опитам още веднъж да обясня какво имам предвид, като се води някакъв разговор, не е учтиво да пращаш хората да гледат 20-минутно видео, за да разберат какво си искала да кажеш. Оправданието "аз не говорех на теб" не минава - във форум си, а не в личен чат. Оправданието "никого не задължавам да гледа" също не минава - ако не очакваш и не искаш никой да гледа това видео, защо изобщо го намесваш в поста си, защо задаваш въпрос, свързан с него? Постваш го, значи искаш някой да го гледа и да ти даде обратна връзка - поне това признай пред себе си. Обаче с видеата има проблем. Проблемът е, че няма как човек да ги прехвърли набързо за 1-2-3 минути, за да разбере основната идея - както правим с текст. Твоят адресат (да припомня, това е всеки, който чете поста ти, а не единствено и само трубадур) или гледа 20 минути видео (ако има късмет, видеото става за гледане, ако не - "е, какво качество искаш от видео в ютюб"), или махва с ръка, принуден да пренебрегне желанието ти за комуникация, желанието ти да изкажеш някаква мисъл и да бъдеш разбрана. Ето затова пускането на такива линкове е равнозначно на липса на съобразяване с околните. Принуждаваш хората, които искат да вникнат в написаното от теб и в посланието, която изразяваш, да изгубят 20 минути от времето си. Това извиква неприятни емоции и реакции, както видя.

Роланд го споменах, защото и той го прави това с линковете към видеа доста често, с което също дразни.

"Х прави така, не прави като Х" е достатъчно популярен цитат според мен, а явно на теб нищо не ти е светнало и си го възприела съвсем буквално, ок.

С това приключвам. Надявам се да се трогнеш от молбата ми занапред да не пускаш видеота, вместо да пишеш какво си имала предвид, в името на това разговорът, който се води, да бъде наистина разговор.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Apr 29, 2019 1:20 pm

Направо дайте да сме като Турция и да имаме ютюб бан.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 29, 2019 1:48 pm

Абе, хората, дето гледат сериала, ще кажат ли дали
убийството на Нощния крал
е толкова нелепо в контекст, колкото ми се видя от клипчетата в Ютуб? Това си беше достойно за "Денят на независимостта" направо,
да утрепаме кораба майка и всичките останали да изпопадат сами. И като неговата смърт ще сложи край на цялата му армия, защо изобщо влиза в битка?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 29, 2019 4:04 pm

tigermaster wrote:
Mon Apr 29, 2019 1:48 pm
Абе, хората, дето гледат сериала, ще кажат ли дали
убийството на Нощния крал
е толкова нелепо в контекст, колкото ми се видя от клипчетата в Ютуб? Това си беше достойно за "Денят на независимостта" направо,
да утрепаме кораба майка и всичките останали да изпопадат сами. И като неговата смърт ще сложи край на цялата му армия, защо изобщо влиза в битка?
Не е нелепо въобще, но обяснението няма да връзва смисъл, ако не гледаш сериала.
And you can't dance with a devil on your back...

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Apr 29, 2019 4:45 pm

Епизодът заслужава два поста, така че here goes:

The Bad
Ще трябва да го изгледам пак като излезе на видео, защото аудио версията, която пуснаха снощи не е достатъчна, за да се забележат всички детайли, но дори така се погнусих от количеството патриотична простотия, която се изсипа в този епизод. Лиана Мормонт взе гигант 1vs1, няма да се изненадам ако се превърне в Kerrigan/Sylvanas ремикс и стане новия нощен крал в следващия епизод. Шиповете плаваха в цяла флота, а реализма скочи през прозореца. Кво беше тва с Аря, Нощния Крал бавен ли е, че го зеха по толкова елементарен начин. Начи можем да издържаме на драконов огън, можем да усетим буквално неусетимата мрачна убийца на безликия бог, но не можем да хванем дагер, падащ на забавен кадър, бягай оттука...
И каква беше тая сцена със дотраките в началото на епизода. 8 сезона хайпваме какви върховни войни са, и накрая се хвърлиха като пълните аматьори и измряха за 1 минута, май е благасловия, поне ще им е спестено каквото там са намислили за битката с Церсей.
А колко bait-а за смърт на главни герои имаше в този епизод? Над 10? Над 20? Колко пъти трябваше камерата да се насочи към притиснатия в стената Джейми, за да схванем, че той няма да умре. А баталните сцени на Денерис и Джон са направо плачевни. Явно дори буквално да паднеш беззащштен сред армия зомбита не е достатъчно да умреш, ако имаш достатъчно високо ниво plot armor. Денерис милата, точно да завърши безславната си арка по задоволителен начин, и бам, a wild Mormont appears, за да я спаси и да умре вместо нея. А като си спомня, че някога ледените зомбита бяха застрашителни и дори няколко от тях бяха голяма сила. Накрая кво стана, пак никой важен не умря.
6/10

The Good
D&D finally did it. Ултимативния фенсървиз беше доставен, и Avengers Endgame ще трябва много да се постарае, за да top-не Дългата Нощ. Eпизодът се нарежда в топ 10 за целия сериал и определено си заслужаваше хайпа, чакането и болезнения маратон през 7-ми сезон. Битката достави, Мелисандра ДОСТАВИ, драконите доставиха, за бога, дори Санса и Лиана Мормонт доставиха с кофи.
Начина, по който използваха огъня в този епизод е причината да гледам кино - pure eyegasm. Толкова герои получиха задоволителни сцени, че направо ми се плаче от умиление.
И на всичкото това отгоре, самата битка беше неподправен ASoIaF епикнес. Нощния Крал умно нападна през нощта, кри се в бури и изобщо се държа изненадващо адекватно, нашите хора пък показаха как се прави историческа обсада, крещяха си команди, панираха се, биха се мръсно, биха се героично.
Музиката и звука са просто на друго ниво, Ето така трябва да звучи GoT!!!
Така се прави телевизия. Има ли нещо, което не беше самата перфектност, НЯМА, 11/10 indeed.
Обща оценка от двете ревюта, 11/10.
There are no rules! I'm gonna get you!