Не остана много време до излъчването на този трети епизод, а настроението ми е все по-мрачно...
Кой ще седне на трона и кой ще умре, това са въпросите, нали.

Здрава корелация.
- Spoiler: show
- Нак Мак Фийгъл! Дребнио Волен Народ! Нема кралье! Нема кралица! Нема болярье! Нема господарье! Нема пак да ни излажат! Опа, това бе от другаде.
Отново на GOT.
Варис -
- Spoiler: show
- https://www.youtube.com/watch?v=6womXIXqFP8
един от достойните хора. Рискува си живота и положението, за да спаси Тирион, виждайки в негово лице човек, заслужаващ да управлява и под чието ръководство "обикновените" хора биха живели по-добре. Същите тези хора, които отхвърлиха и презираха джуджето най-вече поради външния му вид.
И защо не самия Варис? О, да - великата причина - родителите му не са еди-кои си. И психопатът Джофри може да носи корона, но той не.
И като стана дума за Тирион. Бих искала той да открие жена, с която да се обичат взаимно, която ще му помогне да преодолее травмите си и да си живеят живота, колкото и да се доказа достоен за властта. Само че това едва ли ще се случи в сериала по ред причини.
Санса - цял живот разменна монета в играта на тронове, станала жертва не само на собствените, вярно и романтични, но детински амбиции, както и на чуждите. Тя дали, вече помъдряла, ще бъде истински обичана?
Ето някои от въпросите, които си задавам и ме вълнуват...
Както и каква е мотивацията на Нощният крал? Бран - интересен from day one.
Коловозите на Джон и Денерис вече са толкова очертани, че персонажите ми станаха безинтересни.
Сам. Прекрасният и добър, смел Сам. Колко нощни гърнета трябваше да изчисти, търсейки знание и накрая го открадна. Добра метафора.
...
Часове батални сцени, още страдание, още напрежение... на това е отделено внимание и екранно време.
Защото до това води Играта на тронове и това е моят извод. А всички онези незнайни хорица, които пострадаха неимоверно? Може би защото някой си е въобразил, че може да си играе с живота им, може би и самите те са го позволили. А всички онези които водят чужди войни? Дали пък голяма част от армията (вече оформени) зомбита не се състои от такива?
Искам скапания трон да бъде сринат със земята!

И хората след това да живеят в дух на разбирателство и подкрепа, вместо в условия на непрекъснато съперничество, интриги, войни и т.н. Вечната игра на господари и господарки.
...
Никакво удоволствие няма да ми достави предстоящит епизод, зная. Най-вероятно и сериалът до края. Все тая.
...
Едно от моите пиленца ми подшушна, че може Нощният крал, въобще да не бъде около Уинтърфел, а да приготвя изненада, летейки на Визерион. Интересно каква ли, в този случай? Иначе коментира се, че не е много добра идея точно криптите да се използват за скривалище (то май няма и друго), предвид вероятността някой от по-прясно погребаните да ги изненада отвътре.
...
Все пак отчитам идеята за възмездието и доброто й представяне в сериала.
Нед Старк, Джейми, Теон, Размзи, Джофри, House Frey...