A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
penzata
Forsaken

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by penzata » Tue Apr 23, 2019 9:29 am

Извадено от контекст, но тъй като никой от Гейм ъф Троунс екипа не го е еня за контекс, защо мен да ме е :mrgreen: :
Dr. Horrible wrote:
Sun Apr 21, 2019 5:36 pm
"Sansa Stark is my last chance for honor.”
https://9gag.com/gag/aVYBg58
The hardest battles are fought in the mind.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Apr 23, 2019 9:32 am

AlDim wrote:
Tue Apr 23, 2019 2:22 am
Мисля, че сега е моментът за:

Game of Thrones: Dead or Alive Predictor

Ето моите:

.....
Bran - undead
.....
:rofl: :rofl: :rofl:

AlDim wrote:
Tue Apr 23, 2019 2:22 am
.....
Gendry - dead; doesn't matter, had sex
.....
Абсолютли :mrgreen: :
https://www.youtube.com/watch?v=lQlIhraqL7o
The hardest battles are fought in the mind.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Apr 23, 2019 2:46 pm

Demandred wrote:
Mon Apr 22, 2019 7:48 pm

BTW, всички сме съгласни, че Lyanna Mormont е най-досадния герой в този сериал и трябва да си го вземе ASAP, right?
Особено като с вземе предвид тва, че някво девойче от Мидландс прави неуспешни опити да докара Northern accent, и тва на връх бруталното фъфлене. Да се чудиш в Англия нямат ли логопеди или нещо такова.

aiva
Misting

Post by aiva » Tue Apr 23, 2019 4:08 pm

Litz wrote:
Tue Apr 23, 2019 9:27 am
меча на Джейми беше отляво на моменти
Това сега сериозно ли, как може да объркат нещо толкова тъпо.. тия съвсем, ама съвсем не ги интересува вече :roll:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 24, 2019 12:16 am

Аз малката Мормонтка продължавам да си я харесвам - реже ритардите като кисели краставици и понеже ми е писнало от ритарди в тоя сериал, приветствам това. Относно акцента ѝ - то болшинството северняци са с фалшив акцент ениуей, така че проблемите ѝ не се забелязва в кочината. Просто не я ползват добре от сценарна гледна точка, ма то така или иначе всички са зле написани.

Аз лично не можах да понеса онова малко едва приказващо девойче с белега на лицето, дето искаше да маморва Уинтърфел и дето беше сложено само за да бъзика на Давос сантиментите по Шариз, Шарлис или квото ѝ беше там името на оная. Деба и Нарутовските изстъпления, деба! Беше почти толкова кринджи колкото на Тормунд секшуъл харасмента и мейтинг ритуалите на Аря.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Apr 24, 2019 9:24 am

Ширийн :) Нейната сцена не се получи наистина. По-добре да се ограничат до едно badass северняшко девойче. За мен Лиана се получава в горе-долу половината си сцени- в първи епизод като държеше сметка на Джон ми беше прекалено кашкавалена, но ми хареса как респектира Джора-беър. Заключението ми е, че много зависи от реакцията на другия актьор- Иън Глен може да направи сцената, Кит Харингтън не може.

Аз вече втори ден си въртя Jenny of Oldstones и продължавам да се кефя много на атмосферата. Искам цял албум на Даниел Портман изпълняващ различните фолк песни от Уестерос (що всичките добри са толкова меланхолични?!)

Martix
Archmage

Post by Martix » Wed Apr 24, 2019 4:17 pm

Много здрав епизод се получи. На практика е същия като предишния, и пак е тъмно като в кучи ***, ама диалозите този път напомниха за добрите сезони, а и нямаше юрон.
А сега дано да направят боен епизод, който да съдържа повече от 3 реда сценарии и да има Дух, и ще съм доволен.
There are no rules! I'm gonna get you!

shewb
Commoner

Post by shewb » Thu Apr 25, 2019 10:27 pm

За да не се ядосвам, моят начин да гледам сериала е непрекъснато да си повтарям това, което и Мартин каза някъде, цитирам по памет: "The show is the show. The books are the books." Некадърното писане, претупването и откровените гафове иначе ми идват в повече.
НО
това не важи за епизод 2 сезон 8, A Knight of the Seven Kingdoms. Просто си личи, че Bryan Cogman познава добре целия материал и се е поизпотил да напише този епизод, да отдаде нужното внимание и любов на тези персонажи и да направи такъв голям жест към всички любители на книгите и света на Мартин.
Да започнем все пак с критиките.
1. Бениоф и Вайс нямат идея що е то Денерис Таргериен. И продължават да осакатяват този толкова интересен персонаж. Дани иска дом, иска семейство. Няма нито едно от двете. И единственият начин за нея да потърси принадлежност, корени е да вземе обратно трона. Това не е единствената й мотивация, но определено е централен елемент от нейното изграждане и тези пичове така и не го разбраха. Сега я докарват някаква амбициозна студенокръвна манипулаторка, която не иска да се раздели с претенциите си за трона.
2. Прекъсването на сцената между Дани и Джон беше ок. Във филмите според мен са позволени такива работи, да има драма. Обаче такива удобни прекъсвания имаше и преди това в този епизод и ефектът се губи.
3. Между Мейси и Джо я няма химията. Джо преди време беше казал някъде, че силно се надява да няма такава сцена с Аря и Джендри и си пролича защо. Неговият дискомфорт се прехвърли върху зрителите, които и без тва трудно го сдъвкаха.
3. Сценаристите и Кит коментираха, че Джон бил стъписан от това, че е спал с леля си. За него било страшно. Ми...не си пролича. Да му бяхте написали една реплика, та да разберем и ние.
Има други дребни неща, които са изписани горе от другите, но не ми попречиха.
Готова съм обаче всичко да им простя, че и последните три сезона, защото:
1. Джейми и Тирион: припомниха ни какви са те заедно и колко е силна тяхната връзка.
2. Санса и Теон: две сцени, и двете много силни.
3. Аря и Сандор: аз още тайничко се надявам, Сандор и Санса да разменят две приказки този последен сезон, но едва ли ще ме огрее. Но Сандор/Аря беше добре направено и ми стига. Засега.
И най-важното:
Джейми и Бриен. Ако някой още не е разбрал, това беше СВАТБА. Бриен първа даде обет: заяви пред всички, че би се сражавала и умряла до Джейми. После Джейми направи своя обет: без малко й каза, че заради нея е дошъл и поиска да се сражава под нея...така де под нейно командване. И освен това й направи най-якия ever сватбен подарък, подари й мечтата й да стане Рицар на Седемте кралства. Пред свидетели, представители на различните класи във Вестерос: рицари, бивши контрабандисти, диваци, Ръката на кралицата и един оръженосец. Прекрасен сценарий, страхотна актьорска игра и добра режисура. К'во повече да иска човек от една сватба. А ако сте чели приключенията на Сър Дънкан и Ег, със сигурност сте пуснали и една от многото сълзи за Дънк.
И за капак Под изпя песен от времето на поколението на Дънк и Ег. Да не влизаме в подробности за какво е песента, какъв е историческият контекст и какво може да ни подскаже. Аз мога само да кажа, че Вайс оплеска много работи през годините, ама може да пише текстове за песни. Всичкият символизъм и значения на тази песен в навечерието на голямата битка за Зимен Хребет направиха края на този прекрасно написан епизод подобаващ. И точно накрая слязохме при Лиана и си припомнихме какво вероятно е изпял Регар и защо я е разплакал.
Този път си свършиха работата. В неделя ще се сражават и ще умират персонажи, за които ни пука. И това ще направи епичната битка, за която толкова се изписа, битка на живот и смърт, такава, каквато трябва да я усетим.
Last edited by shewb on Fri Apr 26, 2019 11:48 am, edited 1 time in total.

shewb
Commoner

Post by shewb » Thu Apr 25, 2019 10:34 pm

Постът стана дълъг и пак забравих да кажа, че много добре се справиха с Джон, Ед и Сам. Като изключим миниатюрния вълк в ъгъла, диалогът беше супер, а докато камерата се отдалечава, тримата от Нощния страж, застанали на пост на стената на Зимен хребет и взиращи се в тъмнината пред тях, беше просто такова страхотно напомняне за Вала и обетите им.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Apr 27, 2019 6:55 pm

Image

shewb
Commoner

Post by shewb » Sun Apr 28, 2019 12:32 pm

Кой ще ритне камбаната tonight? :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Apr 28, 2019 5:51 pm

Всички, които миналия епизод обявиха, че искат да отворят малка пекарна във Вермонт...
And you can't dance with a devil on your back...

tiffany aching
Misting

Post by tiffany aching » Sun Apr 28, 2019 7:06 pm

Не остана много време до излъчването на този трети епизод, а настроението ми е все по-мрачно...
Кой ще седне на трона и кой ще умре, това са въпросите, нали. :oops: Здрава корелация.
Spoiler: show
Нак Мак Фийгъл! Дребнио Волен Народ! Нема кралье! Нема кралица! Нема болярье! Нема господарье! Нема пак да ни излажат! Опа, това бе от другаде. :)
Отново на GOT.
Варис -
Spoiler: show
https://www.youtube.com/watch?v=6womXIXqFP8
един от достойните хора. Рискува си живота и положението, за да спаси Тирион, виждайки в негово лице човек, заслужаващ да управлява и под чието ръководство "обикновените" хора биха живели по-добре. Същите тези хора, които отхвърлиха и презираха джуджето най-вече поради външния му вид.
И защо не самия Варис? О, да - великата причина - родителите му не са еди-кои си. И психопатът Джофри може да носи корона, но той не.
И като стана дума за Тирион. Бих искала той да открие жена, с която да се обичат взаимно, която ще му помогне да преодолее травмите си и да си живеят живота, колкото и да се доказа достоен за властта. Само че това едва ли ще се случи в сериала по ред причини.
Санса - цял живот разменна монета в играта на тронове, станала жертва не само на собствените, вярно и романтични, но детински амбиции, както и на чуждите. Тя дали, вече помъдряла, ще бъде истински обичана?
Ето някои от въпросите, които си задавам и ме вълнуват...
Както и каква е мотивацията на Нощният крал? Бран - интересен from day one.
Коловозите на Джон и Денерис вече са толкова очертани, че персонажите ми станаха безинтересни.
Сам. Прекрасният и добър, смел Сам. Колко нощни гърнета трябваше да изчисти, търсейки знание и накрая го открадна. Добра метафора. :)
...
Часове батални сцени, още страдание, още напрежение... на това е отделено внимание и екранно време.
Защото до това води Играта на тронове и това е моят извод. А всички онези незнайни хорица, които пострадаха неимоверно? Може би защото някой си е въобразил, че може да си играе с живота им, може би и самите те са го позволили. А всички онези които водят чужди войни? Дали пък голяма част от армията (вече оформени) зомбита не се състои от такива?
Искам скапания трон да бъде сринат със земята! :mrgreen: И хората след това да живеят в дух на разбирателство и подкрепа, вместо в условия на непрекъснато съперничество, интриги, войни и т.н. Вечната игра на господари и господарки. :neutral:
...
Никакво удоволствие няма да ми достави предстоящит епизод, зная. Най-вероятно и сериалът до края. Все тая.
...
Едно от моите пиленца ми подшушна, че може Нощният крал, въобще да не бъде около Уинтърфел, а да приготвя изненада, летейки на Визерион. Интересно каква ли, в този случай? Иначе коментира се, че не е много добра идея точно криптите да се използват за скривалище (то май няма и друго), предвид вероятността някой от по-прясно погребаните да ги изненада отвътре.
...
Все пак отчитам идеята за възмездието и доброто й представяне в сериала.
Нед Старк, Джейми, Теон, Размзи, Джофри, House Frey...

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Apr 28, 2019 7:57 pm

На мен па тоя епизод очаквам да ми достави с кила. Руутвам със сила за нощния крал (и далеч не се ебавам или да троля). Много уважавам точни копиеносци, а па като са владетели с маса търпение направо са ми 10-ка.

tiffany aching
Misting

Post by tiffany aching » Sun Apr 28, 2019 10:44 pm

трубадур wrote:
Sun Apr 28, 2019 7:57 pm
Руутвам със сила за нощния крал (и далеч не се ебавам или да троля).
:lol: Предполагам причините ти са подобни на описаните в клипчето по-долу?

https://www.youtube.com/watch?v=5jDsPkPjVK4
трубадур wrote:
Sun Apr 28, 2019 7:57 pm
На мен па тоя епизод очаквам да ми достави с кила.
Уж щял да бъде невиждан до сега battle, едва ли не се очаква да надскочат LOTR, a BOB да изглежда невинна разгрявка. :o
Сетих се за едно мемче:

Image