Не мога, ще споделя.
Добре, признавам, че напоследък доста се уплаших за себе си, взех да търся симптомите на алцхаймера из интернет и разбира се си открих всичките, но все пак смея да твърдя, че все още не съм превъртяла ЧАК ТОЛКОВА.
А именно:
Занимавам се с абонамента за периодичните издания на библиотеката. Нова съм още в това, практически на помощ не мога да разчитам, защото предната мазмантия, която ми натътрузи това, ме топи при всяка възможност. Примерно, отивам да питам как става нещо си там, тя обяснява криво-ляво с недомлъвки, после отива при директорката и ме кове: "Пък моля другарко, Весела не знае еди си какво". Та. Когато в началото на годината получих фактурата от фирмата доставчик, отидох да я занеса на директорката. Тя ми вика: "прибери я някъде там". Това ми се видя доста неопределено като нареждане, направих копие и отидох да я занеса в счетоводството. Сега, проблемът е, че имаме хиляда счетоводства. Но аз нося фактурата право при тая, дето принципно се занимава с библиотечните дела. Другата фактура я прибрах в папката. Месец по-късно директорката звъни на пожар да пита kadei sanamira fakturata и ЗАЩО НЕ СЪМ Ѝ Я ДАЛА. Казвам, аз нали ти я дадох и ти ми каза да я прибера? НЯМА ТАКОВА НЕЩО! Скандал, драми, трябвало да се занесе в счетоводството, пък не била занесена... Викам, занесох я! Накрая се оказва, че тая счетоводителка, на която съм я дала, не била правилната счетоводителка, а защо тя не ѝ я е предала - историята мълчи по този въпрос.
Тогава се усъмних в себе си, викам, да не би пък наистина да не съм ѝ казала за фактурата? Ама намирам в месинджъра свой разговор с едни приятелки как им разказвам точно случката и колко ми е странно, че директорката не е поискала фактурата.
Скандалът що съм в болнични, докато ми извършват хирургическа манипулация в болницата, мисля да го пропусна, че се обострям.
Стигам до днешния ден, който има предистория. Изготвям абонамента за догодина. Пропускам досадните подробности, за да обобщя, че след преговори с различните филиали, продължили към два месеца, най-сетне разполагам с пълния списък със заглавия и с общата цена, без търговската отстъпка, която получаваме. Давам го на директорката, за да мине на академичен съвет. Тя не го внася. Не знам причината и не ме интересува. От Доби Прес (доставчика) звънят да питат кво става. Обяснявам за съвета. Казвам на пачата. Тя ми нарежда да им река да изчакали до следващия академичен съвет. Правя го. Знам, че миналата седмица трябваше да се състои. Нея я нямаше. Върна се, питам кво е станала. Внесла го била, сигурно бил минал. Викам, аз със сигурно не мога да работя, минава ли абонаментът, или не? Кат разбере, ще каже.
Тази седмица съм в другия филиал. Колегата ми звъни. Директорката го питала имали ли сме ценова оферта от Доби Прес. Викам, отде да имаме, като хората още не знаят за какво ще се абонираме? Звъня на директорката. И:
- Аз нали ти казах да им пратиш абонамента?
- Каза, че ще разбереш дали е минал на академичен съвет и ще ми кажеш.
- Ми не е вярно пък!
- Имам свидетели! (което е факт, още двама души бяха в стаята)
- Ми казах ти! Що не си го пуснала?
- ЩОТО НЕ СИ МИ КАЗАЛА!
- Ми не е вярно пък!
Хора, не мога повече. Не съм се обяснявала така от детската градина, когато веднъж бях забравила да кажа на нашите да ме пратят по анцуг, щото щели да ни водели на излет или квото там беше. Постоянно се озовавам в адски нелепи ситуации и смея да твърдя, че не са по моя вина. Факт е, че не съм безгрешна, няма как да претендирам за иначе. Но не съм и толкова луда, мама му стара!
Или следната ситуация: имаме общ архив, всеки си има своя папка. В моята си знам какво има. Трябваше да се изготви протокол за отчисление на стари вестници. Не знам как се прави, не съм правила никога. Преследвам като фашист т. нар. "инженерка", дето преди се занимаваше с това, за която се надявам да има синдром на Аспергер, за да обясни поведението ѝ, защото инак би било ужасно тъжно. Тя ми била дала "юрнека", не знам какво била направила, но все не мога да получа тоя шибан протокол. До петък, когато вече изтрещях. Моля те, викам, поне ми кажи какво трябва да пише в тая чудесия и аз ще си го напиша. След малко тя пристига с колежката, дето трябваше да махне вестниците и ми заявява:
- Протоколът е в папката ти! Проверих, там е!
Отварям си папката, която бях отваряла преди примерно двайсетина минути, и наистина там заварвам току-що сложен протокол. Който от две папки и четири файла е единственият доковски! И който няма как да не забележа при тези му очевидни особености. И съответно пред тримата странични наблюдатели отново бях изкарана малоумна безхаберна идиотка.
Не съм такъв човек, но ако ще се играе така мръсно, мисля да се включа. Просто не мога да повярвам сред кво сборище съм се озовала. Писах ви вече за високата заболеваемост, мисля теорията за живака, азбеста или радиационния фон да отпадне, щото се тръшна колежка от съвсем друга и далеч по-нова сграда, и да приема теорията за излъчваща негативизъм вещица с няколко миниъна.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

<-
Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви 
Уук.