Doctor Who & Torchwood

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun May 22, 2011 4:01 am

The Rebel Flesh (6x05) - Много ми хареса епизода. Концепцията около клонингите е много интересна. Леко scary усещането на епизода беше на ниво, клонингите ми въздействаха много по-плашеши от "големите лоши" The Silence. Чисто визуално епизода малко не ми допадна чак толкова - частта с обикалянето лутането из тъмни коридори не беше особено вдъхновяваща, но постига целта за пълно объркване на моменти относно случващото, явно търсен ефект в епизод с клонинги. Леко почващия да се повтаря елемент от загубването на Рорито, жена му да ходи да го търси скоро време ще започне да ми омръзва, всмисъл не че не си е на мястото, но поне да не го експоатират както ми се струва абсолютно всеки епизод. Знам, че човека все пак я чака едни 2000 години там, малко и тя да си даде зор, но все пак. Като цяло много добро начало на two-parter-a, дано не го развалят с втория епизод.
Spoiler: show
Дано клонинга от края на епизода се окаже доктора, който го отнесе в The Impossible Astronaut, предимно с цел да измислят нещо по-оригинално някак си.
In other news, нещо се шуми напоследък, че към новия Torchwood ще има и web-series (Torchwood : Web of Lies въртят като заглавие) с Елайза Душко. Не съм хвърлен във особен възторг, но лично аз и се кефя и може да се получи нещо интересно.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun May 22, 2011 10:22 am

Мене ме е яд че са изрязали доста неща от предишната серия ;(.
http://journal.neilgaiman.com/2011/05/a ... trade.html интервютата ся яки.

Иначе на всеки writers block Рори си взима ;)

Позасили се сезона поне :) Или му посвикнах, все пак ако сценария го мислят за Мат човека си играе прекрасно в тоя стил.

За Tорчууда и аз тръпна ква простотия ще е :). Тoй Джак не подбира, душко не душко :D
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Martix
Archmage

Post by Martix » Sat Jun 11, 2011 8:25 pm

Довърших 5-ти сезон.

Много слаб финал. Изсмукан от пръстите. Драматичните монолози започнаха да ги въртят по подразбиране. Drive-а на историите да не го започвам. То бива бива deus ex, ама това поставя нови рекорди в киното. Минава отвъд пародията и става смешно да го гледаш(не в добрия смисъл). Вече става абсолютна сапунка този сериал и ако нещо го спасява, това е Емили Понд(страхотно попадение) и коледния спешъл 6x0. Писнало ми е от Christmas Carol вече, но все пак бяха вкарали в епизода прекалено много добри идеи, за да не ми хареса.
Пак имаше temporal bullshit, но в търпими количества.
Spoiler: show
само това, че машината не разпозна накрая чичо Скрудж беше тотален булшит. Вълнообразното идване на спомените да кажем, че го приемам. Беше добре представено и не те кара да си разтопиш мозъка с кибрит, като A Sound of Thunder например.
Като изключим това и обичайните слаби страни на сериала, заложени в основата му, това беше най-силният епизод от доста време. А и репликата:
I will be back. Way back.
:lol:
Ще дам шанс и на 6-тия заради доброто старо време, но дано е по-добър от 5-ти, че ще го drop-на и то от високо.
There are no rules! I'm gonna get you!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 12, 2011 10:42 am

Вдетиниха го доста, ама се пак се американско произведение е 6-тия :(.
Аз за ся само 4ти геймъновия епизод ми хареса, иначе маалко по-добре е от 5тия или му свикнах на докторчето.

Аре да излиза Торчууда!!!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Jun 12, 2011 1:36 pm

И аз нямам търпение за новия Torchwood, тия дни бая се нахайпих.

Martix, ако 5тия сезон на Доктора не ти е харесал, тазгодишните епизоди не биха те спечелили за каузата.

Впрочем нещо почна да се говори, че оставащите епизоди от 6ти сезон май ще са последните за Ейми и Рори и догодина Смит ще има нови дружки в Тардиса.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Jun 15, 2011 2:50 am

http://www.bleedingcool.com/2011/06/14/ ... cial-2013/

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Jun 22, 2011 12:56 am

Доста надъхващо (предимно) спойлер фри ревю на първите 3 епизода от Miracle Day

В не толкова добрите новини, Torchwood : Web of Lies, което трябваше да e уеб-допълнение, ще бъде ... iPhone app, по-конкретно озвучен motion-comics, от 10 епизода (само първия от които ще е фрий, за останалите по $0.99 на парче или 3 щатски кинта на промоция) със някакви интеракции. Като цяло - мощен фейл.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Jun 22, 2011 9:24 am

Matt Smith is contracted for 14 episodes in 2012-2013

Ще повърна. Така и не успях да свикна с него и според мен той е фейла в сериала тия 2 сезона, не сценария - той винаги е бил негоден. Той играе и си седи на място единствено в епизодите, които са нагодени специално за него - за разлика от Тенант и Екълстон, които просто успяваха да пречупят сериала през характера си... И ми се струва супер нечестно точно тоя цървул да е най-дълго седящия доктор, при условие че на Екълстон му дадоха само 1 сезон...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 22, 2011 9:31 am

Мдааам, е честно казано не поражда нищо в мене вече сериала, така че по-малко серии по-малко фейл. Няма и да си купя нещата след Тенант,

Торчууда остава някакъф шанс за кеф поне.

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Wed Jun 22, 2011 2:05 pm

Xellos wrote:Мдааам, е честно казано не поражда нищо в мене вече сериала, така че по-малко серии по-малко фейл. Няма и да си купя нещата след Тенант,

Торчууда остава някакъф шанс за кеф поне.
+ 1 :(

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Jun 22, 2011 4:21 pm

Смит още не е най-дълго задържалия се Доктор, Тенант има 3 сезона + спешъли, докато 11тия, с евентуални следващ сезон ще му станат тамън 3. (Екълстън впрочем останах с впечатлението, че сам се е отказал от докторстването). И не, не той е проблема, лично мен дори ми харесва, че не се опитва да се прави на Тенант, а вкарва своя си версия на докторска откаченост/неадекватност. За мен Мофат, който иначе пише яки сценарии, тотално се проваля като дърпащ конците вече втори сезон, + че някъде там изобщо се загуби нишката на сюжетно ниво. Add to that бюджетни проблеми, довели до почти малоумното цепване на настоящия сезон на две, и неяснотата около следващата порция, които намирам за абсурдни - Doctor Who вероятно е сред най-оборотните експорти на bbc-то, не може точно за него да нямат бюджет.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Jun 24, 2011 10:47 pm

Забавно - новия Torchwood ще се зяпа по два пъти - в Starz-ските епизоди ще има сцени, които няма да ги има в bbc-арската версия, и обратното :) (source)

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Jul 09, 2011 4:42 pm

Премиерата на Miracle Day е ненормално яка. С оглед на предната новина, няма да имам нищо против да я гледам пак :)

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jul 12, 2011 1:13 am

Верно е уникален новият Torchwood :D.

Единственото, което ме притеснява, е да не пострада от традиционния Doctor Who частта преди клифхенгъра да е в пъти по-силна от тази след него (или в случая като се разплете мистерията след няколко епизода да не разочарова много)!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Jul 12, 2011 4:11 am

Присъединявам се към горните твърдения. Идеята всъщност е доста оригинална, а негъра кефи както повечето бедес негри. :lol: