Ше гласувате ли?
Moderator: Moridin
- Interpreter
- Forsaken
Дони и Сленг с преразпределението може и да съберат 50 %, а дано.
А едно време какви избори имаше
Булките ще ушият каренца с национални шевици по ОФ линия, да украсим секцията. Ще омесят погачи. На двора в училището се вият кръшни хора, девойки в национални носии кичат всеки левент гласоподавател с китка здравец като сватбар, а накрая се вият софри на мегдана послучай голямата победа, 99 % участие и 97,5 % за Народната власт. Имаше и недоклани фашисти в София, Пловдив и Варна, там успеваемостта падаше уви до 95 %... Май само аз тук ги помня тези хубави времена 
А едно време какви избори имаше

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- The Dragon
- Elder God
Като стана дума за избирателната активност, се сетих за ето тази статия: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=167847 . Като се изключат многото глупости, които съдържа, тя дава интересна идея за огромната кампания в посока на по-високата избирателна активност: а именно, защото, според новия закон за рефенредумите, въпреки че гражданите могат да инициират референдум, нито един такъв няма да е валиден, ако в него са участвали по-малко хора, отколкото на последните избори.Elayne wrote:И аз се надявам поне избирателната активност да е по-висока.
При избирателна активност от 60% и повече процента, никакъв опит за пряка демокрация няма да постигне резултат, просто защото хората не гласуват на референдуми толкова масово. И партиите бетонират властта си.
Това, разбира се, е само една гледна точка. На мен поне ми звучи интересно!

И аз го четох това, видя ми се отявлена глупост, защото нищо не пречи на депутатите да приемат нов закон за рефендумите във всеки един моемнт, ако активността беше много ниска.
*edit* А и основната идея на половината статти на автора, че видите ли, пълната мажоритарна система ще промени като с магическа пръчка положението у нас към по-добро, винаги ми се е струвала нелепа.
*edit* А и основната идея на половината статти на автора, че видите ли, пълната мажоритарна система ще промени като с магическа пръчка положението у нас към по-добро, винаги ми се е струвала нелепа.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Interpreter
- Forsaken
Песните "Пожар" на Дони и "Синьо" на Сленг, в топкласацията на ДарикGhibli wrote:А защо говорите и тука с псевдоними? Кои са тия Дони и Сленг, много са шифрирани?

Серго се похвали с 250 хил. гласа в повече от Евроизборите и заподозря Бойко и Костов в "заиграване с етническата карта" и тъмни козни против БСП

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."