A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Roland
Site Admin

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Roland » Wed Aug 16, 2017 11:59 pm

Moridin wrote:
Wed Aug 16, 2017 9:06 pm
Spoiler: show
Image
Е не е вярно това, оня отиде да се разправя с дядото в дървото междувременно. Пък и няма индикации, че са се движили мъртвите към Стената през цялото това време.
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Aug 17, 2017 2:01 am

Споко , гледах епизод 6 (който лийкна) и там поставиха нов рекорд в телепорта -
нашите са на майната си в тунрата обградени от злите мъртви (тм) без огън, сън и т.н. - след което един бяга пеш! стига до Ийстуоч , там пускат гарван до Денерис - Денерис лети с драконите до тундрата и нашите още не са заспали от умора и не са замръзнали - цялото това Бягство-Гарван от Ийстуоч до Драгънстоун-летене от Драгънстоун до трундрата става за 4-5 часа по мои изчисления :yay: :yay: :yay:
Прочее всички лийкове които четох се оказаха 100% верни няма нужда да градите теории - просто ги гугълнете и ги прочетете , и без това е все тая вече какво става в сериала - гледа се само за гавра и за ефектите 8-)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Aug 17, 2017 3:06 am

Roland wrote:
Wed Aug 16, 2017 11:59 pm
Пък и няма индикации, че са се движили мъртвите към Стената през цялото това време.
Мен ако питаш, няма индикации, че мъртвите са се движили въобще.
But goddamn,
you got me in love again

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Aug 17, 2017 9:08 am

Явно имаха някакъв чеклист с диалози, които трябва да се случат в RPG партито, докато половин епизод се моткаше из скучната ледена пустош. Минаха през всички теми с вдъхновението на Excel spreadsheet:
Генади на Торос и Берик: "Абе, що ме пратихте да ми слагат лийчове бе, гадове?";
Джон на Лорд Френдзоун: "Мормонт това и онова, ама не си ли искаш меча обратно?";
Тормунд и Хрътката: "Ей, само да ми падне онази голямата, ще си направим големи бебета!" "А, Бриен ли? Знам я аз!";
Торос и Джон: "Абе, пич, ние сме некви безсмъртни!"
После имахме абсурдно малоумни сцени свързани с лед и зомбита без каквато и да е логика (тънкия лед отвъд стената, бате)...
Междувременно телепортациите вече отнемат около 2-3 минути, вместо цял епизод, а деус ексът е на екс. Ситуацията с Аря и Санса е също толкова безумна. И двете са качили максимално ниво на дразнене и искам да пукнат по възможност.
Въобще долнопробната фенфикщина в сценария изцяло излезе от контрол, непоносимо е. Едно време идеята беше GoT да е анти-клише, докато сега всяко шибано клише се случва и всичко е до болка предвидимо. Дори си имат red shirts, които да си взимат... Липсата на Мартин не е просто проблем откъм липса на материал, ами откъм липса на мисъл зад всичко, което се случва. Ясно е, че шоуто трябва да си върви, но явно качеството на сюжета, темпото, диалозите и т.н. вече са без никакво значение.

5/10

Предлагам следващия път HBO да адаптират някоя завършена книга, за да не се получават такива абсурди.
Last edited by AlDim on Thu Aug 17, 2017 9:29 am, edited 1 time in total.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Aug 17, 2017 9:16 am

Явно трябваше да прочета лийковете като излязоха, ма сега е по-яко да не ме изненадват и без това :ninja:
Спойлери не отварям, де, тъй че скоро ще видя какво са наакали. И по-точно колко са се омазали.

Но последните сезони удрят яко флашбакове от истинска кръв. Първият сезон беше толкова обещаващ, свеж и с уникален подход, само за да заоре в безумна бутафория и пълна липса на каквато и да е креативна мисъл зад случващото се в развитието си.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Aug 17, 2017 9:26 am

трубадур wrote:
Thu Aug 17, 2017 9:16 am
Първият сезон беше толкова обещаващ, свеж и с уникален подход, само за да заоре в безумна бутафория и пълна липса на каквато и да е креативна мисъл зад случващото се в развитието си.
Този сериал имаше един гениален сезон, последван от три прилични, един посредствен и два тотално продънени...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 17, 2017 9:32 am

Абе, Тру Блъд, въпреки че се сурна в некви низини накрая, все пак ставаше за гледане. Това не става. Има откъслечни яки сцени и това между тях е такъв непоносим талашит, че просто не се търпи. Щеше да е най-добре след 6ти сезон да направят тайм скип и сега да имаме 10 кохерентни епизода за голямата война, където персонажите не прескачат през времето и пространството както им скимне (Денерис днес постигна тунелиране през wormhole май). А това дето се е случило по време на тайм скипа да се пусне като отделни клипчета (само яките сцени) нейде из мрежата като фенсървис.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Aug 17, 2017 9:56 am

Аз харесвам тру блъд бая повече от троновете, първият му сезон, заедно с първите 2 на Boardwalk Empire за мен са най-доброто, правено от hbo, изпреварващи дори сопраното и първия The Wire например. Въобще сериалите като цяло трябва да имат някакъв живот, ясен от самото начало колко ще е дълъг и това е. Не можеш да правиш нещо нон-стоп десетилетие и да не ти дотегне от него до такава степен, че да не го осереш. Не е случайно, че breaking bad имаше 5 сезона и последният свърши малко на въпреки (но там имаше далеч повече уважение към зрителите).

Хората иначе дори с антологиите не могат да се справят (американска ужасна история), където всеки сезон може да е нов и да правиш каквото си искаш, какво остава да се занимаваш с еднакви келеши в еднакъв сетинг толкова много години.

Единствено евалрка на ейчибото, че са развързали кесията и доставят визуално качество, съизмеримо на моменти с блокбастъри.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Thu Aug 17, 2017 10:07 am

Ц, ц, ц, колко много хейт. Ако дори не ви е забавно да го хейтите, защо си губите времето със сериала въобще? :)

На мен сезона досега доста ми харесва- със сигурност е над средното ниво за сериала и класи над всичко подобно по телевизията. Единственото ми сериозно оплакване е, че Санса за пореден път се оказва горд притежател на the idiot stick. Епизод 6:
Как реши да слуша съветите на Кутрето и игнорира Аря и Бриен, просто главата ми не го побира. Колко пъти може да повтаря едни и същи грешки? Как не й е очевидно, че той ги върши тези неща?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Aug 17, 2017 10:28 am

Как точно това минно поле от безумия и удобни съвпадения е "над средното ниво за сериала"? С изключение на две-три сцени на сезонът остро му липсва вдъхновение, темпото е изключително непостоянно, събитията са съшити с бели конци и повечето останали персонажи вече за нищо не стават. Бениов и Вайс просто отбиват номера и си личи.

А времето си го губим, защото след 60 епизода е малко късно да се откажем на финалната права, колкото и да е тъпа и изсмукана от пръстите.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Aug 17, 2017 10:35 am

На мен все още ми е много забавно да хейтя сериала, а и всеки епизод има поне 2-3 сцени, които ме разсмиват повече от добър ситком. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Aug 17, 2017 10:47 am

трубадур wrote:
Thu Aug 17, 2017 9:56 am
Аз харесвам тру блъд бая повече от троновете, първият му сезон, заедно с първите 2 на Boardwalk Empire за мен са най-доброто, правено от hbo, изпреварващи дори сопраното и първия The Wire например. Въобще сериалите като цяло трябва да имат някакъв живот, ясен от самото начало колко ще е дълъг и това е. Не можеш да правиш нещо нон-стоп десетилетие и да не ти дотегне от него до такава степен, че да не го осереш. Не е случайно, че breaking bad имаше 5 сезона и последният свърши малко на въпреки (но там имаше далеч повече уважение към зрителите).

Хората иначе дори с антологиите не могат да се справят (американска ужасна история), където всеки сезон може да е нов и да правиш каквото си искаш, какво остава да се занимаваш с еднакви келеши в еднакъв сетинг толкова много години.

Единствено евалрка на ейчибото, че са развързали кесията и доставят визуално качество, съизмеримо на моменти с блокбастъри.
PREACH! Ей за това физически не мога да гледам сериали правени по стандартния американски модел с чукурнайсет епизода на сезон по 40 минути с ротиращ се екип от писатели. Качеството е толкова неконсистентно и има толкова много филър че просто не мога да си го причиня. Да не говорим за времето което трябва да се отдели. Дори за неща които всички хвалят като Бъфи, просто не бих си го причинил. Особено когато разни шоурънъри показват умения да осерат пейзажа и в по-стегнат формат като GoT и True Blood. Ще си гледам анимета които в повечето случаи поне завършват сюжетните си аркове в 1-2 сезона и разни завършили американски сериали с по 10+ епизода на сезон.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Martix
Archmage

Post by Martix » Thu Aug 17, 2017 5:47 pm

Аз още си държа на меннието, че travel проблемите в този сезон не се дължат на телепортация, а на лош едитинг и малко епизоди(и слаб сценарий, но that's besides the point).
Гендри успя да притича пеша до Eastwatch, следователно партито всъщност е било доста близо (иначе щеше да пукне от студ), да кажем, че е стигнал за 5-6 часа. Колкото им отне и да стигнат докато си приказваха intertextual-ни глупости а.к.а споменаване на стари събития за да се почувстваме топло отвътре като си спомним за едни по-добри сезони.
Гарванът стигна до Денерис за по-малко от ден. Тя пристига с драконите за същото време (може би дори по-бързо, не знаем дали драконите не летят по-бързо от гарвани). Това се връзва с показаното от гледна точна на партито, висяха, после стана нощ, после пак стана ден.

Това сетъпва светът като доста по-малък от книгите (ако вземем предвид реалната скорост на летене на гарваните и известна доза suspension of disbelief, излиза, че разстоянието от драконов камък до островчето в средата на замръзналото езеро е 1500 километра, което не звучи чак толкова зле), което от една страна малко чупи реализма да има толкова много епични замъци построени толкова наблизо един до друг, но от друга страна retroactively решава много от проблемите с телепортацията, ако нещата са по-близо едно до друго, не е странно че героито стигат толкова бързо.

Ако имаше нещо наистина тъпо в сцените с мъртвите, това беше появата на чичо Бенджи, само за да може Джон да пристигне в замъка малко по-късно и да може Дени да въздиша по него...
Ии разбира се всички сцени в Зимен Хребет., това място трябваше да си остане изгоряло и изоставено.
There are no rules! I'm gonna get you!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Aug 17, 2017 9:42 pm

Това обаче зависи. От това дали Денерис е дошла с кораба, с който накрая откара Джон и Еди-то към Кинг'с ландинг или е долетяла с драконите.

Никой ли няма да се изкаже за връзката между Абатите и Едитата (и това, че Абатите умират от съвсем леки наранявания с Драгънглас), която изведнъж направи тези ОМФГ СТРАШНИ зомбита хептен безобидни вече?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Thu Aug 17, 2017 10:07 pm

Тва зомбитата първо, че са мега бавни, че слаботелесна мацка бутаща 2 метров мъж в инвалидна количка им избяга, второ умират мега лесно????

Тва драконите на Дани са по-голяма заплаха дефакто. Избиха повече народ и Вестерос няма да може да им насмогне на яденето...