A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
трубадур
Elder God

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Wed Aug 09, 2017 2:53 pm

Мен такива неща ме вадят от десетилетия, като видя някой да ми прави пируети падам, или пък напълно да си забрави щита и как да го ползва. А за безумието да влизаш в бой без каска няма какво да говорим. Още не се е появил филм със средновековно маризане, който да няма идиотски кютек.

Успех с айкидото, там ли си нарани гърба бтв

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Aug 09, 2017 3:01 pm

трубадур wrote:
Tue Aug 08, 2017 8:30 pm
пп. Бриен би ли се с някой у форс ъуейкънс, щото помня само колко некомпетентна беше и как я гепиха по бели гащи
п.п.п. икзактли :ninja:

@Amelia, @Marfa, :rollrofl: :rofl: :bow: :rofl: :rollrofl:
The hardest battles are fought in the mind.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 09, 2017 3:45 pm

трубадур wrote:
Wed Aug 09, 2017 2:53 pm
Успех с айкидото, там ли си нарани гърба бтв
Благодаря.
Там се контузих, да. Това няма общо с "Игра на тронове", та в спойлерче.
Spoiler: show
Направих половин салто във въздуха и от там паднах директно на гръб. Не съм напълно начинаещ, бтв, между 2006 и 2010 тренирах бая усилено и в ония времена тая техника за падане я правех много лесно на всякаква повърхност, дори на плочки или паркет. Тогава обаче имах много малко тренировки с оръжия. Сега почвам да виждам неща, които преди не съм ги виждал, и е много яко. "Легендарните двубои на Ягю Джубей", дето го споменах в общата тема, ми идва много благо до голяма степен защото непрекъснато показва позиции и движения, които сега се уча да правя.
Иначе, на мен боевете в "Последното кралство" ми харесаха много - бойците си използват щитовете, дебнат се, атакуват противника, вместо да дрънчат в меча му, опитват се да отворят пролука в защитата му, атакуват незащитени места, използват реално съществуващи техники. (Защо това е единственият сериал, в който съм виждал half-swording: https://www.youtube.com/watch?v=HP-tjSx2KBA Толкова готина техника е това, всъщност.)
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Aug 09, 2017 3:51 pm

В Небесно Царство също имаше някакви бегли опити за нещо по-така от периода. Лиъм Нийсън показа едно движение на Орландо Блум, където да отклони острието на противника и да забие своето но мястото, което е близо до дръжката, което обаче не попречи на финала да имаме дуел, където единият даже ползваше 2 огромни меча едновременно. :yay: - консистенция му е майката.

Последното кралство не беше за мен сериал, много ми селенееше. Но и там имаше изгъзици, особено първата битка, където умря бащата на нашия и последвалите няколко викингски сблъсъка.

Бтв, ако някой вземе, че наистина направи средновековни битки като хората ще е буквално краят. Толкова по-напрегнати и зверски са от това, което ни се предлага. Сега от воле се сещам единствено за Жана Д'арк на Бесон, но там бяха основно обсади, които също често са представени по смехотворен начин.

пп. Дуелът в 13-ят войн беше добре, като се замисля сега. Въобще когато видя някой да ползва щит освен да се пази (и то постоянно), а и да се опитва да бие с него имам щастие. Иначе халфсординг би трябвало скоро да навлезе поне някъде. Дори в псевдопростотията, която е играта For Honor в трейлъра рицарите ползваха техниката. Вярно че на открито и с доста пространство около тях, но малки крачки :mrgreen:

ппп тия двамцата, дето си показал и school of gladitoria са ми много любими канали

https://www.youtube.com/watch?v=epxdxcy6dYs - относно аря и бриен

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Aug 09, 2017 4:19 pm

Мен ми е странно как човек гордо слушащ Галена, обяснява на хората колко са тъпи :neutral:
И как Инстаграм е някакво мерило????

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Aug 09, 2017 4:24 pm

Някои от нас не могат да чекват фейса :neutral:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 09, 2017 4:37 pm

На мен, бтв, точно първата битка в "Последното кралство" ми допадна много - а и имам чувството, че съвсем умишлено я бяха направили противоположна на всичко във "Викинги" до тогава. В смисъл, показаха, че стената от щитове може да бъде пробита, показаха и какво става, когато един добър тактик е заобиколен от тотални некадърници на ръководни позиции :)

Принципно, не търся реализъм, особено пък от приключенско фентъзи (каквото е и "Игра на тронове", и "Последното кралство", и "Викинги", и горе-долу всичко телевизионно, в което се млатят с остри неща), обаче ми се ще като гледам някаква битка, да не мога да посоча деветдесет и седем хиляди глупости в рамките на две-три минути. Да се върнем на троновете, Артър Дейн срещу младия Нед Старк е ОМГ... В смисъл, големият боец Дейн е голям боец не защото заема стабилни позиции или защото се движи постоянно, за да не му се налага да се изправя срещу повече от един или двама противника наведнъж, а защото върти два двуръчни меча като някакъв циркаджия, обръща гръб на противниците си, оставя ги да го обградят, блокира удар към главата си с два кръстосани високо меча, та със сигурност и двете му оръжия да са заключени горе, ръцете му да нямат къде да мърдат и цялото му тяло да е напълно незащитено. (Гати, да бяха видели поне една картинка на Миямото Мусаши с двата меча хореографите...) Огромният майстор на меча Джайм Ланистър в двубоя с Бриен не стига дето й обърна гръб поне веднъж, ами се опита и да я изблъска с тяло, нищо, че с бронята сигурно беше с двайсетина кила по-тежка от него...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Aug 09, 2017 4:43 pm

Гледай клипчето, дето пуснах за Бриен и Аря, пичът има точно същите виждания, както и много други хора - не се кефим на екшъна 1 на 1 в троновете. Освен това той е от хората, които са харесали двубоя между тия двечките. Който в действителност наистина не е толкова зле, просто е показан пошло и е ненужен. Фенсървисът, който аз харесвам включва вдигнати поли и надеждата да няма бельо отдолу, а не ин йор фейс глупости, дето трябва да ги схванем реално от една реплика, казана в предишната сцена, но Санса е тъпо парче и очевадни ѝ трябва да е спелувано буква по буква :mrgreen:

Първата битка в кралството страдаше най-вече от липсата на бюджет и просто не знам дали е била нарочно реализацията, толкова си могат или са спасявали положението, а като се замисля за такива неща, значи не съм въвлечен в случващото се и явно просто си губя времето. Но им давам това де, нямаше 200 човека, тичащи срещу други 200 и да се блъснат сякаш са на концерт на Heaven Shall Burn. Бонус точки поне 5 заслужават.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Aug 09, 2017 4:48 pm

трубадур wrote:
Wed Aug 09, 2017 4:24 pm
Някои от нас не могат да чекват фейса :neutral:
Пускам, макар че за предишните епизоди коментарите му бяха по-яки
ФеНАаА_нА_гАлЕнАА wrote:Всички фенове, влогъри и критици не спират да говорят за бруталната химия между Харингтън и Кларк, само вашият критик не я вижда 🤣 Ще бъде подигравка към феновете ако двамата нямат романс. Да се критикуват рисунки е абсолютна простотия. А критиката към дълга на Ланистърс показва как дори не сте схванали сериала.... Никой досега не се е опитвал да обере Тайрелс защото е долно и защото преди се следваха някакви закони и морални принципи, макар и само привидно, само Сърси може да падне толкова ниско, това каза и Олена, армията им беше зле защото Тарли ги предоха, преди те ги пазеха, а дългът на Ланистер е огромен и затова ще бъде изплатен с кюлчета злато, а не с пари. Отделно дори този епизод не сте разбрали, големият Тарли каза, че златото и парите вече са в двореца на Сърси, така че тя пак постигна целта си, сега армията на Есос ще е на нейна страна. Много е смешно как в опитите ви да изкарате сериала зле написан, всъщност лъска вашата липса на концентрация и елементарна логика. Епизодът беше брилянтен, заслужава номинации за най-добър сценарий и за най-добра режисура и ще ги получи (освен ако трите оставащи епизоди не са по-добри).]

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Aug 09, 2017 4:50 pm

трубадур wrote:
Wed Aug 09, 2017 4:43 pm
Но им давам това де, нямаше 200 човека, тичащи срещу други 200 и да се блъснат сякаш са на концерт на Heaven Shall Burn. Бонус точки поне 5 заслужават.
Имам разбит нос на техен концерт, заслужавам и аз бонус. :lol:

Дайте ги тия фейсбук шитни, дет всички се жлямбите на тях, защото наистина не всеки може да ги чекне.
The hardest battles are fought in the mind.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Aug 09, 2017 4:53 pm

By popular demand, ето го Фейсбук бисера в пълен вид:
Всички фенове, влогъри и критици не спират да говорят за бруталната химия между Харингтън и Кларк, само вашият критик не я вижда 🤣 Ще бъде подигравка към феновете ако двамата нямат романс. Да се критикуват рисунки е абсолютна простотия. А критиката към дълга на Ланистърс показва как дори не сте схванали сериала.... Никой досега не се е опитвал да обере Тайрелс защото е долно и защото преди се следваха някакви закони и морални принципи, макар и само привидно, само Сърси може да падне толкова ниско, това каза и Олена, армията им беше зле защото Тарли ги предоха, преди те ги пазеха, а дългът на Ланистер е огромен и затова ще бъде изплатен с кюлчета злато, а не с пари. Отделно дори този епизод не сте разбрали, големият Тарли каза, че златото и парите вече са в двореца на Сърси, така че тя пак постигна целта си, сега армията на Есос ще е на нейна страна. Много е смешно как в опитите ви да изкарате сериала зле написан, всъщност лъска вашата липса на концентрация и елементарна логика. Епизодът беше брилянтен, заслужава номинации за най-добър сценарий и за най-добра режисура и ще ги получи (освен ако трите оставащи епизоди не са по-добри).
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Aug 09, 2017 4:53 pm

Благодаря, докара ми усмивка. (дем и литз)

Бтв, това е основният проблем на сериала. Нещата просто се случват без да са логически обосновани. И все още на масата ѝ е трудно да проумее защо има хора като мен, дето го твърдят това. Ако всички важни решения и трудности се преодоляват зад кадър (транспортирането на армия е доста мъчно начинание като за начало) означава, че идея какво точно се случва няма, а имаме определени сцени, които искаме да покажем, както и имаме определен план за дадените персонажи и точно така ще бъде, без значение дали има смисъл, откъдето цялата илюзия за достоверен свят се сгромолясва.

пп. На хевън само врато и гърбо ми отидоха, нищо не си разбих деееба

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Aug 09, 2017 5:09 pm

Тва е по-старо, но на същия
, Целият ти отговор е абсурден.... И сега се оказа, че треторазряден сериал като Блек Сейлс е определяш кое е качествено.... Въпросният сериал е за пирати, нормално да има по-добри корабни сцени. И да, Емитата са еталон за престиж и качество, очевидно е, че ти нито знаеш как функционират, нито кой ги е печелил, ти си типичният дървен философ. И мнението ми не идва от тях, а от моите познания, които са доста обширни, отделно съм изгледал страшно много сериали. И да, пейсингът се промени рязко, но беше наложително. А това, че нарече всичките ми останали аргументи фенсървис говори колко си безпомощна.... Нормално е сценаристите да дават екранно време на всичките си персонажи, това не е фенсървис, на никой не му пука, че на теб определени персонажи са ти безинтересни. Както беше написал един от много хора на моето мнение в коментарите, не разбирам защо хора като теб и автора на статията въобще гледате сериала, няма смисъл.
Last edited by Litz on Wed Aug 09, 2017 5:15 pm, edited 1 time in total.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Aug 09, 2017 5:14 pm

То така е някак в нищото, рандъм коментар на произволен пич, да му говорим зад гърба е лейм. В написаното личи, че се кефи на това, което вижда и като доста хора игнорира какво държи видяното между сцените и просто не мисли за него, случват се нещата и за него е ок. Но личи също, че май води тая битка сам и всички са му се нахвърлили :mrgreen:

мен лично много ме е срам, че това е най-коментираната тема тука чесну - сериалът не го заслужава, още повече че излезе първата голяма мултиплейър игра за годината и не е в ърли аксес или такава идиотщина, а и има overwatch event :ninja:

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Aug 09, 2017 6:11 pm

Аз да се въ0рна на въпроса на на Марфа за придвижването? Драгънстоун е остров, а Дани няма толкова огромна флотилия да ги пренесе. Още повече на Дотраките им става много лошо като плават та не разбирам как се съвзимат толкоз бързо и тръгват да убиват след като са си издрайфали червата??? Неясно ми е?? Аз нехсш предстовям някой страдащ жт морска болест след и минути да почне да язди кон и да убива.