Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
3:10 to Yuma
Хич нелош филм в един от особено редките за гледане жанрове последните години. "Хич нелош" в смисъл, че можеше да бъде много, много повече. Ръсел Кроу играе великолепен отрицателен герой, но Бейл можеше съвсем спокойно да е който и да е друг актьор, за предпочитане поне 6-7 години по-възрастен. Целият проблем на филма е, че липсва каквато и да е обосновка за действията на героя на Кроу в последните 15 минути от сериала, които макар и ефектни, са БОЛНО нелогични. Иначе последната "престрелка" и дясната ръка на бандата на Кроу бяха нещата, които може би най-много ми харесаха.
Хич нелош филм в един от особено редките за гледане жанрове последните години. "Хич нелош" в смисъл, че можеше да бъде много, много повече. Ръсел Кроу играе великолепен отрицателен герой, но Бейл можеше съвсем спокойно да е който и да е друг актьор, за предпочитане поне 6-7 години по-възрастен. Целият проблем на филма е, че липсва каквато и да е обосновка за действията на героя на Кроу в последните 15 минути от сериала, които макар и ефектни, са БОЛНО нелогични. Иначе последната "престрелка" и дясната ръка на бандата на Кроу бяха нещата, които може би най-много ми харесаха.
ХаресвамеMoridin wrote:Ако харесвате по-европейско кино, де.

аз пък гледах Pan's Labyrinth аka Лабиринтът на фавна
Гилермо дел Торо не беше ли мексиканец и защо толкова много си е харесал точно гражданската война в Испания и Втората световна?

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Devil's Backbone не е свързан въобще с Лабиринта, просто се развиват и двата в Испания през и около този период. Пак е хубав, но е много под нивото на лабиринта, не е по-хорър от Пан.
Както написах и преди около 9 месеца, когато гледах Лабиринта на Пан, най-бруталното във филма беше отрицателният герой. Толкова nasty mean sonuvabitch не бях виждал на екрана последните 2-3 години и все още не съм, страшно впечатление правеше.
Както написах и преди около 9 месеца, когато гледах Лабиринта на Пан, най-бруталното във филма беше отрицателният герой. Толкова nasty mean sonuvabitch не бях виждал на екрана последните 2-3 години и все още не съм, страшно впечатление правеше.
- JaimeLannister
- Forsaken
The wax house гледах вчера. Беше добро като за убиване на час и половина... Иначе типичната тривиална история от филм на ужасите. Парис Хилтън и още няква добре изглеждаща девойка за да порадват окото... Две странно смешни разминавания в сюжета, така че почнах да се чудя аз ли не съм наред или режисъора... Абе прекрасно 

къде съм написал, че са свързани?Muad_Dib wrote:Devil's Backbone не е свързан въобще с Лабиринта, просто се развиват и двата в Испания през и около този период. Пак е хубав, но е много под нивото на лабиринта, не е по-хорър от Пан.

Описанието ти на отрицателния герой е доста точно

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Никъде не си написал, че са свързани, аз се почувствах длъжен да го изтъкна, за да не вземе някой да не гледа прекрасния Лабиринт на Пан, защото не може да си намери предполгаем "прикуъл".thunder wrote: ....
Тези дни гледах един от сериозните претенденти за тазгодишните Оскари, а именно Atonement . Правен от екипа на Гордост и Предразсъдъци от преди две години, филмът разказва за едно 13-годишно момиче, което лекинко послъгва преди началото на Втората Световна, опропастявайки тотално живота на сестра си и нейния любим. Изключително стилна драма с просто великолепна режисура и силен каст - Кийра Найтли (чат-пат поиграйва нещо милата), Джеймс Макавой (от Last King of Scotland) и една млада актриса, която играе въпросната 13-годишно и е толкова добра, че ще ви кара да искате да я изнасилите с остър и после с тъп предмет, докато умре. Което за мен си е критерий за страхотна игра.

Препоръчвам го силно и по възможност на кино, тепърва ще се говори много за филма, на Глобусите е номиниран в де що има възможна категория. А и картината на Втората Световна от гледна точка на британски войник, участващ в Операция Дънкърк (евакуация на над 300,000 войници от старата Франция) е просто покъртителна.
- BaYa
- Forsaken
Ей, вие дваматя! Няма да се разправяте за два прекрасни филма, я!
Пояснявам. Дел Торо просто е решил да направи трилогия в която главната тема да е гражданската война в Испания. Плюс това, основният капитал е испански - около 75%.
Първият филм от трилогията е Гръбнака.., а вторият Лабиринта. Очаква се третият, който май ще се казва 39.
Никола актьорът който играе лошия, демек Видал, се казва Sergi López и е страхотно добър актьор. Но е по-лесно да го видиш във френски, отколкото в испански филми. Макар да е приятен и доброват човек, по-често си избира такива злобни роли. Примерно в Sólo mía, който препоръчвам горещо.
Пояснявам. Дел Торо просто е решил да направи трилогия в която главната тема да е гражданската война в Испания. Плюс това, основният капитал е испански - около 75%.
Първият филм от трилогията е Гръбнака.., а вторият Лабиринта. Очаква се третият, който май ще се казва 39.
Никола актьорът който играе лошия, демек Видал, се казва Sergi López и е страхотно добър актьор. Но е по-лесно да го видиш във френски, отколкото в испански филми. Макар да е приятен и доброват човек, по-често си избира такива злобни роли. Примерно в Sólo mía, който препоръчвам горещо.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Може да е трилогия, но ние с Никола ги гледахме един след друг филмите в правилния ред и връзка нямат. Никаква (освен войната, но филмите са толкова различни, че това няма значение).
Могат да се гледат както дойдат.

Могат да се гледат както дойдат.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Bury My Heart at Wounded Knee - пълнометражен филм на ХБО за края на американския индианец. Хубав исторически филм, обаче много слаб откъм епика, а актьорският състав се гради на единия Ейдън Куин и един куп слабаци, дето играят индианци. Истините, които са показани, обаче са покъртителни...
No Reservations - изненадващо приятна за гледане романтична (трагико-) комедия със силен кулинарен привкус:). Жестоки манджи, които едва ли скоро ще опитам, но са приятни за гледане, доста добрия Арън Екхарт, сравнително слабата актриса Катрин-Зита и гениалното момиченце от Съншайн, което обаче тук е доволно скучно за гледане - that's about it....Можеше да не е толкова банално накрая, за да го взема насериозно, но не би. А да, и доста приятна музичка.
No Reservations - изненадващо приятна за гледане романтична (трагико-) комедия със силен кулинарен привкус:). Жестоки манджи, които едва ли скоро ще опитам, но са приятни за гледане, доста добрия Арън Екхарт, сравнително слабата актриса Катрин-Зита и гениалното момиченце от Съншайн, което обаче тук е доволно скучно за гледане - that's about it....Можеше да не е толкова банално накрая, за да го взема насериозно, но не би. А да, и доста приятна музичка.
Muad_Dib wrote: No Reservations - изненадващо приятна за гледане романтична (трагико-) комедия със силен кулинарен привкус:). Жестоки манджи, които едва ли скоро ще опитам, но са приятни за гледане, доста добрия Арън Екхарт, сравнително слабата актриса Катрин-Зита и гениалното момиченце от Съншайн, което обаче тук е доволно скучно за гледане - that's about it....Можеше да не е толкова банално накрая, за да го взема насериозно, но не би. А да, и доста приятна музичка.

Явно си от школата на кървавите циници

Въпросното дете ме впечатли много повече в Мис СЛънчице, отколкото тук. Ако фактът, че е загубила майка си, беше показан с 2-3 по-силни сцени, щеше да е много по-интригуващо (за мен), отколкото да се натяква цял филм...Ако филмът си знаеше нишата, щеше да е 100 пъти по-добър, така направен лавира безцелно между комедия и драма като си играе със собственото ти настроение, нямам нужда от това.
Мен пък точно това ми хареса (е, не мисля, че лавирането е безцелно). Ту смях, ту сълзи и така няколко пъти. Филм като живота - хем смешен, хем тъжен.Muad_Dib wrote:Въпросното дете ме впечатли много повече в Мис СЛънчице, отколкото тук. Ако фактът, че е загубила майка си, беше показан с 2-3 по-силни сцени, щеше да е много по-интригуващо (за мен), отколкото да се натяква цял филм...Ако филмът си знаеше нишата, щеше да е 100 пъти по-добър, така направен лавира безцелно между комедия и драма като си играе със собственото ти настроение, нямам нужда от това.
O не, не трябваше точно това банално сравнение с живота да го пишеш, нали...
Ами гледай сега - нещата, които ще ЗАПОМНЯ от този филм, и които за мен го правят нещо поне малко повече от поредната романтична боза са 1) манджите 2)музиката 3)де що има сцена свързана с готвене, ама това май е към първото 4)Арън Екхарт, защото човекът му се беше паднал готин сценарен образ, освен това е много по-добър актьор от Катрин-Зита. Всички останало все още мисля, че не е дори worth mentioning.
Като те слушам за "трогването от момиченцето" и т.н. все повече гледам на този филм като на малкото дете, което се опитва да си играе с големите батковци - толкова плоски и плитки са всичките сцени, в които РЪЧНО се тестват да ти насслагват тъга (имаше такива очевидни и изтъркани класики като забравеното момиченце от училище, как разглежда албума на майката, как не иска да яде нищо от на майка си нещата...).

Като те слушам за "трогването от момиченцето" и т.н. все повече гледам на този филм като на малкото дете, което се опитва да си играе с големите батковци - толкова плоски и плитки са всичките сцени, в които РЪЧНО се тестват да ти насслагват тъга (имаше такива очевидни и изтъркани класики като забравеното момиченце от училище, как разглежда албума на майката, как не иска да яде нищо от на майка си нещата...).
В повечето филми има едни или други клишета. На мен пък Без резервации ми хареса доста. Мисля, че това е най-важното.
Може би си свикнал да имаш определени очаквания от даден филм, след като почнеш да го гледаш. Може би си казваш "Аха, щом показват това, значи трябва да стане онова". Затова "лутането" между комедия и драма ти се е видяло безцелно. На мен пък точно то ми хареса.
П.П. Ако ми отговориш, оставаш с последен пост на тази страница. А СМЕЙ ДЕ!!!
Може би си свикнал да имаш определени очаквания от даден филм, след като почнеш да го гледаш. Може би си казваш "Аха, щом показват това, значи трябва да стане онова". Затова "лутането" между комедия и драма ти се е видяло безцелно. На мен пък точно то ми хареса.
П.П. Ако ми отговориш, оставаш с последен пост на тази страница. А СМЕЙ ДЕ!!!

Last edited by passer-by on Fri Jan 04, 2008 1:00 pm, edited 1 time in total.
AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHП.П. Ако ми отговориш, оставаш с последен пост на тази страница. А СМЕЙ ДЕ!!!
p.s. ИЦо, коментираме ромкомка (:))) вече 5 поста, хайде да се събудим дружно!
Last edited by Muad_Dib on Fri Jan 04, 2008 1:01 pm, edited 1 time in total.