Тия дни в паузите между въпросите и аз изгледах финалите на 24, Хироус и Лост. За съпругите писах още в понеделник. Ще карам по ред от най-лошия към най-хубавия, и за трите сериала адски много ми пукаше, и от трите съм разочарован донякъде (в различна степен де).
1) 24 6ти сезон - абсолютен крах. Такава бутафория просто не съществува, то не е повтаряне на сюжети, на идеи, бездарна актьорска игра, предсказуемост. Не мога да повярвам, че ще го напиша за 24 - този СЕЗОН БЕШЕ ДЯВОЛСКИ СКУЧЕН от един момент натам (примерно средата). Да не говорим за идиотския финал, който без съмнение е най-лошият от предишните 5 (които всички бяха бомбени и много изненадващи - тук просто се случва НИЩО). Подкрепям Живик напълно и съм адски разочарован, дори няма да го записвам на дискове (който ме познава - знае, че това в общи линии е долната граница на еволюционната скала за мен

).
ИЗВОД: Спирам сериозното гледане и чакане на 24, ако някой близък ми го препоръча и ме убеди пак ще почна.
2) Хироус 1ви сезон - еми (пак) поодобно на Живик съм раздвоен. Доволно скучен, предначертан донякъде и до голяма част предсказуем финал. Това, че всички имат вратичка за нова поява ХИЧ не ме изкефи, нищо, че си е комиксова традиция. Финалното пренасяне на Хиро във времето и тренировката с баща му са сигурно двете неща, които ме накефиха искрено. Единствения сезон на сериал, за който мога да кажа, че предпоследния епизод беше многократно по-добър. Да не говорим, че и проблемите на тъпата кифла Клеър и баща й ми досадиха на максимум...
ИЗВОД: Чакам си 2ри сезон чинно, макар да очаквах много, АМА МНОГО повече от финала на първи. 30 серии е добро количество, дано си изпълнят обещанията за изцяло новите герои и локации. Като мине сесията ще преджапам през комиксите, дръпнах ги всичките тия дни.
3) Лост 3ти сезон - току-що го изгледах и напук на всичко (повтарянето, "осапуняването", гонитба на рейтинг) си ме накефи най-много от всички финали този сезон (без този на CSI: Las Vegas). Двоен финал (2 епизода т.е.), изпълнен с много действие, много шоудауни, една култово направена саможертва, поредното отвяващо разкритие (ТМ) и малко мистика за цвят. Да не говорим, че паралелно развиващата се история с Джак не-на-острова е просто гениална (йет агейн пауъръд бай Живик, трябва да го черпя една бира вече). Не мога да си обясня защо напук на цялата машина за рейтинг, която е Лост и напук на цялата драйфня (извинявам се), която се предлага за сюжет и напук на цялото това водене за носа съм влюбен в ЛОСТ...Дали е заради флашбеците, дали е заради болно култови герои като Лок, Бен или Сойър, дали е заради косата и лицето на Джулиет или краката на Сун - искрено не знам. Но си го обичам този сериал.
ИЗВОД: Напук на цялото концентрирано плюене, което организирахме тук по следващите три сезона на Лост - аз ще ги изгледам и тва е, решил съм го. Поне се знае, че 100% ще са си 6 и толкоз (да чукаме на дърво де). Ето примерно Вавилона е 5 сезона, количеството сезони не е критерий за добър/лош сериал (друг сериозен пример е Сопранос). Да стискаме палци историята да се разплете ПРАВИЛНО.