A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Killua
Ascendent

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Killua » Thu Jul 27, 2017 9:36 pm

Оф, ама наистина беше тъп епизодът :neutral:
shadow dance nikoga ne luje

coldie
Forsaken

Post by coldie » Thu Jul 27, 2017 11:59 pm

трубадур wrote:
Wed Jul 26, 2017 1:53 pm
Направиш ли го до гроба на бащата на момчето, чиято сестра искаш да онождаш е една идея отвъд прекаленото.
Ако и такова нещо са екранизирали, не случайно още не съм гледал вторият епизод, и ако има такива неща в него едва ли ще го гледам.

Но да попитам пак, кой са другите? Някакви предположения?
Кой са северняците, кой са южняците и какво са 7-те кралства? Някакви предположения?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jul 28, 2017 10:02 am

Ниска топка със сигурност... диалозите бяха няколко порядъка по-тъпи от обикновено. На лесбо-сцената кринджфестът от репликите на лелята беше ужасен.

Иначе телепортациите настрана, но колко гарвана дойдоха по различно време при Джон, а тоя от Вала, че Бран е жив, още никъф го няма. Все пак Сам като замина, е научил някого кво да прави с тия гарвани, не? И кат стана дума за Сам, защо не даде няква упойка на Джора?

Сред малкото яки неща в епизода бяха Варис, циците на Мисандей и Рандил Тарли.
This is it. Ground zero.

Gilraen
Scholar

Post by Gilraen » Fri Jul 28, 2017 12:01 pm

Досега упорито се въздържах да пиша в тази тема, защото истината е, че не съм фен на книгите. Чела съм ги, но, без да пораждат желание за хейт, просто не са точно моето четиво. Все пак у мен обаче живее детинското желание да разбера какво става по-нататък; по-точно - живееше, защото вече не ми пука кога и дали Мартин ще завърши историята.
Изненадващо обаче сериалът ми харесваше. Сега и към него интересът ми спадна и споделям доста от мненията тук. Гледам го, защото ме кефи като цяло визията, която също ме кефеше повече в първите сезони.
Конкретно по епизода. Ами...Кутрето си е Кутрето. Той не беше директен, а по типичния си начин обясни нещо за любов към майката на Санса и към Санса, което прозвуча донякъде умилително, но ние си знаем, нали така :twisted: . Колди, не преигравай - нямаше нищо в тази сцена, което да притесни нежната ти блуждаеща душица. Освен фактът, че Кутрето си е заплаха, откъдето и да го гледа човек.
Що се отнася до упойката на Джора, това си беше ромът, изпит до дъно - в онези времена - реални, или фентъзийни, така са упоявали нещастниците при хиругически интервенции:). От друга страна... можеше начетеният Сам да демонстрира по-различни знания, ама не би.
Някой гледа ли трейлъра на третия епизод?
Spoiler: show
Разстояния не разстояния, Джон Сноу се добира да Драконов камък:). Или поне така го разбрах аз
"... there's a hell of a good universe next door: let's go".
e. e. cummings

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Jul 28, 2017 12:08 pm

Гледахме, да, Джони и Дани, сапунът край няма :lol:

Иначе в света на мартин има опиум, Сам можеше да му удари на Джората некоя друга дозичка, след като ще рискува толкова много, поне да вземе да приспи човечеца.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jul 28, 2017 12:15 pm

Да, milk of the poppy е цитирано многократно и в книгите, и в сериала :)
This is it. Ground zero.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Jul 28, 2017 1:27 pm

Gilraen wrote:
Fri Jul 28, 2017 12:01 pm
Досега упорито се въздържах да пиша в тази тема, защото истината е, че не съм фен на книгите. Чела съм ги, но, без да пораждат желание за хейт, просто не са точно моето четиво. Все пак у мен обаче живее детинското желание да разбера какво става по-нататък; по-точно - живееше, защото вече не ми пука кога и дали Мартин ще завърши историята.
Изненадващо обаче сериалът ми харесваше. Сега и към него интересът ми спадна и споделям доста от мненията тук. Гледам го, защото ме кефи като цяло визията, която също ме кефеше повече в първите сезони.
Конкретно по епизода. Ами...Кутрето си е Кутрето. Той не беше директен, а по типичния си начин обясни нещо за любов към майката на Санса и към Санса, което прозвуча донякъде умилително, но ние си знаем, нали така :twisted: . Колди, не преигравай - нямаше нищо в тази сцена, което да притесни нежната ти блуждаеща душица. Освен фактът, че Кутрето си е заплаха, откъдето и да го гледа човек.
Що се отнася до упойката на Джора, това си беше ромът, изпит до дъно - в онези времена - реални, или фентъзийни, така са упоявали нещастниците при хиругически интервенции:). От друга страна... можеше начетеният Сам да демонстрира по-различни знания, ама не би.
Някой гледа ли трейлъра на третия епизод?
Spoiler: show
Разстояния не разстояния, Джон Сноу се добира да Драконов камък:). Или поне така го разбрах аз
Какво да преигравам, сериала е интересен, не може да се отрече, но ако е имало такава сцена - да това ще ми дойде в повече. Хубаво се бяха върнали в средните сезони към историята и бяха намалили драстично секса и другите извратении, не е нужно това да се показва на екран, за да ни събужда нските страсти. Ако е имало сцена на секс до гроб, това е типичен миксиран сигнал, който в много вреден за психиката.

Какво и да мислят някои за мен, изгледайте ми видеото на тази тема, и тогава решавайте !
https://www.youtube.com/watch?v=GzmGqy84JH8

+ Изобщо осъзнава ли се колко мръсно са се вмъкнали подсъзнанието ви, ако са ви представили сцена със секс до гроб.
От една страна едното се очаква да предизвиква негативна емоция, другото позитивна ЕМОЦИЯ. Тука ви удрят двойно на ниво ЕМОЦИЯ, и го удвояват защото секса - води то създаването на живот, а гроба е символ на смърта.
Не знам, защо на някой хора им изглежда голяма глупост, тия брандове разполагат с армия от всякакъв вид хора, които ден и нощ задачата им е да измислят все нови и нови трикове.
Last edited by coldie on Fri Jul 28, 2017 1:33 pm, edited 1 time in total.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Jul 28, 2017 1:33 pm

Уат, ноу, няма ебанье до гроба, само един вика, че му се ще да такова Сандра и го казва на брат ѝ, но водят тоя разговор в крипта. Джизъс. Отдавна се наебаха до труп. Децата вече не се кефят на толкова ванила работи.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Jul 28, 2017 2:43 pm

трубадур wrote:
Fri Jul 28, 2017 1:33 pm
Уат, ноу, няма ебанье до гроба, само един вика, че му се ще да такова Сандра и го казва на брат ѝ, но водят тоя разговор в крипта. Джизъс. Отдавна се наебаха до труп. Децата вече не се кефят на толкова ванила работи.
Все тая, тия извратения що ги екранизират - за популярност ли - мне? Сезоните в които това беше ограничено бяха много по-добре приети. Аз, знам защо... Както и да е.
Тия неща / аз съм чел само малко от всички книги / - е нещо не ги виждам да ги има чак така в книгите, каквото и от сорта да има в книгите поне не се набива на очи.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jul 28, 2017 5:57 pm

Само аз ли забелязах как двамата идиоти току що разкриха целият край на сериала ? И големият финален туист?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jul 28, 2017 7:02 pm

Много се съмнявам чирак като Тарлю да има достъп до млякото или да е имал време да открадне .

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Jul 28, 2017 9:50 pm

RRSunknown wrote:
Fri Jul 28, 2017 7:02 pm
Много се съмнявам чирак като Тарлю да има достъп до млякото или да е имал време да открадне .
Освен че се занесе в килията с всичко необходимо да направи операцията освен обезболяващо (дето да е смислено, а не пиклив алкохол) :panic:

но как се вика това да му беше кусурът на тронеца

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri Jul 28, 2017 10:24 pm

The Dragon wrote:
Fri Jul 28, 2017 5:57 pm
Само аз ли забелязах как двамата идиоти току що разкриха целият край на сериала ? И големият финален туист?
Поясни? :ninja:
The hardest battles are fought in the mind.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jul 29, 2017 1:05 am

Донесе комплект ножки които и без това са му в задължението да ги чисти и свитата книга. Нямаше време за друго. Както и да е това беше най-малкия проблем.
Единственото което ми хареса от епизода беше песента на Ед Шийрън и, че показаха групата му като нормални момчета вместо стандартните рецидивисти.

Надявам се в книгата Мартин да изтроли всички и другите да избият всички.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Jul 29, 2017 12:17 pm

penzata wrote:
Fri Jul 28, 2017 10:24 pm
The Dragon wrote:
Fri Jul 28, 2017 5:57 pm
Поясни? :ninja:
Когато си говориха с архимайстера за стила и рисърча. И архимаестера не пиша "История на войните след смъртта на Роберът I Баратеон" само за да не я чете никой. И Сам - а не трябва ли да изберете нещо по поетично.

Демек - всичко което става в момента е история от вече написана книга от Сам с името "Песен за огън и лед" или Game of thrones зависи как го донапишат. И долу горе това ще бъде и финалната сцена. Примерно Сам на 90 и кусур години като гранд убер архимайстер я довършва и плаче или пък някакъв млад чирак го разпитва за нея и т.н.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.