Най-добрият начин за поръчване на англоезична литература?

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 11, 2010 9:48 pm

Сори, че дразня народа, но току що направих един доста интересен извод. Откак преди около половин година Амазон прехвърлиха всичките си доставки (без може би безплатната, за нея не съм сигурен) на UPS, се оказва, че която и доставка да избереш, пратката пристига в деня след този, в който е диспачната. И изборът ти на доставка определя само колко експедитивно ще я ПРАТЯТ. В резултат на което най-често стандартният шипинг (2-5 работни дена) има същия резултат като некст-дей деливъри, дето струва с $10 отгоре....
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Mar 11, 2010 10:04 pm

Това обаче важи основно за САЩ, нали? Щото за тук си минава все така през европейските им складове, като гледам.

За Маркетплейса не важи, предполагам. :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 11, 2010 10:22 pm

Е да де, за Щатите говоря. Преди време бях поръчал една книга с двудневна доставка, тя дойде на следващия ден, беше повредена, така че им писах и те ми я пратиха еднодневна - пак дойде на следващия ден (то по-бързо няма и как де, освен ако не живееш сигурно при техния склад...)
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Apr 18, 2010 8:41 pm

Букдепозиторито дотком обявява, че спира временно работа с клиенти от Северна Америка, пък ме блокира и мен дето съм в Европа. Ама като гледам втория параграф, явно е повсеместно.

При какъвто и да е опит да им вляза в страницата или акаунта си на екрана изскача ей туй съобщение:
Sorry! Due to the volcanic eruption beneath the Eyjafjallajoekull glacier in Iceland and subsequent grounding of all air traffic in Europe, we’re experiencing delays and supply issues. As a result we’re suspending our service to North America, and apologise for any inconvenience this may cause. We hope that flights will resume soon and we can start the service again. Thank you for your patience and understanding.

Customers outside of North America may order via BookDepository.co.uk although some of these deliveries may also be subject to delay.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Apr 18, 2010 8:46 pm

Ми ако за доставка използват полети от английски летища, много е вероятно повечето авиокомпании, с които работят, да са им обяснили, че в момента точно те не са им приоритетни клиенти, ако изобщо пускат някакви :( Би трябвало да мине в рамките на няколко дни... като се изчисти небето.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Apr 18, 2010 8:53 pm

Проблемът е, че исландският вулкан все още бълва пепел в атмосферата и метеоролозите нямат прогноза докога ще продължи това.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Apr 18, 2010 9:40 pm

Ми... реално погледнато, едва ли можеш да очакваш от тях да си променят веднага всички планове за доставка - особено като се има предвид, че в момента всякакви други компании и кволинета си имат същия тип проблеми и всякакви компании за доставка, поща и т.н. са малко позатрупани :?

Не, не казвам "стига бе, какво си се загрижил сега за тия книги, т'ва е най-малкият проблем на света в момента, седи, грей се"; напротив, знам, че това си е нещо, което си води до дискомфорт и неприятни усещания от всякакъв тип, ама... за момента просто няма какво да се направи :?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Apr 18, 2010 10:03 pm

А, не съм се затръшкал, просто пуснах тук съобщението за сведение, че ми се видя любопитно. :)

Впрочем прочетох, че от утре поне половината планирани полети в Европа се възобновяват. А летищата в София и Пловдив вече били отворени от днес 14:00.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 22, 2010 12:24 am

Букдепозиторито дотком възобнови нормалната си работа, за който се интересува.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 22, 2010 12:25 pm

Имам няколко въпроса понеже пак се запалих по поръчване на някое и друго книжле от нета. Ицо ми отговори на някои работи, но сега чета темата, разгледах двата варианта на букдепозитори и май излиза доста по-евтино от амазон, поне нещата, които аз търся. Мерси много!!! Та имам няколко питания относно букдепозитори

1. КОй сайт ми препоръчвате - букдепозитор.ком или .ко юк? В смисъл от кой най-бързо ще пристигне до България.
2. Приемат ли дебитна ВИЗА Електрон (НА ПИБ)? Ако някой случайно е поръчвал, че аз съм само с такава, на амазон ми я приемат с размах.
3. Наистина ли доставките са безплатни и цената на артикула, която виждам е всичко, което ще платя?
4. Ако поръчам няколко неща наведнъж заедно ли ще ми ги изпратят?
5. Като в Availability пише usually dispatched in 48 hours - това значи, че след 48 часа ще я пратят за България или?

Мерси много предварително.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Apr 22, 2010 12:36 pm

1. Няма разлика в скоростта на доставка, избираш който ти дава по-ниска цена на книгата.

2. Да, аз съм с такава и съм поръчвал многократно. Но ако правилно си спомням, ти беше казал в една друга тема, че твоята карта е по-стара и няма CVV код отзад ( http://en.wikipedia.org/wiki/Card_Verification_Value ) , в такъв случай няма да стане, защото искат този код да се въведе при поръчването.

3. Да.

4. Не, всяка книга си идва в отделна пратка и се изпращат често в отделни дни в зависимост от availability-то.

5. Да, въпреки че в някои редки случаи се бавят и повече.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 22, 2010 2:22 pm

Мерси много, Дем, супер много ми помогна. Аз имам две такива карти, една е без CCV код, другата е със и смятам да ползвам нея. Малко е досадно защото картата ми е в лева и ще трябва да внасям левове по обирджийския курс на първа инвестиционна.

Бтв това за отделните пратки звучи адски досадно, ако поръчам 3 комикса с еднакво availability пак ще дойдат в различни дни на отдени пратки, така ли? :roll: И в една поръчка ест.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 22, 2010 2:30 pm

Ааааа точно щях да хлебя неудобния интерфейс на сайта, при което намерих едно нещо което е изчерпано навсякъде. ЗОМГ ХАКС БАСИ ЯКИЯ САЙТ!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Apr 22, 2010 2:33 pm

В евро не е ли зададен курса по валутния борд ?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 22, 2010 3:12 pm

Зададен, това, търгуващи с чуждестранна валута точно какво ги вълнува? :lol:

ето ги курсовете на ПИБ (първият е на БНБ):

Евро EUR 1 1.955830 1.94600 1.95900