The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 08, 2008 3:27 pm

Muad_Dib wrote:Приключих първия хардкавър на "новите" Фантастик 4-ки и беше доста як, екстрите около 500-тния им брой са страхотни, а и вътре все пак бяха цели 14 броя. За съжаление Дуум си взе благодарение на Др. Стрейндж (известен още като Стефан Странното), но пък чичко Рийд е новият Ту-Фейс, ще видим как ще го оправят сега.
Направо ще паднеш като видиш как. В един от другите два хардкавъра е показано.
Дали ще паднеш от смях или от възмущение е друг въпрос :twisted:

А тези три хардкавъра на Ф4 за мен са една от най-добрите им подборки.

Впрочем художникът на първия хардкавър, за който питаше малко по-горе се казва Mike Wieringo. И за жалост наскоро почина. :cry:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 08, 2008 3:40 pm

Благодаря на Никола, който единствен се опита да отговори на простия ми въпрос и да сподели искреното ми недоволство. На останалите се извинявам и напомням, че очевидно вече няма нужда да реагират както "шайхири" би искал - защото него го няма.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 08, 2008 3:45 pm

Погледна ли фейбълс-а от преди 2-3 страници да видиш за какво става въпрос, когато например аз употребявам словосъчетанието "як комикс", Алекс? Ян даже ги е качил, има линк. Програмата, която ти трябва за да ги видиш се казwa CDisplay, има я на датата.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 08, 2008 3:46 pm

shayhiri wrote:Благодаря на Никола, който единствен се опита да отговори на простия ми въпрос и да сподели искреното ми недоволство. На останалите се извинявам и напомням, че очевидно вече няма нужда да реагират както "шайхири" би искал - защото него го няма.
Де тоз късмет! :lol:

А Никола не е споделил "искреното" ти недоволство, Спамчо. Ама ти като четеш чуждите постове пропускаш удобно по някой и друг параграф :roll: Например този в поста на Колето, който говори за провокациите ти. :roll:

За тия, които се интересуват искрено - въпросният епизод в статията на Цитаделата е доста добър. Чел съм го преди време.

ЕДИТ: Коле, ти наистина ли опитваш да водиш сериозен разговор в тази тема с Алекс Султанов? :shock:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 08, 2008 3:51 pm

Опитвам се да му дам шанс, така да го кажем.

Защо Алекс трябваше да дойде в темата, за да постнете стабилно баси? И вие четете колкото мен, при което миналата страница са някакви 4-5 редови джънк ревюта на Никола и нищо повече...със седмици:). :wink:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 08, 2008 3:55 pm

Четох първи и втори Омнибус на Aliens vs. Predator и първия Омнибус съответно на Aliens и на Predator.

Артът е малко старичък, но историите според мен са ДОСТА добри.

Не го постнах по-рано, защото едва ли някой тук освен мен се интересува от тези поредици. Като гледам гюрултията около АвП-то... :mrgreen:

А, да, изчетох и Lucifer - спин-оф на Sandman. Сценарист е Mike Carey, дето сега пише adjectiveless X-Men. Историята е страхотна. Сюжет, персонажи, диалози - всичко е десятка.
Освен рисунките. Те са... не особено добри :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 08, 2008 4:14 pm

Мерси, Никола. Ще погледна линка, защото отдавна не съм чел Фейбълз. И на мен Vertigo ми бяха любимият импринт. И точно на техния фон масата кръвосмесителни супергеройски "франчайзи" изпъкваха още по-грозно.

Въпросът ми (очевидно към Ицо, щото си призна, че е чел дори конкретния пример) беше как може да гледа сериозно на комикс за Спайди/Соня. Пределно ясен, учтиво формулиран въпрос. Възможните отговори са очевидни и съвсем не толкова страшни: "Такива комикси по принцип не се четат насериозно", "Просто се кефя на арта и тъпите смешки", "Как могат да бълват стотици заглавия годишно със същите герои, без да ги крос-брийдват?", "Комикс-сетингът се очаква да е абсурден" или "Ми на Марвъл зомбитата очевидно не им пречи".

Само че той по-скоро ще си прехапе езика, вместо да отговори - като преди това наругае човека отсреща по всеки възможен му начин. :) Или поне така изглежда дотук. А ако случайно решиш да отговориш, Ицо, можеш в замяна да получиш отговор на всеки твой въпрос към мен. Диалог, нали, някакво нормално общуване.
Last edited by shayhiri on Tue Jan 08, 2008 4:23 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 08, 2008 4:22 pm

Оф, млъкни :neutral:
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 08, 2008 5:25 pm

Шайхче, нали се разбрахме да не се изказваш авторитетно и обидно за неща, от които не разбираш? Нали?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jan 08, 2008 5:45 pm

"Aвторитетно и обидно" не би трябвало да се изказва никой за нищо. Защото когато се изказвах относно двете неща, "от които разбирам", помните кво ставаше. :wink:

И за Бога, тунинговайте си вече реакциите (Ицо и Рол). Никой не може да ми забрани да покажа с пример на какво са способни Марвъл. Колкото и "обида" да виждате за себе си в това. :roll: Баси.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 08, 2008 5:50 pm

Пак по убер-гейския характерен за теб начин обърна дискусията на тема Марвел при условие, че от две страници се опитвам да ти набия в главата, че КОМИКСИТЕ В СВЕТА НЕ СЕ ИЗЧЕРПВАТ С ПРОБИТИЯ МАРВЕЛ И ОСОБЕНО ХУБАВИТЕ ТАКИВА.

Постнал си рандъм линк от рандъм скапан сайт, който говори за рандъм Марвъл бозичка (макар че може и да не е, но ...едва ли:)) - напиши следващия път сценарий как трябва да реагираме, че направо да реагираме както ти кажеш.

Флеймър.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 08, 2008 5:52 pm

shayhiri wrote: Въпросът ми (очевидно към Ицо, щото си призна, че е чел дори конкретния пример) беше как може да гледа сериозно на комикс за Спайди/Соня. Пределно ясен, учтиво формулиран въпрос. Възможните отговори са очевидни и съвсем не толкова страшни: "Такива комикси по принцип не се четат насериозно", "Просто се кефя на арта и тъпите смешки", "Как могат да бълват стотици заглавия годишно със същите герои, без да ги крос-брийдват?", "Комикс-сетингът се очаква да е абсурден" или "Ми на Марвъл зомбитата очевидно не им пречи".
В така формулираните "отговори" няма и намек за учтивост бтв. Наглееш.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 08, 2008 5:52 pm

Кооолееее... :roll: DON'T FEED THE TROLL

Адашке, добрутро.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 08, 2008 5:56 pm

Amelia wrote:
shayhiri wrote: Въпросът ми (очевидно към Ицо, щото си призна, че е чел дори конкретния пример) беше как може да гледа сериозно на комикс за Спайди/Соня. Пределно ясен, учтиво формулиран въпрос. Възможните отговори са очевидни и съвсем не толкова страшни: "Такива комикси по принцип не се четат насериозно", "Просто се кефя на арта и тъпите смешки", "Как могат да бълват стотици заглавия годишно със същите герои, без да ги крос-брийдват?", "Комикс-сетингът се очаква да е абсурден" или "Ми на Марвъл зомбитата очевидно не им пречи".
В така формулираните "отговори" няма и намек за учтивост бтв. Наглееш.
Всъщност и аз сега му чета поста и е поразително нагъл, съгласен съм. Все едно всичките Марвел-фенове тук не осъзнават колко безбожно малоумни са комиксите им баси...

АЛЕКС ПРОЧЕТИ НА ПРЕДНАТА СТРАНИЦА ПЛС.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Jan 08, 2008 6:52 pm

Muad_Dib wrote: АЛЕКС ПРОЧЕТИ НА ПРЕДНАТА СТРАНИЦА ПЛС.
Не че е нещо, ама бъркаш жестоко Никола. Той си е Шайхири. С шайхиров манталитет и шайхирово държание. (А шайхирлък, вече ще се установи като отделна думичка! :mrgreen: )
Само не знам кога самият Алекс Султанов ще успее да се научи на две особено семпли неща?
1. Имаш си баш шайхиров харектер и шайхирово държание. И да сложиш пример от Цитаделата, само набляга на шайхиренето ти.
2. Има едно нещо дето му се вика, по цял свят и на всички езици, лично. Дали ще е мнение, дали ще е вкус; просто си е лично виждане и личен усет, за много неща които никой друг не схваща като теб; или почти. И определено, когато е една трудно прикрита, но много нахално излъскана "отровна стреличка" (Превод: голяма част от постовете ти, преди да се отречеш от основните си намерения, пред Рол или Ян.), просто не разбирам как очакваш всички мирно да ти закимаме?! :shock: Вместо да рипнем поне с/у тона ти.
Голям си, Шушури, та да се налага сега да се учиш. A може и да е късно за теб, вече! :twisted:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!