Понапреднах малко и нещата взеха да ми стават по-интересни, че даже се появи потенциал да ми хареса повече от първата. Но определено имаше едни 40 страници, които директно бих орязала ако можех -Shamajotsi wrote: ↑Mon Feb 28, 2022 9:01 pmИстината е, че втората книга ич не ми допадна толкова, колкото "Трите тела".
I kid you not... Според Google, историческото значение на думата е secret rites used in the worship of Bacchus, Dionysus, and other Greek and Roman deities, celebrated with dancing, drunkenness, and singing, ама пак звучи странно в детска книга...After a time he fell asleep, and some unsteady fairies had to climb over him on their way home from an orgy
За мен и в "Трите тела" го имаше същия проблем. Особено Wang, главният герой в съвременната сюжетна линия, е тотално едноизмерен образ, който се държи крайно неадекватно и роботски. Имаше го и адски нелепия момент с масовите самоубийства на учени, защото резултатите от опитите били в противоречие с теориите им.Shamajotsi wrote: ↑Tue Mar 01, 2022 10:14 pmЗа ей това в спойлера ти всъщност намеквах - мисля, че тези истории ми повлияха върху цялостното преживяване с книгата и ме накара да съм малко по-скептичен за останалото, отколкото бих бил иначе. А после си направих ретроспекция и се поизненадах, защото авторът много хубаво показва в "Трите тела" как може да описва хубаво реалистични и съпреживими междуличностни отношения - пък в "Тъмната гора" героите се държаха много изкуствено един спрямо друг.
ARC = Advance Reader's/Reading Copy. A.k.a. "galley" по някаква причина. Това са ранните копия, които издателите разпращат на блогъри (или поднешному тиктокъри и ютюбъри) и книжарници за предварителни ревюта. На теория не са минали финална редакция, та потенциално може да има малки промени във финалната версия (Хароу имаше бая голяма разлика, целият епилог с Нона липсваше), но това не е типично. 99% от случаите арковете са си финалната версия на книгата.
Поради разни неразбираеми за мен причини се присетих изведнъж за тая книжчица, която като дете първо харесвах, а после ме постресна и подразни поради ред причини - едната от които е, че Питър Пан убива онези от изгубените момчета, които започват да порастват:
Всички искаха да проливат кръв, освен момчетата, които обикновено обичаха битките, но тази вечер бяха излезли да посрещнат капитана си. На острова момчетата, разбира се, менят броя си, според това колко много деца се убиват, като паднат от количките си и тъй нататък. И когато те почнат да израстват, което е против правилата, Питър ги поразрежда.
Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests