Гледано напоследък, част III
Moderator: Moridin
алшу, изобщо, ама ИЗОБЩО нямаш представа за кво става дума в Занкьото и ква беше целта на терора там, така че викам да спреш да се излагаш като кифладжия вече. Дебат за това кой е терорист и кой е борец за свобода няма в това аниме отвъд една реплика, снесена от един от персонажите в началото. Занкьото е нещо като мистерия, комбинирана с екшън. Полицията се надцаква с терористите и малко по малко ни става ясно кво искат въпросните терористи. Това е анимето.
Съжалявам, че не можеш да се зарадваш на нищо, което не е в някой от двата полюса - пълна простащина и зомфг интелигентната драма. Това е достатъчно интелигентно, за да му се зарадвам аз. Отново, ако не искаш да го гледаш - твоя си работа, но аргументите ти са фул оф шит и няма какви други да бъдат в тоя случай, щото тук един епизод не стига, за да разбереш кво гледаш.
Трите лайненца от Дурара бяха централни за 1ви сезон. Не знам какви други лайненца може да има в Дурара - аз други пикльовци от гимназията дето нападаха хора с катани и въртяха банди не помня.
Съжалявам, че не можеш да се зарадваш на нищо, което не е в някой от двата полюса - пълна простащина и зомфг интелигентната драма. Това е достатъчно интелигентно, за да му се зарадвам аз. Отново, ако не искаш да го гледаш - твоя си работа, но аргументите ти са фул оф шит и няма какви други да бъдат в тоя случай, щото тук един епизод не стига, за да разбереш кво гледаш.
Трите лайненца от Дурара бяха централни за 1ви сезон. Не знам какви други лайненца може да има в Дурара - аз други пикльовци от гимназията дето нападаха хора с катани и въртяха банди не помня.
Аре ся толкова пък сложно...да си отмъстят за това, че някаква там организация си е правила експерименти с тях.ква беше целта на терора там
При това тероризирайки съвсем други хора, ама такива дето не могат да им го върнат. Това го намекнаха в първа серия с онази ограда дето я прескачаха във флешбека.
Ми не. Терористите мачкат полицията с deus ex machina невъзможните си мозъци. Никакво интересно съревнование не е това.Полицията се надцаква с терористите
Странното е, че го казвате всеки път когато съм на някакво мнение, а вие не сте съгласни.викам да спреш да се излагаш като кифладжия вече
Сиреч единствения начин, да не се излагам е да ви поддаквам...е нема...
Ама малко смята зрителите си за идиоти, щом трябва автоматично да приемат за правило, едни доста странни неща.Това е достатъчно интелигентно
Какви са ми всъщност аругмените?аргументите ти са фул оф шит
- Не го харесвам, защото иска от зрителя да руутва за пълни гадове.
- Не го харесвам, защото трябва изпитвам емпатия, към неща към които не мога.
- За заглавие все пак с някакви претенции (хайде полу-дълбоко) действа относително опростенчески с темите.
Това ли е фул оф шит?
Дори да е, какво пък ти пречи на теб? Или на който и де е друг във форума?
И най-важното. Нима от първи епизод не може да се направи такъв извод?
Нима друго е демонстрирано в него?
Не, не стига, но е достатъчно за да разбера, че не искам да се задълбочавам в него.един епизод не стига, за да разбереш кво гледаш
Не ми трябва да го знам в пълни детайли.
Ми не.Трите лайненца от Дурара бяха централни за 1ви сезон.
Просто показаха как се губят в потока от свръхестествени явления и нямат никакъв контрол (това с катаната).
Главните действащи лица са съвсем други хора.
Или поне аз така виждам нещата
Във втори сезон пак бурята ги лашка насам-натам и пак по-интересни са съвсем други персонажи.
Има и нови неприятни младежи, де.

Не съм видял да е задължително да се руутва за тях. Само единици, като селти или онзи с барманските дрехи заслужават адмирации.
И да, мнението ти, че са лайненца не е фул оф шит, но с твърдението ти, че Дурара се изчерпва само с тях, не съм съгласен.
Има още много неща...не задължително майски рози

Апропо, всичко това може да се види в първия епизод. Въпросната тройка са си лайненца по дефиниция (щом не помниш и другите противни герои).
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Не им беше баш отмъщение целта, но за да разбереш за кво се бореха и защо го правеха по тоя начин, трябва да гледаш анимето. Не са и толкова деус екс макина нещата. Всъщност аз деус екс макина в това аниме не помня да имаше.
Пълните гадове не са пълни гадове и това няма как да го разбереш от първи епизод. Не знаеш дали можеш или не можеш да изпиташ емпатия в случая, щото това към което се предполага няква емпатия не става ясно в първи епизод. Не знаеш колко са опростени темите, щото те търпят развитие и това не е ясно от първи епизод. В светлината на това, че си гледал само първи епизод, не мога да класифицирам тея аргументи като нищо друго освен фул оф шит.
Иначе не ми пречиш с фул оф шит аргументите си - всеки има правото да е фул оф шит колкото си иска. Което не променя факта, че натрапчивото ти повтаряне на едни и същи фул оф шит аргументи те правят да се излагаш като кифладжия. Имали сме и други несъгласия с теб, но не всяко от тях се превръща във война с цитати. Така че не ми излизай с картата на форумната конспирация срещу теб, ако обичаш, щото такава просто няма. В момента си изтърсил няква глупост, аз съм ти реагирала, ти си се хванал с всичка сила за глупостта си, за да не се наложи да признаеш, че си в грешка и така... Случва се, чил. Не е нужно да се обясняваш що харесваш или не харесваш нещо и никой не те насилва да гледаш анимето. Но като почнеш да се обясняваш и твърденията ти са НЕВЯРНИ аз също нямам намерение да ти поддаквам.
За лайненцата в Дурара - знам, че не са единствените персонажи, но са достатъчно значителни, че да се разглеждат като главни герои. Иначе моментите със Селти и Шизуо примерно си ги харесвам и заради тях ще изгледам и втория сезон като излезе целият.
edit: Дропих Акаме га Килл и Махока щото са прекалено аниму булшит. Погледнах и едно Myself: Yourself и дропих и него, заради някаква ужасяващо пищяща женка отгоре на аниму булшита. Гокури-сан засега ще продължа да го гледам. Ще го редувам с новото Мушиши, което си е като предишното и следователно кефи.
Пълните гадове не са пълни гадове и това няма как да го разбереш от първи епизод. Не знаеш дали можеш или не можеш да изпиташ емпатия в случая, щото това към което се предполага няква емпатия не става ясно в първи епизод. Не знаеш колко са опростени темите, щото те търпят развитие и това не е ясно от първи епизод. В светлината на това, че си гледал само първи епизод, не мога да класифицирам тея аргументи като нищо друго освен фул оф шит.
Иначе не ми пречиш с фул оф шит аргументите си - всеки има правото да е фул оф шит колкото си иска. Което не променя факта, че натрапчивото ти повтаряне на едни и същи фул оф шит аргументи те правят да се излагаш като кифладжия. Имали сме и други несъгласия с теб, но не всяко от тях се превръща във война с цитати. Така че не ми излизай с картата на форумната конспирация срещу теб, ако обичаш, щото такава просто няма. В момента си изтърсил няква глупост, аз съм ти реагирала, ти си се хванал с всичка сила за глупостта си, за да не се наложи да признаеш, че си в грешка и така... Случва се, чил. Не е нужно да се обясняваш що харесваш или не харесваш нещо и никой не те насилва да гледаш анимето. Но като почнеш да се обясняваш и твърденията ти са НЕВЯРНИ аз също нямам намерение да ти поддаквам.
За лайненцата в Дурара - знам, че не са единствените персонажи, но са достатъчно значителни, че да се разглеждат като главни герои. Иначе моментите със Селти и Шизуо примерно си ги харесвам и заради тях ще изгледам и втория сезон като излезе целият.
edit: Дропих Акаме га Килл и Махока щото са прекалено аниму булшит. Погледнах и едно Myself: Yourself и дропих и него, заради някаква ужасяващо пищяща женка отгоре на аниму булшита. Гокури-сан засега ще продължа да го гледам. Ще го редувам с новото Мушиши, което си е като предишното и следователно кефи.
Amelia
А и не е възможно поне донякъде да не е за отмъщение.
Някои хора могат да дропнат всяко заглавие още при първия признак за дискомфорт, или дори ако си изградят грешна хипотеза за сюжетното развитие (Avengers EMH anyone?), а други са фул оф шит независимо какво действие предприемат.
Ето "шефът" ме прати да чета мемоарите на неуспелите писатели фантасти, за да съм разберял какво означава един съвсем елементарен термин.
Видите ли, аз си знам че съм в грешка (щото естествено, че съм, нали съм на различно мнение от вашето), но се преструвам, за да не се изложа, пък това ме излага още повече.
НЕ смятам, че съм в грешка.
Не знам какво харесвате на Занкю-то, но в него няма нищо за мен.
Не ми харесват и изразните средства демонстрирани в първи епизод.
Дори тонално да се променя нататък (едва ли е така), не изпитвам никакво желание да се задълбавам в неговата "мистерия".
Сега, това може да е признак на лош вкус и т.н. поредната демонстрация на простащината ми, но както и да го гледам не е "грешка", "глупост" и "неверни твърдения".
А ти не можеш ли да го кажеш директно в спойлер, вместо да вкарваш някакви илюминатщини "само за посветените".Не им беше баш отмъщение целта, но за да разбереш за кво се бореха и защо го правеха по тоя начин, трябва да гледаш анимето.
А и не е възможно поне донякъде да не е за отмъщение.
Ми щом е естествено за историята да има такива генийчета дето да въртят цяло Токио на малкия си пръст...Всъщност аз деус екс макина в това аниме не помня да имаше.
Аха.В светлината на това, че си гледал само първи епизод, не мога да класифицирам тея аргументи като нищо друго освен фул оф шит.
Някои хора могат да дропнат всяко заглавие още при първия признак за дискомфорт, или дори ако си изградят грешна хипотеза за сюжетното развитие (Avengers EMH anyone?), а други са фул оф шит независимо какво действие предприемат.
Казал съм го два пъти и вече е натрапчиво.че натрапчивото ти повтаряне на едни и същи
Не, не е конспирация. Просто някои хора (дето посещавате и други форуми), смятате единствено вашето мнение за правилно и всичко останало е грешка.картата на форумната конспирация
Ето "шефът" ме прати да чета мемоарите на неуспелите писатели фантасти, за да съм разберял какво означава един съвсем елементарен термин.
Ето това демонстрира типът мислене, който ме ядосва леко.за да не се наложи да признаеш, че си в грешка
Видите ли, аз си знам че съм в грешка (щото естествено, че съм, нали съм на различно мнение от вашето), но се преструвам, за да не се изложа, пък това ме излага още повече.
НЕ смятам, че съм в грешка.
Не знам какво харесвате на Занкю-то, но в него няма нищо за мен.
Не ми харесват и изразните средства демонстрирани в първи епизод.
Дори тонално да се променя нататък (едва ли е така), не изпитвам никакво желание да се задълбавам в неговата "мистерия".
Сега, това може да е признак на лош вкус и т.н. поредната демонстрация на простащината ми, но както и да го гледам не е "грешка", "глупост" и "неверни твърдения".
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
Ето че продължаваш да намилаш. И това се е случвало и друг път, по същия начин и същата причина - не си гледал някво аниме, но го обсъждаш все едно си го гледал и съответно отсреща ти обясняват, че си в грешка, ма то изведнъж не било грешка, а било я форумна конспирация, я стандартно поведение на еди кои си индивиди. Ми да си се замислял случайно, че вината в случая може да е в теб?
За Авенджърс - ти беше похвалил екшъна, а аз го зарязах въз основа на това, че екшънът не ми се видя особено интересен. Видял ли си ме някъде натрапчиво да твърдя къв боклук е на базата на 2та изгледани епизода?
Пускам ти спойлер с обяснение на Занкьото.
КОЙТО НЕ Е ГЛЕДАЛ ЗАНКИО НО ТЕРОР, МОЛЯ ДА НЕ ЧЕТЕ СПОЙЛЕРА:
За Авенджърс - ти беше похвалил екшъна, а аз го зарязах въз основа на това, че екшънът не ми се видя особено интересен. Видял ли си ме някъде натрапчиво да твърдя къв боклук е на базата на 2та изгледани епизода?
Пускам ти спойлер с обяснение на Занкьото.
КОЙТО НЕ Е ГЛЕДАЛ ЗАНКИО НО ТЕРОР, МОЛЯ ДА НЕ ЧЕТЕ СПОЙЛЕРА:
- Spoiler: show
Без цитати този път.
Случвало се е и преди, защото никой не ми позволява да си хейтя на спокойствие.
Казах, че не става дума за конспирация, нали? Ти я вкара тази дума.
Бях похвалил екшъна с това, че със съвсем пестеливи анимационни средства постигат страшно ефектни неща. И сигурно съм го повторил 10 пъти. Още една причина да цикля, щото се случва и да не ме чуят от първите няколко пъти.
Освен това имаше ваше изказване от сорта на "от тук нататък не ми се гледат типично марвелските им истории". Пък то няма начин да ги знаеш какви са, защото се отличават от филмите (от излезлите до онзи момент) и може да имаш престава само от комиксите. При това говорим за дестилация на канона - неща обобщени от различни източници.
Общо взето същото, като моята първа реакция от Занкюто "Знам, че това което следва няма да ми хареса".
Относно спойлера - миии, да не съм бил много прав, малко по-негадни копеленца са...но пак са ми антипатични.
Това, в което съм прав е, че този сюжет е нямало да ми хареса.
Цялата история ми звучи изнасилена, само за да се случват WTF моментите в нея. А и го има обръщането на перспективата.
Имаше една заплетена арка (всъщност поредица от арки) с бомбаджии и полиция в Detective Conan, която ми напомня за тази тук (с пъзелите за деактивирането и пр.).
Явно е някакъв популярен тип история в Япония.
Случвало се е и преди, защото никой не ми позволява да си хейтя на спокойствие.

Казах, че не става дума за конспирация, нали? Ти я вкара тази дума.
Бях похвалил екшъна с това, че със съвсем пестеливи анимационни средства постигат страшно ефектни неща. И сигурно съм го повторил 10 пъти. Още една причина да цикля, щото се случва и да не ме чуят от първите няколко пъти.
Освен това имаше ваше изказване от сорта на "от тук нататък не ми се гледат типично марвелските им истории". Пък то няма начин да ги знаеш какви са, защото се отличават от филмите (от излезлите до онзи момент) и може да имаш престава само от комиксите. При това говорим за дестилация на канона - неща обобщени от различни източници.
Общо взето същото, като моята първа реакция от Занкюто "Знам, че това което следва няма да ми хареса".

Относно спойлера - миии, да не съм бил много прав, малко по-негадни копеленца са...но пак са ми антипатични.

Това, в което съм прав е, че този сюжет е нямало да ми хареса.
Цялата история ми звучи изнасилена, само за да се случват WTF моментите в нея. А и го има обръщането на перспективата.
Имаше една заплетена арка (всъщност поредица от арки) с бомбаджии и полиция в Detective Conan, която ми напомня за тази тук (с пъзелите за деактивирането и пр.).
Явно е някакъв популярен тип история в Япония.
Ей това ми е мнението за Авенджърс:
Та това са тънките разлики между моите и твоите мнения. Имам моменти, в които и аз съм фул оф шит, но ако някой ми излезе с тезата "анимето е повече от това, което си мислиш и трябва да видиш повече от него преди да го оплюваш толкова уверено" ще си затворя устата и няма да пускам пост след пост, в който става все по-ясно, че не знам за кво говоря.
Т.е. ако сериалът е като комиксите, както казваш - 10x, but no 10x. Проверила съм за себе си, че комиксите са ми скучни. Не мога да направя нищо по тоя повод. Забележи как навсякъде казвам "ми изглежда", "ми е безинтересно", "ми го направят забавно". Аз не обсъждам обективните качества на сериала, както правеше ти с онова с излишно емоционалната драма и sci-fi plot devices в Занкьо-то. При това положение мога да кажа квото си поискам дори на базата на 2 изгледани секунди. Примерно, дропих Myself: Yourself в мига, в който няква заквича на екрана, щото не мога да понеса това, дори останалото да е на ниво литературен нобел.Точно за Earth's Mightiest Heroes става дума. След Аватар с гениалните бойни сцени извадени от Сифу Кису, екшънът там ми изглежда толкова картонен и невдъхновен... Артът също не мога да го кльопна нещо. Останалото винаги ми е било безинтересно и е една от причините да не чета марвелските комикси - само големите летни блокбъстъри в тоя франчайз успяват да ми го направят забавно и то най-вече заради актьорите.
Та това са тънките разлики между моите и твоите мнения. Имам моменти, в които и аз съм фул оф шит, но ако някой ми излезе с тезата "анимето е повече от това, което си мислиш и трябва да видиш повече от него преди да го оплюваш толкова уверено" ще си затворя устата и няма да пускам пост след пост, в който става все по-ясно, че не знам за кво говоря.
Главната в Кокури-сан? Ми да, готина е с всичкия си цинизъм и кретении. Но на мен ми трябваше повече от един епизод да захапя, щото първия ми беше скучен. После обаче се появи псето, лисицата и псето взеха да се джафкат и ме увлече. А като се появи танукито имах и по кого да точа лиги - джиджито е моя тип секси. И има ирезуми, което винаги е плюс. 

Секви глупости има от тоя характер, ма са направени смешно. 
Приключих Тонари но Секи-кун. Много е готино.
едит: Изгледах и Soredemo Sekai wa Utsukushii. Оказа се нелошо флъфи аниме. Ако не бяха постоянните сладникави декларации и ужасяващите джей-Дисни изпълнения, щеше да е още по-добро. Ще погледна мангата.

Приключих Тонари но Секи-кун. Много е готино.

едит: Изгледах и Soredemo Sekai wa Utsukushii. Оказа се нелошо флъфи аниме. Ако не бяха постоянните сладникави декларации и ужасяващите джей-Дисни изпълнения, щеше да е още по-добро. Ще погледна мангата.
Дропих Чайка след два епизода, защото:
1. Мяза на няква си там поредна безлична залъгалка за масите
2. Съдържа кавай лолита с панделки и финтифлюшки
3. Съдържа имена като Чайка Трабант и император Газ
4. Главното лоли прилича на мейдка и говори развалено за още повече мое кавайнес
5. Главното кавай мое лоли-мейдка, дето говори развалено и има панделки и финтифлюшки, борави с някво голямо оръжие
6. Не съм сигурна, че създателите на анимето знаят какво значи "саботьор"
7. Главният саботьор има две дразнещи лимбички на лицето
8. До втори епизод не се случи нищо, което да ми задържи вниманието
9. Анимацията на екшъна не ме впечатли с нищо
10. Май идеята е нашите да се носят по света и да събират телесни чаркове като топките в ДрагънБол.
Начи, една от причините да се отвратя от фентъзито като жанр са фентъзи имената. Имам нещо като аксиома - качеството на автора си личи още по имената на персонажите, локациите, магиите, техниките и т.н. Ако имената издишат, вероятността всичко останало да издиша е доста голяма, щото на автора за толкоз му стига фантазията. Та това в Чайка ми навява асоциации с песента Pussy на Рамщайн, където се изреждат някакви немски добре известни думи като Мерцедес Бенц, блицкриг и аутобан. Тил Линдеман се е вдъхновил за тая песен, когато са отишли на турне в Латинска Америка и там феновете им са подвиквали квито немски думи знаят (Мерцедес Бенц, блицкриг, аутобан, етц) ей така, от обич. И са им носили всякакви предмети, свързани по някакъв начин с Германия, включително някви нацистки артефакти, просто щото са от Германия, нали. Та и тука така - руски думички, колкото да има руски думички, щото са руски...
Обадете се ако знаете в чии ръце е пенисът на император Газ. Останалото дълбоко не ме интересува.
1. Мяза на няква си там поредна безлична залъгалка за масите
2. Съдържа кавай лолита с панделки и финтифлюшки
3. Съдържа имена като Чайка Трабант и император Газ
4. Главното лоли прилича на мейдка и говори развалено за още повече мое кавайнес
5. Главното кавай мое лоли-мейдка, дето говори развалено и има панделки и финтифлюшки, борави с някво голямо оръжие
6. Не съм сигурна, че създателите на анимето знаят какво значи "саботьор"
7. Главният саботьор има две дразнещи лимбички на лицето
8. До втори епизод не се случи нищо, което да ми задържи вниманието
9. Анимацията на екшъна не ме впечатли с нищо
10. Май идеята е нашите да се носят по света и да събират телесни чаркове като топките в ДрагънБол.
Начи, една от причините да се отвратя от фентъзито като жанр са фентъзи имената. Имам нещо като аксиома - качеството на автора си личи още по имената на персонажите, локациите, магиите, техниките и т.н. Ако имената издишат, вероятността всичко останало да издиша е доста голяма, щото на автора за толкоз му стига фантазията. Та това в Чайка ми навява асоциации с песента Pussy на Рамщайн, където се изреждат някакви немски добре известни думи като Мерцедес Бенц, блицкриг и аутобан. Тил Линдеман се е вдъхновил за тая песен, когато са отишли на турне в Латинска Америка и там феновете им са подвиквали квито немски думи знаят (Мерцедес Бенц, блицкриг, аутобан, етц) ей така, от обич. И са им носили всякакви предмети, свързани по някакъв начин с Германия, включително някви нацистки артефакти, просто щото са от Германия, нали. Та и тука така - руски думички, колкото да има руски думички, щото са руски...
Обадете се ако знаете в чии ръце е пенисът на император Газ. Останалото дълбоко не ме интересува.
- tigermaster
- Elder God
Дайте някакво мнение за "Le Chevalier D'Eon", че по някаква причина ми хвана окото. Аз аниме сериали гледам прекалено рядко, ама това ми се видя интересно най-малкото заради сетинга. А и бойните сцени са хубави, поне от това, което видях.
Другото, което съм заредил за близко бъдеще, е "Seirei no Moribito". Него почти със сигурност ще го харесам, де. С кое да започна?
Другото, което съм заредил за близко бъдеще, е "Seirei no Moribito". Него почти със сигурност ще го харесам, де. С кое да започна?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог