Най-добрият начин за поръчване на англоезична литература?

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Mother
Misting

Post by Mother » Fri Feb 12, 2010 9:31 am

Не знам в коя тема трябва да попитам, но ми се стори че няколко души от тук споменаха да са поръчвали книги от http://www.bookdepository.co.uk.
Аз също го направих, някой дали може да ме осветли горе долу след колко време да очаквам доставката от времето на поръчката.
Благодаря предварително.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Feb 12, 2010 9:44 am

Следиш кога ще стане от Processing на Dispatched и горе долу седмица след това ще е при теб или в близката поща, в зависимост от размера и желанието на пощальоните.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Mother
Misting

Post by Mother » Fri Feb 12, 2010 9:53 am

Аха, благодаря. Еми вече е Dispatched, така че ще го дочакам надявам се.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Feb 25, 2010 2:13 pm

Имам един въпрос - bookdepository.com е регистриран на остров Guernsey, който не се води като част от EС, а има някакъв специален статут. Някой поръчвал ли е книга за над 15 евро оттам след Нова година и ставали ли са проблеми заради ДДС лимита за доставки извън ЕС?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Thu Feb 25, 2010 2:28 pm

Принципно си пазя фактурите у нас и мога да видя след 2-3 часа, но съм почти 100% сигурен, че на етикета пише само Bookdepository с адрес за връщане Глочестър, Великобритания.

Отделно, Guernsey се обслужва от Royal Mail и пратките оттам първо влизат в UK, откъдето се разпращат по света.

Обаче ме накара да се замисля, точно довечера пускам една поръчка на хранителни добавки от Guernsey за 20 паунда. :roll: Почти сигурен съм, че не го разглеждат като трета страна, тъй като има някакъв статут на безмитен обмен с Великобритания.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Feb 26, 2010 8:05 pm

Редовно получавам неща от БД.ком-а, някои от които са малко над 15 евро, и си пристигат в кварталната поща.

По-интересният момент е с американския Амазон. Чакам оттам да ми дойде нещо за 25 долара, което с малко надвишава лимита от 15 евро и ми е любопитно дали ще цъфне пак в пощата ми или на митницата. Зависи дали пратката ще е от техен европейски склад или от САЩ.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Feb 26, 2010 8:07 pm

Аз все още не съм наясно дали има реална разлика между букдепозитори ук и ком. В смисъл, имам чувството, че и двете са британски.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Feb 26, 2010 8:08 pm

Са, но едното е в безмитна зона (остров Гърнзи), което вероятно обяснява защо един и същ артикул по правило излиза по-евтино в ком-а, отколкото в юк-я.

http://www.bookdepository.com/aboutus#helpContent
About The Book Depository
The Book Depository is the UK's largest dedicated online bookseller offering the largest range of titles in the world, available for dispatch within 48 hours. Founded in 2004 to make 'All Books To All' we focus on selling 'less of more' rather than 'more of less', differentiating ourself from other retailers who increasingly focus on bestsellers.

All books available to All
Currently, The Book Depository is able to ship over 2.5 million unique titles, within 48 hours, from our fulfillment centre in Gloucester, United Kingdom. This figure is increasing everyday. Apart from publishers, distributors and wholesalers, we even list and supply books from other retailers!
Демек все си идват от Великобритания пратките, просто едните се поръчват от безмитна зона.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Fri Feb 26, 2010 9:12 pm

Едното е регистрирано в безмитна зона, но съм 99% убеден, че е само на хартия с максимум 1 служител в офис. С цел спестяване на данъци и такси за дейността, естествено.

Всичко се праща от Глочестър, реално на фактурата единствената разлика е в Order ID-то, което показва през кой сайт е поръчано. На етикета на пакетите също стои адреса там, така че поръчвайте спокойно.

По-интересно е с моята пратка, реално идваща от Guernsey, какво ще се получи, надявам се да се третира като от UK. :?

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Feb 27, 2010 2:20 am

Мжу другото, англичаните и уелсците са малко идиоти и Gloucester се произнася Глостър :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Feb 28, 2010 9:09 am

Ако ползвате PayPal сега BookDepository имат специална оферта с 5% отстъпка при плащане по този начин.

http://www.ozbargain.com.au/node/22681

Обичам си аватара!!

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Sun Feb 28, 2010 1:01 pm

Важи за всякa поръчка, не само през Paypal. Или поне си мисля, че ползвах миналогодишната с дебитна карта няколко пъти, може да бъркам.

Edit: Мда, долу в коментарите:
You don’t need to use PayPal if you don’t want to, either - just made an order using my Debit MasterCard.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Feb 28, 2010 8:33 pm

Я, и passerby има сред коментиращите, ама не съм аз. :mrgreen:

А и не съм особено съгласен с него - точно ком-а е почти винаги по-евтин от юк-я, така че тия 5 процента всъщност най-много да поизравнят някои ценови разлики между двата сайта.

При всяко положение щом намалението не важи за ком-а, me not buying.

Ама благодаря на Алексис за инфото, де. Винаги са си полезни тези споделяния. :)

Така с едно предишно намаление от 10% (дадено от beliefcontrol май?) понамазах някои неща от ком-а. :D

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Feb 28, 2010 9:28 pm

Ми аз точно неща, които искам хем бяха в този именно случай по-евтини в co.uk, хем можех да се възползвам от 5% отстъпка.

Уви, .com много рядко дават такива отстъпки.

Обичам си аватара!!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Mar 05, 2010 9:17 pm

passer-by wrote:По-интересният момент е с американския Амазон. Чакам оттам да ми дойде нещо за 25 долара, което с малко надвишава лимита от 15 евро и ми е любопитно дали ще цъфне пак в пощата ми или на митницата. Зависи дали пратката ще е от техен европейски склад или от САЩ.
Е, пристигна благополучно в кварталната поща от германски склад. :D

Значи ако нещо го няма в БД-то, може да се рискува с американския Амазон, ако човек държи на нещото при все амазонските оскъпявания.