Най-добрият начин за поръчване на англоезична литература?
Следиш кога ще стане от Processing на Dispatched и горе долу седмица след това ще е при теб или в близката поща, в зависимост от размера и желанието на пощальоните.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Имам един въпрос - bookdepository.com е регистриран на остров Guernsey, който не се води като част от EС, а има някакъв специален статут. Някой поръчвал ли е книга за над 15 евро оттам след Нова година и ставали ли са проблеми заради ДДС лимита за доставки извън ЕС?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- beliefcontrol
- Paragon
Принципно си пазя фактурите у нас и мога да видя след 2-3 часа, но съм почти 100% сигурен, че на етикета пише само Bookdepository с адрес за връщане Глочестър, Великобритания.
Отделно, Guernsey се обслужва от Royal Mail и пратките оттам първо влизат в UK, откъдето се разпращат по света.
Обаче ме накара да се замисля, точно довечера пускам една поръчка на хранителни добавки от Guernsey за 20 паунда.
Почти сигурен съм, че не го разглеждат като трета страна, тъй като има някакъв статут на безмитен обмен с Великобритания.
Отделно, Guernsey се обслужва от Royal Mail и пратките оттам първо влизат в UK, откъдето се разпращат по света.
Обаче ме накара да се замисля, точно довечера пускам една поръчка на хранителни добавки от Guernsey за 20 паунда.

Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Редовно получавам неща от БД.ком-а, някои от които са малко над 15 евро, и си пристигат в кварталната поща.
По-интересният момент е с американския Амазон. Чакам оттам да ми дойде нещо за 25 долара, което с малко надвишава лимита от 15 евро и ми е любопитно дали ще цъфне пак в пощата ми или на митницата. Зависи дали пратката ще е от техен европейски склад или от САЩ.
По-интересният момент е с американския Амазон. Чакам оттам да ми дойде нещо за 25 долара, което с малко надвишава лимита от 15 евро и ми е любопитно дали ще цъфне пак в пощата ми или на митницата. Зависи дали пратката ще е от техен европейски склад или от САЩ.
Са, но едното е в безмитна зона (остров Гърнзи), което вероятно обяснява защо един и същ артикул по правило излиза по-евтино в ком-а, отколкото в юк-я.
http://www.bookdepository.com/aboutus#helpContent
http://www.bookdepository.com/aboutus#helpContent
Демек все си идват от Великобритания пратките, просто едните се поръчват от безмитна зона.About The Book Depository
The Book Depository is the UK's largest dedicated online bookseller offering the largest range of titles in the world, available for dispatch within 48 hours. Founded in 2004 to make 'All Books To All' we focus on selling 'less of more' rather than 'more of less', differentiating ourself from other retailers who increasingly focus on bestsellers.
All books available to All
Currently, The Book Depository is able to ship over 2.5 million unique titles, within 48 hours, from our fulfillment centre in Gloucester, United Kingdom. This figure is increasing everyday. Apart from publishers, distributors and wholesalers, we even list and supply books from other retailers!
- beliefcontrol
- Paragon
Едното е регистрирано в безмитна зона, но съм 99% убеден, че е само на хартия с максимум 1 служител в офис. С цел спестяване на данъци и такси за дейността, естествено.
Всичко се праща от Глочестър, реално на фактурата единствената разлика е в Order ID-то, което показва през кой сайт е поръчано. На етикета на пакетите също стои адреса там, така че поръчвайте спокойно.
По-интересно е с моята пратка, реално идваща от Guernsey, какво ще се получи, надявам се да се третира като от UK.
Всичко се праща от Глочестър, реално на фактурата единствената разлика е в Order ID-то, което показва през кой сайт е поръчано. На етикета на пакетите също стои адреса там, така че поръчвайте спокойно.
По-интересно е с моята пратка, реално идваща от Guernsey, какво ще се получи, надявам се да се третира като от UK.

Ако ползвате PayPal сега BookDepository имат специална оферта с 5% отстъпка при плащане по този начин.
http://www.ozbargain.com.au/node/22681
http://www.ozbargain.com.au/node/22681
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
- beliefcontrol
- Paragon
Важи за всякa поръчка, не само през Paypal. Или поне си мисля, че ползвах миналогодишната с дебитна карта няколко пъти, може да бъркам.
Edit: Мда, долу в коментарите:
Edit: Мда, долу в коментарите:
You don’t need to use PayPal if you don’t want to, either - just made an order using my Debit MasterCard.
Я, и passerby има сред коментиращите, ама не съм аз.
А и не съм особено съгласен с него - точно ком-а е почти винаги по-евтин от юк-я, така че тия 5 процента всъщност най-много да поизравнят някои ценови разлики между двата сайта.
При всяко положение щом намалението не важи за ком-а, me not buying.
Ама благодаря на Алексис за инфото, де. Винаги са си полезни тези споделяния.
Така с едно предишно намаление от 10% (дадено от beliefcontrol май?) понамазах някои неща от ком-а.

А и не съм особено съгласен с него - точно ком-а е почти винаги по-евтин от юк-я, така че тия 5 процента всъщност най-много да поизравнят някои ценови разлики между двата сайта.
При всяко положение щом намалението не важи за ком-а, me not buying.
Ама благодаря на Алексис за инфото, де. Винаги са си полезни тези споделяния.

Така с едно предишно намаление от 10% (дадено от beliefcontrol май?) понамазах някои неща от ком-а.

Ми аз точно неща, които искам хем бяха в този именно случай по-евтини в co.uk, хем можех да се възползвам от 5% отстъпка.
Уви, .com много рядко дават такива отстъпки.
Уви, .com много рядко дават такива отстъпки.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Е, пристигна благополучно в кварталната поща от германски склад.passer-by wrote:По-интересният момент е с американския Амазон. Чакам оттам да ми дойде нещо за 25 долара, което с малко надвишава лимита от 15 евро и ми е любопитно дали ще цъфне пак в пощата ми или на митницата. Зависи дали пратката ще е от техен европейски склад или от САЩ.

Значи ако нещо го няма в БД-то, може да се рискува с американския Амазон, ако човек държи на нещото при все амазонските оскъпявания.