Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Nov 09, 2010 10:48 pm

След едно безкрайно мотане изгледах втората част от новите Evangelion-и - 2.22 You Can (Not) Advance. И съм рядко впечатлен. Всмисъл че очаквах някакво претупване на вече наличния материал от средната (и най-интересна) част на сериала, там откъдето свърши предната част. А получих доста интересна чисто нова история, с твърде бегли препратки към сериите и дори уникалното постижение - изкарването на Shinji от графата на най-омразните ми герои. Допълнително анимацията е супер актуализирана и има наистина рядко красиви сцени, включително на неща, които явно преди 15на години хората не са имали бюджет, технология и желание да направят, има вкарани някои наглед дребни детайли, но допълващи цялостното светоизграждане. Има някои несъществени кусури (примерно новият Ева пилот е супер вметнат в сюжета без особено обяснение и успява да направи някои неща неясно как), а и не е ясно кога ще се появи следващата част/части, но си струва гледането.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Wed Nov 10, 2010 8:10 pm

От къде го намери? Някой торент или си го купи?
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Nov 10, 2010 8:27 pm

Не ми известно да е издавано у нас, съответно си го свалих от "специализираните" магазини.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 10, 2010 8:46 pm

като върл фен на Евангелион много ще се радвам на ЛС с линк.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Fri Nov 12, 2010 3:39 pm

Изгледах преди няколко дни последните епизоди на Arakawa under the bridge и все още не мога да преценя дали си струваше времето това нещо :roll: В смисъл имаше си попадения, ама като цяло усещането ми беше едно никакво... И те така. Сега пък подхванах друг сериал, който сега излиза Shinrei Tantei Yakumo (хем все си казвам да не почвам такива вече, ама...), та ми стана интересно и изгледах първите 5 епизода и сега ще си чакам чинно :P

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Nov 12, 2010 8:58 pm

Амелия може ли да драснеш едно кратко резюменце на Black Lagoon?В смисъл,гледал съм го,но ми е интересно твоето мнение.
В момента гледам Canaan,благодарско на Матрим за ревюто.Яко е без големи претенции а в момента точно нещо такова ми се гледа.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Nov 12, 2010 9:23 pm

Ами аз още не съм гледала най-новото Блек Лагуун - дето излиза сега.

Старото го харесвам много. Има жестоки диалози, много цинизъм, ритаща задници мацка в главната роля и разни симпатични второстепенни персонажи. Цялата ъндърграунд история с групи организирана престъпност от цял свят (макар че ни занимават основно с Азия и Русия, обяснимо) ме радва безкрайно. Има и неща, които не ми харесват - елементарен фенсървис, който съсипва иначе якия реализъм - визирам основно оная латиноамериканска боза с мейдката (бахти КОЛКО мразя мейдки, особено ако са като тая - с престилката, гошуджин-сама поведение и картечница - трябва да си някакъв много тъжен японски отаку, за да те кефят тия неща явно) и инцест тъпотията с румънските близначета. Ако тия неща ги нямаше и го раздаваха по-реалистично, щеше да е толкова по-яко. Как да е, ще изгледам и новото въпреки че е с мейдката. Те сега явно продължават да анимират мангата - бях я чела на френски някога, таман бяха почнали някъв дълъг арк с мейдката и аз се радвах, че не е вкаран в анимето. Тогава изоставих мангата докато се понасъбере - трябва да видя докъде е стигнала сега.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Nov 12, 2010 9:43 pm

най -реалистичното е как прескочиха хеликоптер с лодка още в първи епизод :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Nov 12, 2010 10:10 pm

Е, аз за сетингът говорех, не за екшъна. :lol:
Ако екшънът беше реалистичен, щеше да е скучно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Nov 12, 2010 10:41 pm

б.т.в. И мен мейдката ме издразни максимално - винаги съм се чудил на фетишите на малките жълтури към подобни образи.
Но пък Реви е номер 1 :) , негъра също култее с присъствие.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Nov 12, 2010 10:50 pm

И аз мразя мейдката, заради нея така и не мога да подпочна новия сезон.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Nov 12, 2010 10:52 pm

Е че първият епизод е култ.Просто със лодката,торпедото,хеликоптера и на Рок ФЪК Ю! направо джизнах от кеф. :lol:
Канаан продължава да ме кефи по чист ентъртейнмънт начин.Бонус точки за що-годе добрият английски на пилотите и психарият на Лианг Чи.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Nov 13, 2010 8:17 am

Аз продължавам да се забавлявам с 9 сезона ДБЗ, тамън кютека с Фриза са големя. :yay: е нема такова друго олдскуул пауъръпване като в тва аниме!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Nov 13, 2010 1:37 pm

Xellos wrote:Аз продължавам да се забавлявам с 9 сезона ДБЗ, тамън кютека с Фриза са големя. :yay: е нема такова друго олдскуул пауъръпване като в тва аниме!
Вдъхновение за Naruto/Bleach and the likes. Винаги ще ми бъде любимото аниме. :) Жалко, че не може да се намери немската версия. Тя беше най-добрата от всички. Да не говорим, че немската Cha-la Head Cha-la е по-добра от японската, която пък е по-добра от всички останали.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Nov 13, 2010 5:16 pm

Имам алергия към този език, така че английската ми е перфектна. Няма друго аниме дето да му изтрая дублаж, а тука го предпочитам. :twisted:
Жалко, че игралния е най-големия фейл евър. ;((((((

Трябва да добарам някоя от игриците.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”