Гледано напоследък, Part 2
Moderator: Moridin
- armageddon
- Forsaken
След едно безкрайно мотане изгледах втората част от новите Evangelion-и - 2.22 You Can (Not) Advance. И съм рядко впечатлен. Всмисъл че очаквах някакво претупване на вече наличния материал от средната (и най-интересна) част на сериала, там откъдето свърши предната част. А получих доста интересна чисто нова история, с твърде бегли препратки към сериите и дори уникалното постижение - изкарването на Shinji от графата на най-омразните ми герои. Допълнително анимацията е супер актуализирана и има наистина рядко красиви сцени, включително на неща, които явно преди 15на години хората не са имали бюджет, технология и желание да направят, има вкарани някои наглед дребни детайли, но допълващи цялостното светоизграждане. Има някои несъществени кусури (примерно новият Ева пилот е супер вметнат в сюжета без особено обяснение и успява да направи някои неща неясно как), а и не е ясно кога ще се появи следващата част/части, но си струва гледането.
- armageddon
- Forsaken
- RRSunknown
- Elder God
Изгледах преди няколко дни последните епизоди на Arakawa under the bridge и все още не мога да преценя дали си струваше времето това нещо
В смисъл имаше си попадения, ама като цяло усещането ми беше едно никакво... И те така. Сега пък подхванах друг сериал, който сега излиза Shinrei Tantei Yakumo (хем все си казвам да не почвам такива вече, ама...), та ми стана интересно и изгледах първите 5 епизода и сега ще си чакам чинно 

Ами аз още не съм гледала най-новото Блек Лагуун - дето излиза сега.
Старото го харесвам много. Има жестоки диалози, много цинизъм, ритаща задници мацка в главната роля и разни симпатични второстепенни персонажи. Цялата ъндърграунд история с групи организирана престъпност от цял свят (макар че ни занимават основно с Азия и Русия, обяснимо) ме радва безкрайно. Има и неща, които не ми харесват - елементарен фенсървис, който съсипва иначе якия реализъм - визирам основно оная латиноамериканска боза с мейдката (бахти КОЛКО мразя мейдки, особено ако са като тая - с престилката, гошуджин-сама поведение и картечница - трябва да си някакъв много тъжен японски отаку, за да те кефят тия неща явно) и инцест тъпотията с румънските близначета. Ако тия неща ги нямаше и го раздаваха по-реалистично, щеше да е толкова по-яко. Как да е, ще изгледам и новото въпреки че е с мейдката. Те сега явно продължават да анимират мангата - бях я чела на френски някога, таман бяха почнали някъв дълъг арк с мейдката и аз се радвах, че не е вкаран в анимето. Тогава изоставих мангата докато се понасъбере - трябва да видя докъде е стигнала сега.
Старото го харесвам много. Има жестоки диалози, много цинизъм, ритаща задници мацка в главната роля и разни симпатични второстепенни персонажи. Цялата ъндърграунд история с групи организирана престъпност от цял свят (макар че ни занимават основно с Азия и Русия, обяснимо) ме радва безкрайно. Има и неща, които не ми харесват - елементарен фенсървис, който съсипва иначе якия реализъм - визирам основно оная латиноамериканска боза с мейдката (бахти КОЛКО мразя мейдки, особено ако са като тая - с престилката, гошуджин-сама поведение и картечница - трябва да си някакъв много тъжен японски отаку, за да те кефят тия неща явно) и инцест тъпотията с румънските близначета. Ако тия неща ги нямаше и го раздаваха по-реалистично, щеше да е толкова по-яко. Как да е, ще изгледам и новото въпреки че е с мейдката. Те сега явно продължават да анимират мангата - бях я чела на френски някога, таман бяха почнали някъв дълъг арк с мейдката и аз се радвах, че не е вкаран в анимето. Тогава изоставих мангата докато се понасъбере - трябва да видя докъде е стигнала сега.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Аз продължавам да се забавлявам с 9 сезона ДБЗ, тамън кютека с Фриза са големя.
е нема такова друго олдскуул пауъръпване като в тва аниме!

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Вдъхновение за Naruto/Bleach and the likes. Винаги ще ми бъде любимото аниме.Xellos wrote:Аз продължавам да се забавлявам с 9 сезона ДБЗ, тамън кютека с Фриза са големя.е нема такова друго олдскуул пауъръпване като в тва аниме!

Имам алергия към този език, така че английската ми е перфектна. Няма друго аниме дето да му изтрая дублаж, а тука го предпочитам. 
Жалко, че игралния е най-големия фейл евър. ;((((((
Трябва да добарам някоя от игриците.

Жалко, че игралния е най-големия фейл евър. ;((((((
Трябва да добарам някоя от игриците.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”