The manga topic

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 07, 2013 5:01 pm

Ако е за манга бих препоръчал и Vagabond като рисуване и стил и история. Като за комиксов фен може и да ти хареса.
Spoiler: show
Image

Иначе изобах някакви нездавословно големи количества GANTZ напоследък, и още радва. Като няма Берсерк стаа, кланета, свирки, хентай заглавни картинки и изобщо Мазало в същия стил. :whistle:

comics_ross
Merchant

Post by comics_ross » Sun Jul 07, 2013 6:09 pm

Благодаря! Сега я разгледах и ми изглежда доста обещаващо :lol:

Арта определено кефи, но също толкова важно е, че историята ми се струва много добра. Навремето четох "Мусаши" на Ейджи Йошикава и бях доста впечатлен, въпреки сложните имена и генеалогични връзки, в които от време на време се губех.

Виждам че е доста дългичка, а и все още не е завършена. Явно че ще си натрупам няколко заглавия, които ще следя ежемесечно. Яко :wink:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jul 07, 2013 7:11 pm

За по - кратка, с готина история и семпъл, но на моменти страшно детайлен арт виж Parasyte. От тия самурайските виж Shin Angyo Onshi, която не съм чел.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jul 07, 2013 7:29 pm

Ооооооо, яки манги да искаш! :)

Вагабонд е велика и е на същия тип, който е правил Slam Dunk. Но за съжаление не е завършена. Пичът в момента пише нея и Real едновременно и затова и двете изпадат в хиатуси.

Пиши ако искаш препоръки. Monster е на един много популярен мангака, който има и други мегапопулярни манги - 20th Century Boys, Pluto и т.н. Аз го намирам за ужасно надценен. Мангите му почват добре, ама после им изпуска края и става лошо. Но ако си фен на Monster, може да погледнеш и тях - може да ти харесат повече отколкото ми харесаха на мен. Monster още не съм я чела.

Дет се вика - добре дошъл в света на мангата (и анимето)! Дано да ти допадне - мисля, че ще оцениш разнообразието от заглавия! :)

Клейморе - Shin Angyo Onshi не е самурайска бе! Не е и манга - корейска манхуа е. Красиво нарисувана е, ама мен не ме трогна особено. Parasyte e много готина, обаче.

Зая яка самурайска манга - вижте Shigurui.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jul 07, 2013 8:50 pm

Ми я ми мяза на самурайска. :lol: Ганц бтв свършва след 2-3 чаптъра, Deadman Wonderland и то, след последния напън в четвъртък ще се зарина с книги, манга, аниме, сериали и игри и ще асоциалствам. :mrgreen: Бих му препоръчал Берсерк, но сърце не ми дава, като знам как забози. :cry:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 08, 2013 1:05 am

Berserk също така не е завършен, аз затва не му го препоръчах.

Обади се като свърши Ганц-а, да го подхвана.

Oui. Je suis garbage.

Gribo
Adept

Post by Gribo » Mon Jul 08, 2013 9:11 am

Свършил е вече.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 08, 2013 9:47 am

Супер, мерси! Ще го зачета следващите няколко седмици.

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Jul 08, 2013 1:44 pm

Ми то един приятел ми каза вчера, че е свършил Ганц, но не му хванах вяра и проверих mangareader, пък там не пишеше completed... Дано не окепази нещата с тая инвазия, искам най - накрая и некви сюжетни развръзки, не само кървища.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 10, 2013 9:04 am

Gantz е ДОСТА по-тъп отколкото си го спомням. Ще се опитам да го довърша, но определено поносимостта ми към подобни безсрамни чекии е намаляла доста с времето. Виждала съм хентаи с по-смислен сюжет и персонажи от това. И е толкова БАВНО.

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 10, 2013 5:43 pm

Тру, арката след онова с вампирите и тези нататък са зле, но не повече от некой шонен, та става. Тъкмо когато си мислех че, ще има некви разкрития, автора заби в некви мистицизми недоебани (
сцената със самолета и германца, който повтаря думите на Нурарихьон
).

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 10, 2013 8:07 pm

Аз съм още в началото Клейморе -
Цицолина още е там както и оня високия дългокос идеалист, дето реве средно на всеки 1.4 минути.
Куроно и той рева допреди малко, после натопи чушката най-сетне и взеха, че му пораснаха топки. Преживяха няколко екшъна с ейлиъни вече, но все още седят и си питат ушите кво да правят като се изправят срещу някое ново чудовище. Ми баце, ако си видял че досега умират като ги стрелят и че ако не ги убиеш овреме те ще убият теб, СТРЕЛЯЙ КАТО ГИ ВИДИШ МИ НЕ СЕ ПОМОТВАЙ БЕ!!! Баси, екшънът е толкова безцелно развлачен - реално щеше да им отнема по няколко секунди да свършат работата, а не да трябва да браузвам през чаптъри и чаптъри безсмислено действие всеки шибан път. Кървищата все още стават за чеп за зеле, сексът също, но и двете са нагло самодоволни и са очевидно сложени, за да може незадоволени японски отаку момченца да онанират на тях. И това с онанизма май е единствената причина за съществуването на тая манга.
Last edited by Amelia on Fri Jul 12, 2013 8:24 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

comics_ross
Merchant

Post by comics_ross » Wed Jul 10, 2013 8:15 pm

Прочетох т.1 на Slam Dunk и честно казано нещата малко клонят към Куроко :lol: Много ми е детско. Ще съм благодарен ако някой ми каже дали продължава в същият стил и нататък?

С други думи да го оставям ли и да почвам Vagabond? :wink:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 10, 2013 8:29 pm

Мятай се на Vagabonda. :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 10, 2013 8:47 pm

Да, Слам Дънк определено си е манга правена за тийнейджъри. Вагабонда е твоят човек, мисля. Но както казах - не е завършена още и излиза бавно.

Ба! Току що разбрах, че Blade of the Immortal е завършила. Те тфа ще чета след Ганц, начи.

Oui. Je suis garbage.