Абсурдистан, един бе ти достоен зарад тях!

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 18, 2007 8:53 pm

Като от части виновна за пожара да кажа само още едно изказване! :lol:
- Първо, че отчасти не съм съгласна с Елейн и Живик - няма по лош съветник от (криворазбраният) патриотизъм; а общо патриотизма е шовинистично чувство и се поддава лесно на криви разбирания.
Лично много си се гордея че съм от една от най-старите държавни и културни, териториални съществувания в Европа и няма видео нито чужденец който да може да промени това. Преди 10 години за първи път можех да взема испански паспорт, но едиственото условие - да подпиша нотариален акт че ще се откажа от българският, остави испанците без моята мила компания! :mrgreen:
- Второ - да си прекрасно възпитан и изтупан социален единак не значи че не носиш отговорност за изпадането на сънародниците си (подчертавам много че винаги говоря за отговорност а не за вина). Ако не си способен да се поставиш поне за момент на мястото на някой който те дразни, колкото и да си културен и възпитан имаш нещо общо с тея от видеото - това се казва двуличие или двойна мярка; една за теб и приятели, друга за тези за които не ти пука! :twisted:
- Трето - няма по здравословно упражнение от една добра и хумористична автокритика и малко смях на себе си - и на мен точно на това ми мяза това видео. Очеизбодно си личи че е пре, пре, преувеличено. :lol:
- Последно - чужденците които имат предразсъдъци към българите по света са точно лъснато-изтупаната чуждестранна версия на това видео!

:mrgreen: :P :mrgreen: :P Но това си е просто мнение, де. Макар че вярвaм силно в това че човек си извоюва моралното право, дали да се пени, дали да критикува, дали да си наказва кучето или децата. И по принцип моралното право си го извоюваш кoгато не си престъпваш принципите макар и да имаш желание или нужда. Тука (en España) много се смеят на един израз които много родители ползват с децата си - Не прави това което аз правя, а това което ти казвам! перфектна мостра как НЯМАШ морално право даже да се караш на децата си. Ако ти не спазваш това което искаш от тях - ец. Даже и да не ти харесва, за пример първо ти трябва да го прилагаш.
Тааааа, пак взех да се pазтягам с фермани, де! Извинете! :wink:
(За да не наспамвам излишно темата, Диме, грешиш. Времето ще си каже! А аз много се смях и сега чакам новини от пингвинчото! :mrgreen: )
Last edited by BaYa on Thu Jan 18, 2007 10:12 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

sauron
Paragon

Post by sauron » Thu Jan 18, 2007 9:42 pm

Не това просто не е истина- всички отивайте да гледате Стани Богат, с участието на тризначките, просто такава олигофрения не може да се види друг път :ghostche:
Where I was
I had wings that couldn't fly
Where I was
I had tears I couldn't cry

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jan 18, 2007 9:53 pm

Юли, моето, най-точно казано, не е пратриотизъм, а липса на обратното, т.е. липса на тотална ненавист към мястото, на което живея и където съм израсла.

Относно второ - разбирам те за отговорностите, но при все, че ние не сме социални работници или депутати или хора, които могат пряко и ефективно да повлияят на другите (тези, които си хвърлят боклуците, имат лошото възпитание по пътищата и прочие), можем само да си носим отговорност за собствените постъпки. Който носи пряката отговорност, той да му мисли. Нито съм им майка на циганчетата, за да ги възпитавам, нито съм депутат, който може да предложи някакъв проект, който евентуално да бъде гласуван, приет, изпълнен и т.н...

По трето - не ми беше смешно, както казах :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Jan 18, 2007 11:04 pm

http://metropoint.metro.lu/20070115_Barcelona.pdf
Понеже нито знам, нито има време да се науча сега как само статийката да линкна, та ориентирам - долният ляв ъгъл на 5 страница: "Българска мафия отвелче в продължение на 24 часа испански гражданин" :roll:
На кратко - човекът е (тук се казват протежирани или опазени) свидетел в международно разследван на Испанката Народна Банка. Отвлекли са го във Варна и 24 часа са го налагали, докато полицията го е открила и освободила.
Та и без друго сме си известни по света и у нас! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 18, 2007 11:07 pm

sauron wrote:Не това просто не е истина- всички отивайте да гледате Стани Богат, с участието на тризначките, просто такава олигофрения не може да се види друг път :ghostche:

Ааа не, смятам да го пропусана ТОВА :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jan 19, 2007 1:15 am

sauron wrote:Не това просто не е истина- всички отивайте да гледате Стани Богат, с участието на тризначките, просто такава олигофрения не може да се види друг път :ghostche:
Има ли го някъде да се свали, и майка ми е в шок и ужас от въпросното...Арената мейби?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 19, 2007 9:00 am

Сигурно ще го качат. или поне в господари на ефира мое да извадят
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Fri Jan 19, 2007 9:42 am

Илейн, щом това клипче те ядосва, значи може би има нещо вярно. Ако имаше само лъжи най-много да не му обърнеш внимание. То обаче представя българската действителност (на моменти леко преувеличена) такава каквато е и ти може би не можеш да се примириш с това. Вярно е, че е показана само лошата страна, ама нима няма такава? Винаги подобни материали изопачават нещата - или само хубавото или само лошото на дадена държава е показано. Факт е обаче, че авторите на филма живеят в България и вероятно ще си останат тук до края на живота, защото няма по-хубаво от родната простотия и ние сме си свикнали с нея.

ПП Аз например се смеех на частта, където нашия човек го пребиха, тъй като аз най-спокойно мога да си обикалям нощем квартала без някой да ме обере или нападне (и не, не живея в Симеоново).

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 19, 2007 10:20 am

CruelGoblin, аз по-горе казах, че съм съгласна, че такива неща съществуват в БГ, дори непреувеличени, просто се подразних, че е толкова самоцелно едностранчиво. Лошото изложено на показ в такава степен, с цел да ние много забавно, ма то не е смешно.

В частта за обирането и пребиването нощем. Живея в хубав квартал на София, на 20-30 минути до Центъра и много близка моя приятелка от съседния блок я обраха миналата година на улицата пред блока (добре осветена, сравнително голяма улица, близо до голям булевард, цивилизация, блокове навсякъде). Преди няколко години пък някакво момиче го изнасилиха в подлеза до нас и беше пълно с кръв после адски много време, не бяха почистили дори... Всичко това го има, предполагам го има в немалка степен и в другите държави, но аз такова видео за Испания, примерно, не съм гледала, защо ли...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 19, 2007 10:30 am

Щото там доста други неща са им наред?
And you can't dance with a devil on your back...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Jan 19, 2007 10:38 am

ама вие какво се хванахте толкова за това клипче:)то си е жива гавра и е доста забавно :mrgreen:
Image

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jan 19, 2007 10:42 am

Не знам за Испания, но за САЩ да речем можеш да намериш една камара подобни неща без особени усилия. Сами признавате, че до голяма степен всичко в клипчето е истина, естествено то е преувеличено и едностранчиво направено, но неговата цел е сатира на ония монументални бози, в които се пропагандира как видите ли България е рая на Земята.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Jan 19, 2007 10:49 am

Да, за САЩ можеш да намериш, но американците не страдат от липса на самочувствие, нали? Докато българите почти масово плюят мястото, на което живеят и където са израсли, без никакво самочувствие. И изобщо не намеквам, че трябва да се стига до 'криворазбран' патриотизъм или шовинизъм ала франсез.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Fri Jan 19, 2007 10:50 am

едит* бааси аз докато го напиша това, вие изписахте цяла страница Сори, че някои неща се повтарят, ама ме мързи да трия

може би не си търсила достатъчно за клипчета :wink:
Просто ние, българите, имаме прекалено ниско национално самочувствие и все се плюем. Много обичаме някой чужденец като почне да ни хвали, затова и винаги когато Слави има някоя чуждестранна "звзеда" в шоуто си непременно първо ще я попита харесва ли й в България. Кой знае защо много ни трябва одобрението на другите. Французите, например, много ги е*е какво мислим за тях и какви са ни впечатленията от тяхната държава. А не са по-велики от нас. Не казвам, че трябва да сме някакви върли националисти, а да имаме някакво достойнство.
Колкото до престъпленията моят квартал може би, защото е малък и се разминаваме с такива неща. А по - големите квартали като Люлин и Надежда сигурно са си бая опасни. Знам от хора живеещи извън страната, че на запад вече е станало много страшно с тея араби. Нещо като нашите цигани - обират, хулиганстват (как я мразя тая дума) и даже убиват. И няма спиране, защото са много. Не казвам, че всички са такива, просто повечето са безделници, които очакват всичко да е лесно и ако не е - престъпват закона (и тоя израз го мразя).

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Fri Jan 19, 2007 10:53 am

като глеам с илейн доста еднакво мислим :)