A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
coldie
Forsaken

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by coldie » Tue May 24, 2016 12:10 am

трубадур wrote:Ще се дропва с мощ. То бива простотия, бива... ама и скучна на всичкото отгоре. Между другото, това да го гледаш успоредно с неща като джотаро и рик и морти е мъчение - неприемливо некадърна работа е този сериал. Обаче хубавото е, че тази повърня ми възроди интереса към книгите.
Книгите ги чета лека полека. Имам чувството, че Мартин току пише наистина интересно, току следват няколко много слаби глави. Все едно различни хора пишат. Аз и затова я оставих книгата преди към половината на том 2.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue May 24, 2016 4:21 am

Значи, тоя епизод беше по-зле и от предишния. Намирисва ми на дроп.

Понеже някой е казал на Дънджъните, че да затъркаш персонажи, за които на зрителите им пука, е яко по един такъв скандален начин, те сега направо се съдраха да ги избиват, с което направиха тея всичките смърти невъздействащи. И то толкова невъздействащи, че когато Рамзи закла Оша в миналия епизод, никой тук не изкоментира, щото вече на всички им е през центъра. Та личи си, че Ходоровата сцена е била добре замислена, т.е. в нея е участвал мозъка на Мартин, а не на двете Д-та и на квато там сценаристка паплач са подбрали, но понеже вече гледаме зрелищен садизъм във всяка серия, ми е все тая. Отделно, уайтуолкърите почват все повече да ми приличат на ей това:
Spoiler: show
Image
и аз следователно не мога изобщо да ги взема насериозно.

С това изчерпвам коментара на единственото нещо в целия епизод, което ставаше за гледане. За останалото изобщо не ми се приказва.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 24, 2016 9:11 am

coldie wrote: Книгите ги чета лека полека. Имам чувството, че Мартин току пише наистина интересно, току следват няколко много слаби глави. Все едно различни хора пишат. Аз и затова я оставих книгата преди към половината на том 2.
Тва за мен се случва едва в пета, която ми уби и интереса, като цяло поредицата до наистина слабата пета, за меня нямаше лабавао.

Бе аз коментирах оша, но там няма и какво да се каже, повече се отнасяше за дебилността около рамзи и колко щеше да е изненадващо да вземе и се задави с ябълката, което щеше да е неочаквано, а не както отиват нещата в момента - да се изреди целият състав и да му пуска циганска музика на зле конвертирани mp3, където не можеш да чуеш баса и да го мъчат 3 деня, докато се насере през устата.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue May 24, 2016 11:30 am

Все пак Бениоф е човекът, отговорен за зашиването на устата на Дедпул и arm katanas. Това обяснява всичко.

Нелепото е, че вълчищата умират като мухи??? А Съмър още като беше малко вълче уби некав въоръжен за части от секундата. Сега е огромен? Същото е и с Шаги. Вълчищата са в пъти по-важни от 3/4 от персонажите, които имат екранно време. Ма CGI е скъп.

Само да питам ревюто в Шадоуденс пак ли ще е "Сериалът отново вдига нивото. Най-добрият епизод досега. Двете Дта са гениални!!!!!" или ще е нормално като това миналата седмица?

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue May 24, 2016 5:01 pm

Искам ново ревю ако ще има, да го напише Амелия. :metal:
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue May 24, 2016 10:07 pm

Както би казал дядо ми (мир на праха му): нЕщем. :lol:
Ма наистина не ми се пише политически коректно и висококултурно четиво за сезон от сериал, за който цялото ми мнение се синтезира във фразата "ебем ти и сценария".

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed May 25, 2016 12:16 am

Е, то затова де...
Както и да е, човек може само да си мечтае...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 25, 2016 2:47 pm

Image
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

andy2000
Smallfolk

Post by andy2000 » Thu May 26, 2016 8:34 pm

Здравейте, момци!

Имам един доста ламерски въпрос относно последния епизод на ГоТ.
Във видението си Бран видя как като дете Ходор получава припадък и започва да вика Ходор (холд дъ доор), обаче как е възможно? Бран нали вижда неща, които реално са се случили в миналото? Как така Ходор като малък получава този припадък и започва да вика холд дъ доор, което ще му се наложи да го прави след 50 години, когато го напънат белите бродници? :roll:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu May 26, 2016 10:34 pm

Е видяхме и преди това, че Бран всъщност може да взаимодейства с виденията си. Та не е само пасивен наблюдател, ами успява да се свърже с хората, които наблюдава. Та така Ходор явно е успял да изкомуникира със себе си посредством Бран, докато умираше.

Oui. Je suis garbage.

andy2000
Smallfolk

Post by andy2000 » Fri May 27, 2016 5:22 pm

Amelia wrote:Е видяхме и преди това, че Бран всъщност може да взаимодейства с виденията си. Та не е само пасивен наблюдател, ами успява да се свърже с хората, които наблюдава. Та така Ходор явно е успял да изкомуникира със себе си посредством Бран, докато умираше.
Не те разбирам. Защо от 6 сезона възрастния Ходор повтаря холд дъ доор, като чак сега се случва това с вратата? Или по някакъв начин знае, че това ще се случи от малък? Нещо не ми е ясно. Рових и по чужди форуми, но няма нищо... :oops: :oops: :oops:

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri May 27, 2016 5:27 pm

So Bran wargs into Hodor — but crucially, he does it while he's still observing the past. Bran is watching the past and controlling Hodor's body in the present at the same time.

That appears to have created a psychic link between past Hodor and present Hodor. We see past Hodor's eyes go white, which is what happens when Bran seizes control. Past Hodor hears Meera Reed yelling, "Hold the door," through the link, which he starts repeating. He eventually shortens this to "Hodor," and that becomes the only thing he can say for the rest of his life after that event.

So by seizing control of Hodor's mind in the present, just before his death, Bran screwed up his mind decades in the past. Bran created Hodor as we've known him on the show. Bran is responsible for the destruction of Hodor's mind.

Ето го подробно обяснено.

andy2000
Smallfolk

Post by andy2000 » Fri May 27, 2016 5:34 pm

Litz wrote: So by seizing control of Hodor's mind in the present, just before his death, Bran screwed up his mind decades in the past. Bran created Hodor as we've known him on the show. Bran is responsible for the destruction of Hodor's mind.

Ето го подробно обяснено.
Благодаря! Това ми се струва доста шантаво "So by seizing control of Hodor's mind in the present, just before his death, Bran screwed up his mind decades in the past." ... :lol: :lol: :lol:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri May 27, 2016 5:46 pm

Времевите парадокси винаги са шантави. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri May 27, 2016 9:10 pm

Уф, много гаден епизод и много тежка смърт. Супер супер ми стана тъжно, а това не ми се е случвало от много време насам с Троновете.
Направо сърцето ми пръсна :(
shadow dance nikoga ne luje