Mass Effect 3

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 12:15 pm

Да се абстрахираме от финала? Ти сериозно ли?
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 04, 2012 12:44 pm

Е на мен ако изключим финала играта много ми хареса като дизайн, геймплей и диалози .

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri May 04, 2012 1:03 pm

Явно всеки си има история за финала. Аз пък исках да избера контрол с идеята рийпърите да построят наново релетата, след като са го правили вече веднъж. И естествено запътърках към червеното, защото беше близко до акъла, че ренегатската опция ще е контрол, а унищожението ще е парагон. Да, ама не, и се прекарах. А гетите ми бяха любимци, не бих ги унищожил, дори да трябва да дам Галактиката на рийпърите.
И знаете ли, кое най-ме дразни във финала - не нарушаването на комън сенса. Най ме подразни, че Биовар са забранили скип на реплики и кътсцени в него, ей така, напук. И Като реших да си преиграя края и да си избера финала, който исках, се оказа
1. Трябва да играя от г-н Шийлдс, въпреки, че по време на финала играта направи поне 3 сейфа. Но неееее, не можем да позволим на играча да лоудне последния сейв и само да тръгне наляво. Трябва да преиграе всичко. Затова и след играта, тя, гадината ти лоадва сейва преди мисията срещу Церберус. Защо??? За да може да аутосейвне и да затрие сейфовете в Цитаделата. Ей затва, копелета канадски.

@RRSunknown
Spoiler: show
1 Фейл - Бягството на Нормандия в края.
Това е лесно. Г-н X от ръководството на Биоверо е събрал екипа и е казал нещо от сорта
- Момчета, тази вечер сънувах страхотен сън. Ще го включим в играта, много е убер да знаете. Значи Нормандия бега, черни дупки я гонят, а Джокер се мъчи да спаси любимата. Make it happen
А между другото това може и да не е фейл. Все пак никой не казва, че Нормандия бяга през мас реле. Може всъщност по средата на атаката корабът да е бил нападнат от полуразумна черна дупка от Алфа Кентавър и това да е хинт, кои ще са лошите в ME4. А катастрофата накрая може да е в Амазония.

2 Фейл -
пак с Нормандия - абе дееба как по дяволите ТАЛИ
А при мен се появиха Гарус и Джеймс. Предполагам, че се появяват тези, с които играеш най-много. Грешка в координацията е обяснението.

3
Фейл - унищожението на Мас релетата.
Мас релето унищожава системата, само ако е взривено с конвенционални оръжия. А тъй като Биовар никъде не обясниха защо аджеба Круцибъла ги унищожава можем като нищо да приемем, че просто активира някакъв механизъм за самоунищожение(свидетелство в полза на тази теория е и начина, по който релетата си предаваха сигнала едно на друго), който да е безопасен или поне по-малко опасен.
и много повече цивилни отколкото Рийпърите са избили.
всъщност не, на Земята са голяма част от военните, но не и цивилните, те са си по планетите, поне тези, които не са харвестнати още. А те са голям процент. На няколко пъти казаха, че за да се харвестне една цяла плането и нужно много повече от седмица.

4
Фейл - дори ако приемем че конкретната експлозия е различна остава заклещената флота на земята.
Винаги могат да ядат... на Биоуеър. Но пак забравяш, че на Земята са заклещени само военните сили на расите. И да измрат те, ще живее живота. Цялата Галактика все още е заселена с разумни раси. Да, без релетата много ще измрат, но не всички. Става си типичен пример за космическа дистопия. Ще има планети, изостанали в тъмните векове, ще има и проспериращи.
Дори Сталин и Хитлер има какво да се учат от Шепърд.
Не мисля, че Шепърд има вина за мързеливия writing.

5
Фейл - War Assetts - цялата игра събираш точки с надеждата че ще има голяма разлика в края.
C'est la vie. Ако имаше още 20 минути кинематици с боеве, щеше да има 5 часа по-малко геймплей(Btw това би било яко). Скъпо излизат все пак. Все отнякъде трябва да се реже.

6
Фейл - според Биваре единственото което заслужават клиентите с изиграването на играта е екран който ги призовава да си купят DLC-та.
Е, недей така. Поне разбрахме, че Шепърд е станал легенда. Получаваш кинематик накрая, кредити, и бонус сцена. Какво повече. Още малко и ще поискаш и палачинки.

7
Фейл - Хлапето накрая .
То не е нов персонаж, то е Каспър. Иначе сериозно, приемаме, че това е общото съзнание на рийпърите, или AI оставено от създателите им и сме готови. Че е лейм, лейм е, но и Био грешат. Логиката е ноу комънт обаче. Но какво да очакваш от 9 годишно лапе. Късмет имаме, че единия солюшън не беше кейк
BTW само аз ли си помислих, като чух solution накрая, че това лапе работи на Win7

8
Фейл - Дори с горните неща защо по дяволите Щепърд приема всичкки лайна които му снася хлапето ?
Защото още опции на финала изискват различен от вече гледания три пъти кинематик. Което струва пари. Да приемем, че Шепърд е бил толкова омаломощен, че изобщо не е чувал какви ги плещи Каспър и просто се е довлякъл на случаен принцип до един от трите финала. А целия разговор е бил неспокоен сън на един умиращ човек.

9
Фейл - В крайна сметка нямаше абсолютно никакво значение какво и как си правил.
Да

10
Фейл - парагонския финал.
Не е парагонския, а някакъв неутрален. Чувствай се оборен :lol:
There are no rules! I'm gonna get you!

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 1:04 pm

Да, и на мен много ми хареса, и поради тази причина чак не мога да повярвам колко е зле финала. Но какво значение има в момента колко добра е била играта, при положение, че на самият край всичко отива на майната си?

Ако трябва да направя сравнение с краят на МЕ2 и последната й мисия... Ей, аз след като избягахме от колекторската база толкова се бях надъхала и вживяла, че чак ми идваше да се развикам от кеф. Да не говорим, че въпреки, че съм 100% сигурна в себе си и хората си, всеки път на тази мисия се притеснявам да не загубя някой.

Но да се върнем на реакцията ми след края на МЕ3. Връщах се 3 пъти да преигравам, да не би нещо да съм пропуснала, някоя реплика, някой интеръпт, да не би да съм натиснала спейс на някоя сцена и да съм я скипнала без да искам. Общо взето 1 час си мислих, че АЗ нещо не съм направила като хората, но като отворих форумите на БВ ми стана ясно.

Предложението ти за хубавата вечеря и лайното за десерт е много на място, на мен особено рядко ми се падна... Така, че който не може да разбере защо се чувстваме така огромна част от феновете, моля да приеме това предложение и ще разбере.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 1:10 pm

Аман от ощипани госпожици честно....И да, естествено, че може да се абстрахираме от финала по дяволите, ако играта преди него е дяволски добра и почти всяка мисия имаше нещио брутално, качествено направено и запомнящо се. Факт, финалът е далеч от изпипан, но да се сравнява с убер безумния, никакъв и "to be continued"край на двойката ми е откровено смешно:).

Ако трябва да съм честен единствената, което наистина много ме издразни във финала на МЕ3 е, че реално нямаше никакво значение коя от трите опции си избрал накрая, останалото са детайли и козметики, които можеха да бъдат по-добре направени.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 1:19 pm

Направо ми става смешно. Ти изобщо играл ли си предните 2 части. Не забеляза ли, че краят на МЕ3 като цяло обезсмисля идеята на МЕ1 и Соверен?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 1:23 pm

АХахаххаха най-обичам като се появи някой рандъм смехоран във форума, честно....

Та дали съм ги играл? Не, не съм, за пръв път научих за тази интересна поредица преди месец от един рекламен банер в Barbie's Adeventures, която е една от любимите ми игри откакто избрах гейминга като свое хоби, което се случи декември месец миналата година. Вече най-после съм на 13 и нашите обещаха да ми вземат компютър и така се запалих по игрането, много е забавно. Най-много ми допадат спортни игри (например ФИФА много ги харесвам), както и колички, но Форца Моторспорт не ми хареса, много е сложна. :lol:

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 1:30 pm

Ако не можеш да водиш нормален разговор, без да тролваш, няма какво да ти се обяснявам.

Martix, тези думички "може" и "ако" много често ги използваш :mrgreen: Всичко което казваш са спекулации, то това е проблема, че няма отговор на нито един въпрос и всеки сам да си измисля какво и защо се е случило. :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 04, 2012 1:33 pm

Колето е прекалено геймър за да го интересува чак толкова финала за разлика от хората които играят предимно за сюжета :wink:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 1:36 pm

Към девойката по-горе: Нямам намерение да водя нормален разговор с човек, който не ми е показал, че желае такъв и ме обижда без да ме познава грам. Аз не съм ти написал, че понеже си жена и се опитваш да се изживяваш като геймърка най-вероятно мнението не струва и пет пари, нали? Не съм. Опитах се да дискутирам темата, ти не пожела и ме обиди на лична основа. Така че не очаквай нещо по-различно.

И Колето си го интересува финала, ти не го мисли. Просто на мен геймплей и сюжет винаги са били 60% към 40% (примерно) в съставянето на оценката за една игра т.е. качествен геймплей може да измъкне безумна история към границата на седмиците и осмиците, обратното за мен е доста трудно. Все пак говорим за игра, а не за книга или филм.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 1:49 pm

После аз съм била ощипаната госпожица :lol: С какво толкова те засегнах?
Обясни ми как по-точно да се абстрахирам от финала? Да, играта е перфектна до последните 10 минути, но това изобщо не може да натежи пред великите простотии накрая.
Ако на теб ти е достатъчно да знаеш, че си унищожил рипърите ( или ги контролираш ), то на мен не ми е достатъчно. Ако теб не те интересува, че в най-важният момент целият ти екип си хваща пътя и свършва на някаква рандом планета, поради някакви незнайни причини, то мен ме интересува.
И след като 5 години сме чакали този момент и той се оказва някакъв пълен абсурд, който си противоречи с всичко останало е напълно нормално да има рев и сополи. Не виждам кое му е забавното..?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 1:56 pm

Не се държа като ощипана госпожица (за разлика от теб по-горе като се фръцна), ти си поиска определен тип отношение и го получи от мен в по-предния ми пост.

Грешката ти се корени именно в това, че си направила основната грешка да чакаш 5 години една заключителна сцена, аз лично ги прекарах в неколкократно изцъкване на частите на най-качествената сай-фай кръстоска между шутър и ролева игра към днешна дата, за което не съжалявам грам. Според мен не можеш да принизиш часовете игра, които всеки един от нас е навъртял с тази страхотна поредица до един край, който а)ще бъде коригиран и б) не е чак толкова безумен, колкото бива изписван от "спецовете".

И кое му е забавното питаш? Забавното в случая е иронията колко е къса паметта на т.нар. фенове, който заради единия край забравиха изведнъж всичко страхотно, направено от Bioware в тази поредица, което не е хич малко.

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Fri May 04, 2012 2:00 pm

Искаш да ми кажеш, че ако след някакви велики прeживявания се окажеш в някоя лайн**а дупка ще си кажеш "Но какво приключение беше само!" а не "Why, God, oh why...?"

Позволи ми да не съм съгласна с теб. Не мисля, че съм допуснала грешка като съм чакала да видя какво ще стане накрая. Всеки нещо е чакал и доста хора, представи си, сме изтеглили късата клечка с чакането си на развръзката...

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri May 04, 2012 2:04 pm

Нормално е да има оплаквания, но не и рев и сополи. Много ви харесва поредицата - ревете като я осерат, разбирам. Аз пък имах много ниски очаквания и бях доста приятно изненадан - чак ми се върна надеждата в Биоуеър.

А че спекулирах, мисля че е повече от ясно. Все пак за мен винаги е било по-важно нещо да е логично, отколкото да е вярно. А ако искаш да вярваш, че корабът е катастрофирал на рандъм планета, feel free. Аз не вярвам нищо. Или знам, или не знам. А в случая не ми пука особено. Нищо не може да надмине простотията, че добавиха пълнители в двойката. Нататък всичко е само дребни недоразумения. :twisted:

Edit - Защо всички продължавате да твърдите, че лайняна торта е по-вкусна от обикновена торта с лайняна черешко отгоре?
There are no rules! I'm gonna get you!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri May 04, 2012 2:06 pm

Еми шанс за вас тогава, за мен играта си е абсолютна девятка отвсякъде, като го оправят този край, за да спрете да мрънкате поне малко ще си стане десятка:)

И примерно ако Мегън Фокс ми е дадена преди това за един ден да я правя каквото искам ще преживея някак едно падане в септична яма:)