София прайд

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 27, 2011 7:24 pm

Да, нали? Щеше да е очарователно и умилително, ако нямаше толкова много влияние над живота на толкова хора...
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Jun 27, 2011 7:26 pm

Марфа, бтв, ти можеш ли да формулираш това, което те прави християнка? Конкретно - точка по точка, така както аз мога да формулирам какво мен ме прави атеист.

Амелия, чудесен пост (с тази разлика, че не бих уважил избора му; тва е все едно да уважаваш хорската тъпотия и необразованост).

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jun 27, 2011 7:30 pm

Мога. А ти можеш ли да спреш да се нахвърляш като бик на пурпурно всеки път, щом прочетеш думата с "х..."? И за да няма недоумение за какво точно е темата, си позволявам да куотна поста на Амелито, дето остана на предната страница, а трябва да е пиннат по някакъв начин в началото на всяка:
Ивайло, щом си решил да живееш според тая книга и БУКВАЛНИЯ й прочит - ок. За мен това е малко неадекватно поведение в 21ви век, но ако се ограничаваш само до кротко споделяне на възгледите си по форумите, всичко е наред и аз бих уважила избора ти. Проблемът идва, когато хората с възгледи като твоите тръгнат на кръстоносен поход срещу греха и грешниците по един доста старозаветен и средновековен начин. Да, любящи християни като тези пребиват и убиват хомосексуални хора, щото явно имат избирателна памет като опре до Новия завет или дори до заповеди като "Не убивай", които са им написани черно на бяло в Стария. И другото е като почнат да забраняват разни неща на тоя и оня. Не им е това работата, държа да отбележа. Хубаво, намират нещо за извращение - нека не го практикуват, но да не се намесват в Свободния Избор на други хора, дето им е даден свише, поради щото всички сме правени по образ и подобие Божи (буквално според книгата, по която си формираш поведението). Ако Ада и Рая съществуваха и там се отиваше на принципа описан в Библията, тия дето трябва ще си идат в Ада и толкоз. Божия съд е божа работа, а не тази на мирянина. Мирянина има като задължение да не хвърля камъни по грешниците, щото лично неговия Бог му го е казал.

Ти от кои си последно? От тези, които кротко мърморят по форумите или от тези, които връчват пушка на невръстната си челяд, да ходи да трепе педалите?
Ако си от първите - нямаш проблем с мен. Ако си от вторите - имаш. Ако си от вторите бтв, мисля че има институции, които ТРЯБВА да се намесят и да спасят невръстната ти челяд от теб.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Jun 27, 2011 7:33 pm

Плс, формулирай го (в другата тема, ако искаш). Не се хвърлям като бик на пурпурно, много ми е интересно всъщност.

Иначе конкретно горе имах предвид, че като видя някой да се кичи с "толерантност към хомосексуалните" и ми се присира. Чакай малко, какво общо има НЕЧИЙ тип сексуалност с тебе? Толерантна ли си към хора, чиито имена започват с буквата "А"? Виж си самата конструкция - "ТЕ, хомотата, са нещо абнормално, но АЗ ги толерирам каквито са", все едно съществува нещо, което трябва да бъде толерирано и е въпрос на богата душевност да си способна на тая толерантност. Хомотата нямат нужда от ТВОЯТА толерантност, щото хомосексуализмът им НЕ Е ТВОЯ работа. Разбира се, повечето хомота са тъпи в същата степен, в която са тъпи повечето хетерота - те не осъзнават това и си правят прайдове.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Jun 27, 2011 8:03 pm

Roland wrote:Омраза тук не демонстрираш, факт. Помня обаче как обясняваше в един друг форум колко си горд, че синчето като проходило, набарло първо пушката, че "да стреля по педалите". ПБЦ що вика по този повод?
Избъзиках се, бре! :mrgreen:
Щото определено си от онези, които умеят да вбесяват онзи, с когото не могат да намерят общ език, факт. До голяма степен - и аз съм от тях. Също факт.

Марфа е права, че има духовни лица, достойни да нарекат някой психодиспансер на тяхно име. И аз съм срещал такива. Само че не те са православието.
Не разбирам обаче какво имате предвид под "толерантност към хомосексуализма". От една страна - ако бях попаднал пред въпросния гейпарад с огнепръскачка в ръце - със сигурност не бих натиснал спусъка. Дори и ако в радиус от 200 км. няма нито един полицай. Ако някой иска да извърши нещо неморално и изрично обявено за грях - то изборът е само негов. И не аз съм съдията. От друга страна обаче не бих си замълчал, когато с хомосексуализма се парадира. Защото това вече би могло да повлияе на избора на другите.
Оф: да, Драгъне - категорично против евтаназията сме. Но това е друга тема и тя също не е черно-бяла.
Между другото - някой разгледа ли втория линк, който пуснах след интервюто с Буковски? Милена изкоментира Буковски, но за оня сайт се възцари мълчание.
Hemos pasado!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jun 27, 2011 8:22 pm

Току що го разгледах. Кое трябва да ме шокира? :shock:
Като изключим няколко мнения на богобоязливи балкански селтаци, които държат да покажат на света колко са зле, както обикновено?

Не, хомосексуалните няма да ти повлияят на избора на сексуалност с парада, щото сексуалността не е точно въпрос на избор, нали. Малце от малце информираност се иска по тая тема, за да дискутираш с нас, разбираш ли?

Ей тея гейтари - не само сексуално са сбъркани, ами и мазохисти бе да ги еба! Глей кво са си ИЗБРАЛИ само - да ги мрази целия свят и да им забранява елементарни човешки щастия! И родителите и приятелите им да ги намират за ненормални извращения и разни да ги бият по улиците. Мое ли да са толкова тъпи? Бе наречи го педераст и не го обиждай повече...
И се самоубиват после - това от кеф го правят, щото нали са си избрали лично да страдат, понеже ги кефи!!!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Jun 27, 2011 8:29 pm

Amelia wrote:Току що го разгледах. Кое трябва да ме шокира? :shock:
Ето това изказване например: "Това дете е хомосексуално"
Не - не е хомосексуално.
Нито хетеросексуално.
Асексуално е.
Шокира това, че някой гледа на дете като на сексуален обект.
Hemos pasado!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jun 27, 2011 8:34 pm

:shock:
Мен ме шокира твоето изказване. Май не си бил сексуален обект някога.

Детето ще е сексуален обект ако някой изкоментира - баси къв як задник има това хлапе, как бих му го вкарал...
Или - ей тия устенца как си ги представям сега около оная ми работа...

Да предположиш сексуалната ориентация на детето по снимката му е тъповато, щото на тя възраст надали наистина личи, но не прави детето сексуален обект. Това е по-скоро все едно да кажеш - това дете е момче - гледайки снимката му.

Продължавам да не разбирам - с тоя линк подкрепяш аналогията педофилия-хомосексуалност?

Oui. Je suis garbage.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Jun 27, 2011 8:43 pm

Zeiss_optik wrote:От друга страна обаче не бих си замълчал, когато с хомосексуализма се парадира. Защото това вече би могло да повлияе на избора на другите.
Е добре бе, ти като видиш гей парад иде ли ти да се изчукаш с мъж? о.О
Ако не ти иде - защо тогава на другите да им влияе и да им иде? А ако ти иде - то парада ти е последният проблем...

Аз също не смятам този тип паради за най-добрия метод за печелене на толерантност и написах защо преди 1000 страници. Обаче този аргумент е просто безумен.
But goddamn,
you got me in love again

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Jun 27, 2011 8:55 pm

Dr. Horrible wrote:
Zeiss_optik wrote:От друга страна обаче не бих си замълчал, когато с хомосексуализма се парадира. Защото това вече би могло да повлияе на избора на другите.
Е добре бе, ти като видиш гей парад иде ли ти да се изчукаш с мъж? о.О
Ако не ти иде - защо тогава на другите да им влияе и да им иде? А ако ти иде - то парада ти е последният проблем...
Аз от бая време съм пълнолетен и съм минал през доста кръстопътища - но тези паради се виждат и от млади хора, които все още не знаят що е кръстопът. Виж - ако някой лично за себе си намери такава посока: пак повтарям - изборът е само негов. Но онези, които вече са я избрали, не би трябвало да му я подсказват.
Dr. Horrible wrote: Аз също не смятам този тип паради за най-добрия метод за печелене на толерантност и написах защо преди 1000 страници. Обаче този аргумент е просто безумен.

Пак да попитам: какво точно се има предвид под "толерантност към хомосексуализма".
Amelia wrote:Детето ще е сексуален обект ако някой изкоментира - баси къв як задник има това хлапе, как бих му го вкарал...
Или - ей тия устенца как си ги представям сега около оная ми работа...
Да, да - остава да го каже и в прав текст! Нали веднага ще му закрият сайта, а него самия ще го тикнат където трябва?
Hemos pasado!

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Jun 27, 2011 9:12 pm

Бе ти коя част от простата конструкция: "сексуалността не е въпрос на избор" не проумяваш вече няколко страници?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 27, 2011 9:17 pm

Те религиозните фанатици като цяло имат проблем с нея. Понеже ТЕ са, нали, хетеро (съмнително в много случаи, но как да е), на тях им е непонятна идеята, че някой може да не е.
And you can't dance with a devil on your back...

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Jun 27, 2011 9:19 pm

Silver wrote:Бе ти коя част от простата конструкция: "сексуалността не е въпрос на избор" не проумяваш вече няколко страници?
Цялата.
С уточнението, че тази конструкция съвсем не е толкова проста.
Hemos pasado!

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Jun 27, 2011 9:21 pm

В смисъл - изчел си peer-reviewed статии в престижни психоложки списания, които твърдят, че човек си ИЗБИРА сексуалността ли? :lol:

То малко образованост се иска в случая, малко...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jun 27, 2011 9:24 pm

Окей, виждам, че ти наистина си изтълкувал онази реплика като педофилско заглеждане с блян на някаква детска снимка, което е най-слободната интерпретация на факти попадала ми в тоя живот, честна дума. Заради което и бях толкова изумена в няколко поред поста.

Няма какво да обсъждам повече с теб по темата, щото явно живеем в някви особено раздалечени паралелни вселени. Щото аз в оня линк чета нещо АБСОЛЮТНО различно. Иди го прочети пак, това което казваш е абсолютно безпочвено.

Ще ти дам няколко хинта - според по-новите теории за сексуалността, тя се определя още преди да се родим от генетични и имунни фактори във вътреутробното развитие. Още не се знае доколко тези фактори допринасят за това в крайна сметка да си с еди каква си сексуалност и каква е ролята на възпитанието и околната среда СЛЕД раждането.

Ако се раждаме хомо, би или хетеросексуални, това МОЖЕ да си проличи още в детска възраст. Не е задължително, щото човешкото поведение е сложна история, но е ВЪЗМОЖНО. Така че ония са коментирали, че някво дете е хомосексуално, не щото искат да го клецат в топлото стегнато дупе, а щото дава признаци да е такова - според някакъв там подсъзнателен език на тялото, примерно. Доколко това е адекватен начин за добиване на информация - не знам. Оттам това цялото нещо вдъхновява кампания, в която хомосексуални хора пращат свои детски снимки, за да покажат, че и те са били невинни деца (било то и родени хомосексуални такива) и че са достойни за любов и приемане от семействата си и обществото. Тези снимки остро не са пускани, за да може останалите им хомосексуални събратя да поонанират пред тях.

Оказа се, че не давам хинтове а разказвам в прав текст идеята на статията, ама явно има нужда...

Oui. Je suis garbage.