The manga topic

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed May 29, 2013 9:27 am

alshu wrote:...Ако човек може да преплува през тоновета сексуални шегички и ечи ситуации...
Аз не можах. "Тоновете" звучи слабо, трябва да се измисли някаква по-силна дума, за да се опише количеството на тия неща.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed May 29, 2013 10:25 am

Amelia
Жените са поели всички силови и социални роли в обществото
Я, дори на мен ми стана интересно, ако е сериозно и издълбоко замислено. Ще си го драсна някъде това заглавие.

Ghibli
Аз не можах.
Аз и не карам никой да може, просто ви уведомявам, че там някъде под планините от фенсървис има адски епични боеве и бродене из обширни и нови локации.
Не твърдя и че си струва чакането.

Малко spolier доказателствен материал...и това е само малка фракция...

http://www.mangapark.com/manga/Negima-M ... agi/c292/4

http://www.mangapark.com/manga/Negima-M ... agi/c292/8

http://www.mangapark.com/manga/Negima-M ... gi/c292/17

http://www.mangapark.com/manga/Negima-M ... agi/c294/6

http://www.mangapark.com/manga/Negima-M ... gi/c294/10

http://www.mangapark.com/manga/Negima-M ... gi/c294/13

Той самият фенсървис както е стандартен в началото, става абсолютно откачен и кретенски към края. :lol: :lol: :lol:
Да гледката е грозна, но ми беше интересно какво става, когато авторът наистина прекали.
Последният май наистина не е бил наясно какво заглавие иска да направи...от там и липсата на всякакъв баланс и умереност.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 29, 2013 10:45 am

алшу, сериозно е и сравнително добре замислено. Доста е интересна ситуацията там - мъжете, поставени (донякъде) в позицията на жените, която позиция е продукт на едно общество, управлявано от мъжете, което пък винаги има някоя жена в сянка, дето дърпа конците. И това насложено върху абсолютно идиотския социален строй на средновековна Япония, който е абсолютно идиотски дори без размяната на ролите на двата пола. Досега четох историята как се е стигнало до там - щото то не е станало веднага. Това ни се разкрива чрез разказ за живота на първата шогунеса, за която са лъжели, че е била шогун. Имаме няколко доста яки женски персонажа до този момент и един нелош мъжки. Има си и любови, страсти и прочее. Лелката в мен е безкрайно щастлива. Ей са ще му извъртя една 9-ка на МАЛ. Тъпото е, че намирам засега само първите 16 чаптъра и от ноември миналата година няма нов превод. А така ми се иска да видя тая новата мацка кви ще ги насътвори. Подхвана разни реформи преди да ни заразказват историята на мирозданието, ама кога ще видим къде ще им излезе краят - ненам...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed May 29, 2013 1:22 pm

alshu: да не решиш, че съм искала да се заяждам или нещо, само направих вметка (което може би беше излишно, но просто споменът и болката все още са живи у мен :( ). Твоето мнение ми беше интересно да прочета.

Това с жените също звучи интересно.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed May 29, 2013 1:40 pm

Е, то и моята реакция беше малко рязка...ама маса хора в маса форуми не вярват че има кютек в Negima... :(
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

yotoland
Farmer

Post by yotoland » Wed May 29, 2013 7:24 pm

Здравейте, до сега никога не съм чел манга, няма да Ви питам дали става, понеже знам отговора, а така или иначе съм решил да пробвам нещо. Виждам, че artline издават Наруто и Оne Piece. Исакм да поптам какви са Ви отзивите и според Вас, кое е по-добре да си закупя:) Мерси:)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 29, 2013 8:31 pm

И двете са яки като манга, и двете са огромни и много популярни, и двете имат готина история и персонажи. Аз лично предпочитам One Piece, защото в него ги няма лигавщините от Нарутото и освен това светът е някакъв ненормално огромен и як. И хуморът също е по-добър, а не няква кръпка там като в Наруто. Създателят на ОП е гений с изумително въображение и креативността му е няква легендарна. Създателят на Наруто ползва наготово много идеи и похвати от една друга много яка манга (Hunter X Hunter), но ги е реализирал добре. По отношение на дължината - на Наруто му се вижда края (в момента сме на 632-а глава), а ОП е вече на 700-ата, а сме му още на средата. Та, честно казано, не мога да ти кажа кое от двете да си вземеш. Не знам и преводът как е направен. Вземи си и двете. :)
Ако говориш английски, можеш да намериш всички излезли досега чаптъри и от двете манги в интернет. Почти малко и виж кое предпочиташ.

Oui. Je suis garbage.

yotoland
Farmer

Post by yotoland » Wed May 29, 2013 9:20 pm

Amelia wrote:И двете са яки като манга, и двете са огромни и много популярни, и двете имат готина история и персонажи. Аз лично предпочитам One Piece, защото в него ги няма лигавщините от Нарутото и освен това светът е някакъв ненормално огромен и як. И хуморът също е по-добър, а не няква кръпка там като в Наруто. Създателят на ОП е гений с изумително въображение и креативността му е няква легендарна. Създателят на Наруто ползва наготово много идеи и похвати от една друга много яка манга (Hunter X Hunter), но ги е реализирал добре. По отношение на дължината - на Наруто му се вижда края (в момента сме на 632-а глава), а ОП е вече на 700-ата, а сме му още на средата. Та, честно казано, не мога да ти кажа кое от двете да си вземеш. Не знам и преводът как е направен. Вземи си и двете. :)
Ако говориш английски, можеш да намериш всички излезли досега чаптъри и от двете манги в интернет. Почти малко и виж кое предпочиташ.
Благодаря за изчерпателния отговор. Не се бях замислял да ги потърся в нета, сега ще разлгедам. Иначе гледам филми с английски субтитри, но по-рядко чета книги, защото нивото ми не е кой знае колко високо и ми вървят бавно докато търся "липсващите" ми думи:) А и като цяло във филмите е осезаемо по-беден езика. Мерси отново, май наистина ще ги пробвам и 2та, но ще започна с One Piece:) Ако случайно се зарибя много може и нещо на Английски да потърся, но за сега предпочитам да не го правя, а доколкото знам само това има на нашия пазар:)

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sun Jun 16, 2013 2:27 pm

Покрай един разговор за спортни манги/анимета в друг форум, се захванах с това: http://www.mangaupdates.com/series.html?id=469 Забавно ми е, големи образи са двамата герои :)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Jun 16, 2013 3:36 pm

Ох, мерси за линка. Като виден фен на спортните аниме и манга, ще го тествам.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sun Jun 16, 2013 3:47 pm

Между другото има и 2 ОВИ, които аз изгледах докато бях още на 2-3 том, не успях да се оспойля супер много :) Само че са много дърти, трудно се намират работещи линкове и сийдъри, та докато ми се изтеглят вече ги бях изгледала с БГ субтитри (?!?) :P

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jun 17, 2013 5:13 pm

Не издържах и изчетох наличното Kuroko no Basuke. :cry:
Още от същото - продължава да кефи въпреки долнопробщините. Има няколко готини мача натам, ама има и някои тъпи. Всичките стават все по-извънземни, Акаши ме дразни, а Аомине ми харесва повече от преди. Това има да го анимират години наред - 210 чаптъра са досега, а те ни бяха анимирали първите към 60. Чудя се и дали мангата не отива към завършек, щото ми изглежда донякъде вероятно.

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jun 20, 2013 2:07 am

Абе, Кеничи струва ли си четенето? Щото му погледнах първия чаптър, видях някви цицоиди и го затворих.

Oui. Je suis garbage.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Jun 20, 2013 6:30 am

Аз лично подхванах мангата от края на анимето. Беше доста приятна и тогава изчетох всичкo излязло, но в последствие я зарязах, защото нямах нерви да чета глава по глава.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

comics_ross
Merchant

Post by comics_ross » Sun Jul 07, 2013 2:06 pm

Да се похваля :wink: За първи път чета манга и причина за това стана анимето RAINBOW -Nisha Rokubou no Shichinin. Страшно много ми хареса и в един форум прочетох, че всъщност е правено по манга, като не цялата е анимирана. Стана ми интересно какво е развитието на героите.

В момента съм на 53-ти чаптър и съм изключително доволен :P Явно че анимето е направено 1:1 с мангата и даже имам чувството, че определени панели са пренесени директно. Арта е много добър, а някои леко дразнещи моменти от анимето тук всъщност са много по-лесни за възприемане. Визирам прекалената емоционалност и драма, които на моменти ми идваха в повече докато гледах сериала.

Аз съм голям фен на комиксите и на няколко пъти се бях опитвал да чета манга, но така и не ми хареса. Може би сега ще поставя ново начало :lol: По принцип не чета сканове, а само оригиналните издания на хартия. За мангата това обаче ми се струва, че не е много добър вариант. Първо защото по-некомерсиалните неща, към които са ми основно аспирациите са трудни за намиране (ако изобщо имат официален релийз на английски). Второ защото изобщо не ми се струва рентабилно :wink: За един ден изчетох близо 50 части и то само в краткото време, в което не трябваше да обръщам внимание на плачещото дете, обесняващата нещо си жена и звънящите за бири приятели :wink:

Та в общи линии ще се ориентирам към сканове. За съжаление видях, че в Япония са излезли 22 тома от Rainbow и историята е завършена. На ангилийски обаче от фенгрупа са преведени само първите 10 (103 чаптъра). И темповете не са много бързи. Започнали са го преди 3 години, т.е. може би поне още толкова ще им отнеме, за да го завършат :roll:

Когато го прочета ще пробвам и Monster, а след това сигурно Slam Dunk, която Amelia ми препоръча :wink: