Upcoming Movies, Part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Dec 21, 2007 5:03 pm

Пич, надуших евентуалния ти сарказъм от километри. Затова и съм сложила онея кавички там и много широко усмихнатото смайли. Дюх! :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Dec 21, 2007 5:12 pm

Шаренко :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Sat Dec 22, 2007 12:36 am

Рол, що не си признаеш за разнообразие, че се издъни весело. :wink:
Roland wrote:Бтв, Алекс, ако имаше малко гейм-култура, щеше да знаеш, че говоря за ГЕЙМ-Уичъра, не за рандъм образ от книга.
Подобна свинщина и Шайхири никога нямаше да си позволи, а ти че и й се кефиш. "ГЕЙМ-Уичъра" ти, ако не се сещаш, е точно "вещерът на Сапковски".

Говорехме за кино. Съответно аз направих пряката връзка с оригинала и филмовия образ:
Вещерът на Сапковски, колкото и впечатляващ да е на хартия, в киновариантът си едва ли обуславя каквито и да било сравнения.
Запознай се:
Spoiler: show
Image
Факти:
Аз съм добре запознат със съществуването на играта.
Ти изглежда не знаеш за филма. Или смяташ, че играта е по-висше изкуство и филмът изобщо не се брои.
Под въпрос са изобщо познанията ти за автора на образа след горните изцепки.

Що просто не си признаеш, пак да питам - ей тъй, като чистия по душа Никола:
Ми ако не беше тоя "сурогат", който е най-добрата ролева игра за комп за 2007 аз примерно въобще НЯМАШЕ да съм чувал за него.
Вместо да провокираш, увърташ и наглееш в най-добрите шайхириевски традиции?
Roland wrote:Алекс, Алекс, Алекс... наистина ли си толкова нелеп, че да очакваш, че бих сравнил ВИЗУАЛЕН образ с ЛИТЕРАТУРЕН? Старият Шайх не умира лесно, а? :lol:
Тъй, де. Бъди горд геймър докрай.
А Рол очевидно ти казва, че са различни образи тези, за които говорите. Същото като Омир и Хоумър. Той говори за Хоумър, а ти се правиш на ударен и викаш възмутено "Не ми казвай, че не си чувал за Омир". Чувал е. Просто не става дума за него.

Морви, за бога, на английски Омир е... Homer. :roll: Кво става, наднеадекватвате се с Рол, що ли?

Единственият смисъл, който виждам в цялата история е, че сте се наговорили да ми шайхирствате като някакъв вид отмъщение за близкото, но безвъзвратно отишло си минало. :wink: Но ви липсва опит.
Last edited by Алекс Султанов on Sat Dec 22, 2007 1:00 am, edited 2 times in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 22, 2007 12:51 am

Абе Алекс естествено че всеки който е играл играта знае че е по мотиви от Сапковски - пише го с много големи букви и в ръководството и в самата игра. Самия Сапковски обаче само е продал правата и няма участие в проекта затова гейм- уичъра е съвсем различен образ от този в книгите. За тях впрочем в България се заговори именно покрай играта. Не ми казвай че рандъм читател в България е чел Сапковски при положение че го няма преведен нито на български нито на английски. Шанса някой да ти го е препоръчал на руски или на го намериш по интернет клони към минус безкрайност.
В сравнение с тъпия филнм играта определено е по- висша. И визуално и в сюжет и в озвучение.

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Sat Dec 22, 2007 12:55 am

RRSunknown wrote:За тях впрочем в България се заговори именно покрай играта. Не ми казвай че рандъм читател в България е чел Сапковски при положение че го няма преведен нито на български нито на английски. Шанса някой да ти го е препоръчал на руски или на го намериш по интернет клони към минус безкрайност.
В сравнение с тъпия филнм играта определено е по- висша. И визуално и в сюжет и в озвучение.
Доста ужасяващо. Ми значи тогава Рол не се е майтапел. Дори с това:
рандъм образ от книга
Млъквам потресен, отбелязал накъде отива света.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 22, 2007 1:09 am

С нетърпение очаквам да разбера ти откъде си разбрал че съществува книгата на Сапковски :wink:

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Sat Dec 22, 2007 1:20 am

Многото книги. Още началото на 90-те прекрасната повест „Зрънце истина“ ми хвана вниманието (в № 5 от поредицата „SF трилър“). По-късно ги обсъждахме нашироко с приятеля ми Асен, който се сдобиваше с тях на руски. Накрая като ходих при сестра ми в Полша се мъчех с една в оригинал. :lol: Наскоро излезе първия сборник на английски, а сега чакаме бг изданието.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 22, 2007 1:55 am

Сега остава само да сметнеш колко процента са чели SF трилър поредицата (От който имам само "Гибел идва с клон" и "Черния меч") че и са намерили малко разказче. Още по -малко хора пък имат сестри в Полша :wink: . Наскоро може да е излязал сборник на английски обаче за играта аз научих преди 2 години и оттогава явно и други (западни издатели) са разбрали. Ако не знаеш самата игра е полска и само факта че наляха пари на Bioware за да ползват енжина им докара до там че от запад видяха какво се готви и вкараха реклама. Покрай рекламата от играта някой се сети че имало и автор на първообраза и така се е стигнало до издаване. Щом западните издатели не са знаели за книгите какво остава за нашите чиито идол е култовият Станек :twisted: [/b]

Алекс Султанов

Post by Алекс Султанов » Sat Dec 22, 2007 2:02 am

Добре, погледнато от този ъгъл вече много ми харесва. :) Но иначе отношението интерактивни-класически изкуства ми е болна тема и точно от Рол не очаквах да ме настъпи така по мазола. Все пак тук не говорим за/с проценти, а за/с подбрани библиофили.

Иначе просто съм се наслушал на тийн-идиотчета, според които цялата близкоизточна култура произхожда от "Prince of Persia".

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 22, 2007 2:17 am

И понеже все пак сме във форума за филми трябва да отбележа че именно подобни долнопробни проекти по книги правят така че отблyскват тийновете от всякакви книги и в това отношение е много по полезно да направят качествена игра по книга която да я популяризира и да накара някой всъщност да седне и да я прочете. Има много материал в това отношение но трябва да се заеме някой с креативно мислене, ако чакаме на братята хамериканци :) , скоро няма да видим неща подобно.
P.S.
Току що се сетих за няколко примера : перфектната поредица на Джон Броснан за Небесните Господари или "Какво сънуват псиборгите" на Пиер Барбе- по-някаква странна причина в България решиха че това не са добри автори и нищо не издадоха от тях. Същата история като Вещера. и двете поредици дават материал и за филми и за игри само че някой кой да ги направи. Направят ли ги веднага ще сетят за авторите и ще почнат да ги издават.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 22, 2007 10:21 am

Няколко уточнения:

1) Рол е чувал за Сапковски и за вещера от много преди играта, гарантирам, защото през 2004-та даже го интервюирахме за списанието, което Алекс можеше да знае, ако го четеше ;р

2) Рол през цялото време знае за въпросния Вещер и през цялото време говори за гейм-превъплъщението му, просто (което искаше да каже и Морви). That said, изразът на Рол наистина е врло неправилен с тия рандъм образи и нападки към гейм-култура (наистина са неадекватни, при положение, че първото, за което всеки, който не е някакъв гейм-гийк, би се сетил, си е литературният образ и представата за него, независимо, че става дума в момента за кино). Трябваше да каже "прилича на Уичъра от играта" и толкоз. Съответно, Морви също е доста неправа с репликата си за Омир и Хоумър, което се дължи на това, че не е вникнала в темата, а действа първосигнално :P Метафората е добра, но крайният извод изобщо не е - всъщност Рол не трябва да бъде оправдан, щото е сбъркал. Отделно, Алекс наистина е сбъркал на свой ред също, правейки се на ударен или бидейки ударен.

3) Морви идеално знае, че Хоумър е Омир на английски и фактът, че я нападаш за това, показва ОЩЕ по-голяма първосигналност и АБСОЛЮТНО невникване в думите й, които нямам намерение да тълкувам и аз, тъй като са твърде очевидни, а бързам за подаръци :)

4) Алекс, в тази тема ти поне на три пъти изпадна в остри Шайхиризми. Първо се направи дваж-триж на ударен - или наистина не разбра, но това малко ме съмнява, а и никога няма да знаем истината :mrgreen: Второ, направи го, за да затапиш някого с дългипостове, включващи цитати и някакво произволно тяхно тълкуване - класическа шайхиристка техника - на фона на някакви предполагаеми фанфари, възвеличаващи победата ти. Единственото, което липсва, за да е Шайхири е репликата "хахахахха, ниииикой не може да спори с мен", но при положение, че ти all but say it, мисля, че това е доста ирелевантно, нали :) Трето, пишеш с абсолютно излишни болдове и курсиви, което никак не приляга на добронамерения Алекс Султанов. И на всичкото отгоре обвиняваш осталите в шайхиризъм.

Сега или показвай някакво друго лице, или изобщо забрави, иначе ще хвана цялата тема и ще я набия пред погледа на Калин :P
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 22, 2007 10:40 am

Впрочем, по точка 2 - в момента Witcher е зверски актуална игра, може би РПГ-то на годината и изобщо страхотен шум. Така че кажа ли "Уичъра", бидейки псевдо-геймър и т.н....

А и ако имах предвид КАКВОТО и да било, свързано със Сапковски или книгите му, щях да кажа "Вещера". Имам езикова култура щото...

Сашинка, душичке реформирана, като ще болдваш, как не усети, че като през цялото време си говорим за външен вид, болдчето отива в:
рандъм образ от книга
Ех, тва пълната промяна кви чудеса прави, а?
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 22, 2007 11:46 am

Шайхче, ай мисд я! :heart: :oops:
:rofl:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Dec 22, 2007 1:50 pm

Жоре, как имаш сила да пишеш над половин страница за нещо, което е казал Шушурката, бате.... :roll:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Dec 22, 2007 5:19 pm

Moridin wrote:Няколко уточнения:
всеки, който не е някакъв гейм-гийк, би се сетил, си е литературният образ и представата за него
Извинявай ама няма нужда да си маниак за да знаеш за гейм- вещера достатъчно е просто да си отворил произволен гейм сайт за да ти се набият в очите огромните реклами. Има къде- къде по забутани и неизвестни проекти. Определено славата на играта определено е надхвърлила литературният образ колкото и да не ни се иска. Ако я нямаше играта никой освен малка група избрани нямаше и да подозират за съществуването на автора. При положението че 90% от хората чели книгите са разбрали за тях именно покрай играта и чак тогава са прочели книгите (ако разбира се са успели да си ги намерят) твърдението по-горе просто не е вярно.